С децата в почивните дни (7 и 8 октомври)

С децата в почивните дни (7 и 8 октомври)

© Clodagh Kilcoyne, ReutersС децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за интересно предстоящо събитие и искате да я споделите с други родители, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg.


Събота


- София - Кой е Густав Климт и какво е Сецесион? Това ще разберат децата, които посетят курса "История на изкуството плюс рисуване" на ул. Калиакра 5 в Лозенец от 11 ч. Ще разгледат богато украсените с декорации и орнаменти картини на известния aвстрийски художник-символист. Ще научат къде е живял и работил и кои са най-известните му произведения, както и защо толкова много е обичал котки. Курсът е подходящ за деца над 6 години, като е необходимо предварително записване тук, на k.toujarova@gmail.com или на телефон: 0885 61 57 54. Цената за едно посещение е 20 лева, в нея са включени и материалите за рисуване.


- София - Знаете ли, че бадминтонът е най-разпространеният спорт в света след футбола? Който иска да научи интересни факти за екипировката за бадминтон, правилата на игра, както и ще базови техники, за да подобри уменията си, е добре дошъл в магазин Декатлон - Подуене на безплатна тренировка с Михаела Христова. Необходима е само предварителна регистрация тук.
- Варна - Държавният куклен театър в града е домакин на Международния куклен фестивал "Златният делфин". От 14 е постановката "Хуан Дариен - момчето тигър" на Столичен куклен театър, а от 17.30 ч. – "Хиляда дузини" на Плата къмпани – Прага, Чехия.


С децата в почивните дни (7 и 8 октомври)

- Габрово - на ателието за карикатура "Рисувай с Кейгъл и Комарницки" са поканени деца над 14 години от 11 до 13 часа в Музей "Дом на хумора и сатирата", Залата на жирафите.


Как се прави карикатура? Как с пестеливи щрихи за жест, поза и физиономичен израз може да се предаде характер, настроение и душевно състояние, морални характеристики, взаимоотношения? Какво ни казва композицията за дадена сцена и ситуация? Колко чувство за хумор е нужно, за да се създаде една добра карикатура? На тези и други въпроси участниците ще търсят отговори с молив в ръка под вещото ръководство на Дарил Кейгъл и Христо Комарницки.


Материалите са осигурени от организаторите. Очакват се ентусиазирани участници, които да се забавляват с рисуване. Необходимо е предварително записване на humorhousе.gabrovo@gmail.com или на 0884028581.


- Село Нова Черна, Силистренско - Традиционният Фестивал на мамалигата събра отново майстори на ястието от Румъния и от добруджанския край. Те ще покажат уменията си на площада на селото.


Неделя


- София - "Био игри" подновява образователните си ателиета за деца в Националния природонаучен музей. Всички изследователи са поканени на "Вулканични приключения", за да открият най-опасните вулкани на земята по скришен път в музея. А кои животни оцеляват по тези места, ще разберат единствено дошлите. Накрая всеки откривател ще си тръгне с модел на лава и животно. Това ателие насърчава умението за комуникация и за решаване на задачи и проблеми. Занятията са от 11 до 12.30 ч. за деца между 5-7 годишна възраст и от 13 до 14.30 ч. за деца между 8-10 годишна възраст.


- София - Детският научен център "Музейко" и Lidl България посрещат малки и големи срещу билета от само 2 лева. Програмата за деня можете да видите тук.


Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах