С децата в почивните дни (6 и 7 януари)

С децата в почивните дни (6 и 7 януари)

© Simon Dawson, ReutersС децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за интересно предстоящо събитие, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg.


За заетите родители седмичният бюлетин на "Детски Дневник" събира в петък на едно място безплатно най-важните новини и най-интересните истории. Необходими са само регистрация в id.capital.bg и абонамент.


Събота


- София - няколко ателиета очакват децата в детския научен център "Музейко". За тях не е необходимо предварително записване: 10:30 - 17:30 - Работилница за зимни герои на клечка (подходящо за деца над 3 години); 12:30 - 13:30 Течен небостъргач - научна работилница (подходящо за деца над 8 години); 14:30 - 15:30 Зрънце любов - научна работилница (подходящо за деца над 5 години). За посещението на ателието "Космически предизвикателства", което е подходящо за деца от 6 до 11 години, се налага предварително записване. То се провежда на Ниво 1 от 14 до 15 часа.
- София - Какво е Южният полюс? Кои удивителни същества живеят там? Кой пингвин отглежда малките си като ги топли изправен? Защо е най-важно да можеш да плуваш при – 80 градуса в океана? За какво са им висящите хоботи на морските слонове?


Професор Многознайко е получил писмо, от което става известно, че в някъде в "Музейко" е скрито послание за древния произход на Южния полюс и невероятните способности на животните там. Децата ще влязат в ролята на учени, които ще трябва да стигнат до него по мистериозен път. След това, ще научат повече за важни животни от южния полюс по време на ролеви игри. Всяко дете ще си изработи животно в ателието на "Био игри" "Загадка за южния полюс". Занятията са от 11 до 12.30 ч. за деца между 6-10 годишна възраст.


- Русе - До 15 февруари продължава Международният фестивал на ледените фигури. Експозиция от 8 скулптори на тема "Зимна приказка" краси площада пред хотел "Дунав".


Неделя


- София - няколко ателиета очакват децата в детския научен център "Музейко": 10:30 - 17:30 Работилница за зимни герои на клечка (подходящо за деца над 3 години, без предварително записване); 11:00 - 13:00 Архитектурна работилница (подходящо за деца над 5 години, без предварително записване); 12:30 - 13:30 Зрънце любов - научна работилница (подходящо за деца над 5 години, без предварително записване); 14:30 - 15:30 Звездни детективи - научна работилница (подходящо за деца над 7 години, без предварително записване).


- София - Ателието "Глината в науката и изкуството" на "Био игри" ще даде на децата отговор на следните въпроси: Какво е глината? От къде произлиза? Кои народи я използват първи и за какво? Може ли да се използва за лекарство? Кои животни ядат глина?


Гост-водещ ще бъде Маргарита Петрова - актриса, която в свободното си време твори керамика. От 6 години провежда ателиета за деца и възрастни в "Арти-Джамбуре". В първата част на ателието децата ще търсят глинени предмети и улики в градинката около "Музейко", за да разберат повече за глината. Във втората част Марго ще им покаже как да си изработят глинен съд, който ще си остане за тях. Това ателие насърчава творческото мислене и способността за работа в група. Занятието е от 11 до 12.30 ч. за деца между 6 и 10-годишна възраст.


- Русе - До 15 февруари продължава Международният фестивал на ледените фигури. Експозиция от 8 скулптори на тема "Зимна приказка" краси площада пред хотел "Дунав".


Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK