На форума "От нас зависи" родители ще надникнат в дигиталния свят на децата си

На форума "От нас зависи" родители ще надникнат в дигиталния свят на децата си

© Анелия НиколоваКакви са заплахите в онлайн общуването и за какво децата използват социалните мрежи.


Това са част от десетте теми, които ще бъдат поставени на дискусия на родителския форум "От нас зависи", съобщиха организаторите от "Теленор". Събитието ще се проведе на 17 март в Sofia Event Center.


Георги Апостолов, координатор на Национален център за безопасен интернет, Яна Алексиева, изпълнителен директор на асоциация "Родители", и Жюстин Томс, маркетолог, ще разкажат за възможностите и заплахите за децата в мрежата. Деян Благоев, управител на Bulbera, ще представи едно достъпно решение за контрол - българското приложение за таблети и смартфони Protect Your Kid.
В следобедната сесия ще бъдат дискутирани теми като ранното сексуално възпитание и как да общуваме пълноценно с децата си. Д-р Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, и Михаил Стефанов, създател на онлайн платформата "Мини Машини", ще помогнат на родителите да комуникират по-успешно със своите деца и да разбират по-добре техните нужди и вълнения.


Влогърът Крис Захариев пък ще разкаже как създава съдържанието, с което забавлява своите над 55 хиляди млади почитатели в платформата за видеосподеляне YouTube. И накрая Евелина Павлова, създател на първата младежка платформа "Тийн стейшън", обединяваща мрежа от училищни медии, и Екатерина Михайлова, технически директор на българската айти компания "Маджио", ще разкажат за младежкото творчеството и игрите.


Форумът е част от съпътстващата програма на българското председателство на Съвета на ЕС и ще отбележи финала на първото издание на Дните на дигитално-медийната грамотност в България. Присъствието е безплатно, необходима е само онлайн регистрация тук.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK