За какво мечтаят децата... след 8 години

За какво мечтаят децата... след 8 години

© Център за приобщаващо образованиеФото кът с щури снимки за спомен, работилница за малки фотографи и музика на живо очакват посетителите на изложбата портретна фотография "Мечтая за моя свят" на великобританския фотограф Пол Клиф, съобщават организаторите от Център за приобщаващо образование.


Събитието е част от програма "Училището има смисъл" на Центъра, която свързва учители и представители на различни професии в екипи, които работят с цел повишаване на мотивацията на децата да ходят на училище.


През 2009 г. Пол Клиф снима деца на 7 и 8 години в партньорски училища в София и Тетевен, като им задава въпроса "Какво мечтая за моя свят?" и получава техните отговори: "Да съм Дракон", "Да няма дрога и да сме живи и здрави", "Да ида в Англия и да разгледам, още мечтая да ида в София и Бургас", "Да имам много пари и половината да ги даря за добра кауза".
През 2017 г. фотографът се завръща в България, за да открие с помощта на Център за приобщаващо образование сниманите деца и да им зададе същия въпрос. Резултатът са педесет фотографии "преди" и "сега".


Откриването на изложбата е на 24 март от 14.30 часа в "Античен комплекс Сердика", зона Ларго.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK