Училището може да даде крила на децата

Училището може да даде крила на децата

© Център за приобщаващо образованиеЗапочват Дни на приобщаването 2018 г. – кампания на Центъра за приобщаващо образование, която насочва общественото внимание към ключови предизвикателства пред българското училище. Фокусът на тазгодишното издание на кампанията, организирано под мотото "Дайте им Крила", е върху подкрепата, която семейството, бизнесът и институциите могат да окажат на училището.


За една година работа по програма "Училището има смисъл" има 50% увеличение в мотивацията за учене при включените в нея ученици, отчитат от Центъра. В резултат на програмата, насочена към въвличане на общността в училищния процес чрез представяне на различни професии, намаляват дори и неизвинените отсъствия – с 20% спрямо предходната година.


Като част от Дни на приобщаването 2018 специалистите от Центъра са подготвили "10 съвета как да подкрепим училището", които дават разнообразни идеи за включване в училищния живот на всички, които биха искали да подпомогнат работата на някое училище.
Специално за тазгодишното издание на Дните на приобщаването се създават и награди за компании, даващи крила на българското образование. С тях ще бъдат отличени както български, така и международни бизнеси, подкрепили разнообразни образователни проекти у нас през изминалата година.


В рамките на кампанията започват и два конкурса:


Единият е за училищен празник "Крилата на приобщаването 2018" - училища от цялата страна са поканени да организират свой собствен ден с участието на семейства, бизнеси и институции. Най-интересните събития ще бъдат отличени от центъра, чийто екип е подготвил и няколко идеи, с които да вдъхнови училищата за техния празник. Предложения за участие в конкурса се изпращат на office@cie-bg.eu, а крайният срок е 18 май 2018 г.


Вторият конкурс е с тема "На крилата на моята мечта" и кани ученици от цялата страна да си представят и нарисуват или изработят и снимат своите крила и заедно с тях да споделят своята мечта. Най-креативните рисунки, снимки и описания на мечти ще бъдат наградени от центъра. Рисунки/снимки и кратък текст - описание на мечта, за участие в конкурса се изпращат на office@cie-bg.eu, а крайният срок е 18 май 2018 г.


Победителите от двата конкурса ще бъдат обявени на 31 май 2018 г. на сайта на Център за приобщаващо образование www.cie.bg.Видеоклипът на кампанията е заснет от английския режисьор Стивън Монтгомъри в столичното 95 СУ "Проф. Иван Шишманов" и EPAM Systems. Дни на приобщаването ще продължат до 31 май 2018 г. Кампанията се осъществява с подкрепата на фондация "Америка за България".

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK