Последни дни преди края на конкурса за детски приказки "Дъбови листа"

Корицата на книгата "От деца за деца", издадена миналата година и илюстрирана с 35 рисунки, отново от деца

© Издателство

Корицата на книгата "От деца за деца", издадена миналата година и илюстрирана с 35 рисунки, отново от децаТочно 9 дни остават до 24 май, когато приключва крайният срок за участие във второто издание на конкурса за авторски детски приказки "Дъбови листа", съобщиха от издателството.


И тази година основната идея на конкурса е да насърчи родители, деца и учители да взаимодействат и мечтаят заедно. Организаторите са убедени, че именно приказките са в основата на стремежа към грамотност и развиване на въображението.


"Различното във второто издание на конкурса е, че тази година освен децата и младежите, чиито творби ще бъдат включени и отпечатани в сборник със златните приказки, грамоти ще получат и посочени от децата личности, които са ги вдъхновили да творят", обясни основният организатор на инициативата Нуша Роянова.
Тя допълни, че това могат да бъдат родители, баба, дядо, брат, сестра, приятел, учител. Посланието е, че колкото и да сме добри, всеки от нас, особено най-малките и младите, имат нужда от вдъхновение и посока.


В конкурса могат да участват всички деца и младежи на възраст до 18 г. Няма жанрови ограничения. Задължителни са само добрата писмена култура и доброто въображение. Крайният срок за участие е 24 май. Творбите изпращайте на: azpisha@abv.bg, а новини за конкурса следете тук.


Освен Нуша Роянова - художник-илюстратор, преподавател по приложни и изящни изкуства и издател, членове на журито са още Яна Пеловска, която е управител на Центъра за развитие на медиите, и гл. ас. д-р Юлия Йорданова-Панчева, която е с три професионални профила – фолклористика и културна антропология, литературна история и методика на обучението по литература, книгоиздаване и печатна журналистика и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". А "Детски Дневник" е медиен партньор на конкурса.


Най-добрите приказки ще бъдат издадени тази есен в сборник от издателство "Дъбови листа" - специализирано в българска детска художествена литература с детски авторски илюстрации.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK