С децата в почивните дни (21 и 22 юли)

С децата в почивните дни (21 и 22 юли)

© Надежда Чипева, КапиталС децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за интересно предстоящо събитие, пишете ни на [email protected].


За заетите родители седмичният бюлетин на "Детски Дневник" събира в петък на едно място безплатно най-важните новини и най-интересните истории. Необходими са саморегистрация в id.capital.bg и абонамент.


Събота


- София – Кои са най-важните думи, които един пътешественик трябва да знае? Как всяко пътуване може да бъде среща с цял нов свят? На тези и други приключенски въпроси отговори е подготвила Рут Колева. От 11 часа певицата ще влезе в ролята на Музейковец за един ден. В Детския научен център Рут и малките посетители ще направят едно мислено околосветско пътешествие.
- София - от 11 часа деца от 4 до 12 години и техните родители са добре дошли на откриването на Smarty Kids Център по Ментална аритметика.


- София - В градинката пред НДК след 20 часа състезателите от националните отбори на България по астрономия и астрофизика ще направят демонстрация, на която посетителите ще могат да наблюдават няколко планети, звездни мъглявини, яркочервената в момента планета Марс, Луната в първа четвърт и др.


- Варна - Миниакадемия "Пам и Бу" приветства родители и деца от 0 до 5 г. за съвместно участие в класовете: "Играй и учи" от 10 ч., Музика от 11 ч., Арт занимания от 12 ч., а от 17 часа ще се проведе класът по Детска йога. Резервация за участие може да направите на тел. 0894 289 351. Актуална програма на останалите занимания може да намерите на сайта на "Пам и Бу".


- Село Кайнарджа, Силистренско - Фестивал на мира се провежда по повод 244-та годишнина от подписването през 1774 година на Кючуккайнарджанския мирен договор между Русия и Турция. Благодарение на този факт Кайнарджа стана част от Европейска мрежа "Места на мира". Мрежата обединява селища в Европа, в които са подписани мирни договори. Кайнарджанската община на Силистренска област бе официално приета за член на европейската мрежа "Места на мира" през 2015 година.


Празнична програма очаква посетителите на фестивала, а в "работилнички за мир" децата ще могат да рисуват и да си направят корабчета и "летящи послания за мир". Ще има и традиционни добруджански ястия.


Неделя


- София - Откъде идват звуците? Как ги чуваме? С какво го правим - с носа, ушите или мозъка? Защо някои животни чуват това, което хората никога не биха могли? Децата ще разберат повече за звука и устройството на слуха и как чуват специално подбрани животни през директен опит и ролеви игри. Всяко дете ще изработи музикален инструмент в ателието на "Био игри" "В света на звуците и слуха", което ще се проведе от 11 часа в природонаучния музей. Поканени са деца от 5 до 7 години, като е необходимо предварително записване на [email protected] или на тел. 0882/ 523281.


- София - От 13 часа деца над 7 години са поканени в детския научен център "Музейко" на работилницата "Моят мозък". На нея те ще се научат как да помнят по-добре, през какви етапи минава запомнянето на всяко нещо и как да се грижат за паметта си, за да им служи тя най-добре.


Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK