Нови приказни премиери за деца ще представят няколко театъра в София

Постановката "Хъкълбери Фин и Том Сойер"

© Темелко Темелков, Сатиричен театър

Постановката "Хъкълбери Фин и Том Сойер"– Ей, Хък... ще ти дам за него моя зъб.
- Я да го видя.
Том извади една хартийка и внимателно я разгъна. Хъкълбери огледа зъба с копнеж. Изкушението беше много силно. Най-сетне той рече:
- Истински ли е?
Том вдигна горната си устна и показа дупката между зъбите си.
- Хубаво - съгласи се Хъкълбери - Танто за танто!
Том прибра кърлежа си в кутийка от фишеци - бившия затвор на бръмбара - и момчетата се разделиха. Всяко от тях се чувстваше по-богато отпреди.


Из "Приключенията на Том Сойер и Хъкълбери Фин" от Марк Твен


На подобни забавни случки ще станат свидетели зрителите на Сатиричния театър "Алеко Константинов", които представят премиерата на новия си спектакъл "Хъкълбери Фин и Том Сойер" на 6 октомври в камерната зала "Методи Андонов" от 17.30 ч.
Постановката "Хъкълбери Фин и Том Сойер"

© Темелко Темелков, Сатиричен театър

Постановката "Хъкълбери Фин и Том Сойер"


"Това е спектакъл, който се играе от деца за деца и е подходящ за зрители от 6- до 60-годишна възраст", казаха за "Дневник" от театъра. Постановката е на Димитър Еленов, а в нея участват децата от студия "Дефисто".


Следващите представления този месец ще бъдат на 7, 13 и 27, с начален час 11.30 ч. За повече информация и билети прочетете тук.


"Вятърът" идва в Столичния куклен театър


"Страната на Оз" е новото име в афиша на Столичния куклен театър, чиято премиера беше на тазгодишното издание на фестивала "Панаир на куклите".


"Страната на Оз" е история за вярата, за вярата в себе си и нейната сила, която може да направи всичко, което поискаш", разказва вятърът. Така описват представлението в театъра, което е по режисурата на Елица Петкова, а част от актьорския състав са Ваня Камянска, Мариета Петрова и Цветелин Павлов.


Постановката ще се играе на 7 октомври от 17 ч. и е подходяща за деца от 5-годишна възраст. За повече информация и билети вижте тук.


"Роня, дъщерята на разбойника" за 50-и път в театър "София"


Тази събота, на 6 октомври, театър "София" отбелязва 50-fто представление на детския спектакъл "Роня, дъщерята на разбойника" по романа на Астрид Линдгрен и режисура на Катя Петрова.


"Това е голям успех за детско представление", казаха за "Дневник" от театъра и допълниха, че продължава да бъде с висока посещаемост и да радва както децата, така и техните родители.


Спектакълът е подходящ за деца от 6- до 13-годишна възраст, а началото в събота е от 17 ч. Повече информация и билети може да видите тук.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK