Как се учи предприемачество

Снимка: "Тийноватор"

Снимка: "Тийноватор"Тази учебна година веднъж седмично ученици от 10 и 11 клас на четири столични училища ще се събират в стартъп клубове. Водени от ментори, те ще развиват креативното си мислене и предприемачески умения, като извървят пътя от научаването да работят в екип, през избора на успешна бизнес идея, до нейното реализиране.


В края на май те ще представят пред жури от инвеститори своите бизнес идеи. Отборът победител ще участва в международно състезание по предприемачество, което ще се проведе през юни в столицата на Словения Любляна. А отборът победител ще спечели едногодишна стипендия за университет в Колорадо, САЩ.


Програмата "Тийноватор", част от международната мрежа U School, беше представена вчера пред ученици от големите класове на СМГ "Паисий Хилендарски", 105 СУ "Атанас Далчев", 32 СУИУЧЕ "Св. Климент Охридски" и 19 СУ "Елин Пелин" от Матия Голяр.
Той я създава през 2008 година в Словения, а днес тя се прилага в девет държави на три континента. Методиката на обучение на "Тийноватор" е разработена на базата на Design Thinking – концепция на Станфордския университет. "Нашата цел е да създадем свят, в който никой не е ограничен от обстоятелствата, защото учениците са реално подготвени за бъдещето", каза Голяр.


На събитието присъстваха успешни предприемачи от Силициевата долина, сред които Лари Бийл, който финансира реализирането на програмата в България.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK