Просветното министерство разработва стратегия за възпитанието в училище

Просветното министерство разработва стратегия за възпитанието в училище

© Анелия НиколоваМинистерството на образованието и науката (МОН) разработва проектна стратегия за възпитателната работа в училище. Целта е да се откроят наборите от ценности, в които искаме да възпитаме децата си, обяви ресорният министър Красимир Вълчев днес.


В момента образователните институции осъществяват възпитателна дейност, но нейните параметри не са дефинирани.


"В проекта се залага да възпитаме децата в толерантност, уважение, нравствени и патриотични ценности. Стратегията е засегнала и трудовото възпитание, дисциплина и отговорност", коментира още министър Вълчев, цитиран от "Фокус".
Според него възпитателната дейност е едно непрестанно взаимодействие семейство - училище и държава - семейство. По думите на министъра трябва да се търси взаимодействие между родители и институции.


"Ефектите на образование са едни от най-важните за обществото, за развитието, за това как изглеждаме. Тези ефекти са дългосрочни и проникващи в обществените отношения. Добрата новина е, че имаме един набор от ценности, за които имаме обществен консенсус", обясни Красимир Вълчев. Според него възпитателната дейност е едно непрестанно взаимодействие семейство - училище, държава - семейство.


"Част от въпросите в стратегията са за тези въпроси, за границите и възможностите на образователните институции за възпитанието на децата. Докъде стигат границите на родителите. Ние търсим това ползотворно взаимодействие в името на детето", обясни още Вълчев. "В проекта се залага да възпитаме децата в толерантност, уважение, нравствени и патриотични ценности. Стратегията е засегнала и трудовото възпитание, дисциплина и отговорност", коментира още министър Вълчев.

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7783 Любопитно

  Докато системата е обърната така, че учениците имат повече права от учителите - никаква стратегия за възпитанието в училище НЯМА ДА ИМА !

  [email protected]
 2. 2 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Само дано под въпросната "толерантост", да не се крие замаскиран вариант на социалнополова деградация. Която да промива детските мозъци по този начин:
  School has SEVENTEEN children changing gender as teacher says vulnerable pupils are being 'tricked' into believing they are the wrong sex

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6401593/Whistleblower-teacher-makes-shocking-claim-autistic.html

  мурзилка
 3. 3 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1484 Разстроено

  МИнистерството е трогателно немощно в тези си опити. Докато в повечето семество мутробарокът чалгарията е издигната в култ, училището няма как да помогне много. Не че се и опитва де ...

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 4. 4 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1484 Весело

  А да, клетия идиотизъм не е свързан с тази тема, това към тролетяряте дето налази вече ...

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Много отдавна беше време!!!
  В нормални времена възпитанието е грижа да доми и семейството, но е очевидно, че днешните времена не са съвсем нормални, така, че "Браво" на хората в МОН!!!

 6. 6 Профил на kopili
  kopili
  Рейтинг: 490 Разстроено

  От МОН дори и да се захванат с някоя добра идея, само като си помисля как ще я имплементират и си знам, че ще е пак някакво мазало ... Нито е имало дискусия с някоя обществена група, някое проучване поне за нагласите на хората ... Каквито и правила да приемеш, ако хората не ги разпознаят за свои, няма да ги спазват и съответно ще си продължи всичко по старому ...

  An eye for an eye makes the whole world blind
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Весело

  ами като не щете ИК сега се налага стратегия да се пише.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4110 Неутрално

  В училище решаващ е субективният фактор, учителят и директорът на училището, за някои учители в първи клас има по 80 молби, а също и предпочитани са училища, в които директорът е осигурил ред.

 9. 9 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Направете професията "Учител" привлекателна за умните хора, а в днешно време това означава отлично заплатена. Всичко останало ще се оправи с течение на времето. В момента малко хора стават учители, защото искат това и смятат това за свое призвание. Най-често такива стават тези, които не са приети или успели да се реализират в по-заплатена професия. Това е причината за отношението на днешните учители към професията и, съответно, на учениците към ученето. Стратегиите са за симулиране на работа от страна на чиновници. Въпреки изключително отрицателното ми мнение за Сталин като личност, той има една много вярна мисъл: "Кадрите решават всичко" ...

 10. 10 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  Толерантност най-напред, патриотизъм най-отзад, а за съдържанието вече се досещате.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 11. 11 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Само НПО -тата да не пробват пак да си прокарат джендърните ценности

 12. 12 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Само НПО -тата да не пробват пак да си прокарат джендърните ценности
  —цитат от коментар 11 на Jesuit


  Те едва ли са спирали, в джендеризма има много пари за адвокати, ендокринолози и хирурзи.

  мурзилка
 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  "В проекта се залага да възпитаме децата в толерантност, уважение, нравствени и патриотични ценности. Стратегията е засегнала и трудовото възпитание, дисциплина и отговорност", коментира още министър Вълчев, цитиран от "Фокус".

  Що не 10-те Божи заповеди. Хората са ги измислили доста преди нас. Особено след 5 са точно за възпитание, ако другите не искат да се намесва името Господне.

  1. Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене.

  2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.

  3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог.

  4. Помни съботния ден (*, за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките си работи; а седмия ден е събота на Господа, твоя Бог.

  5. Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.

  6. Не убивай.

  7. Не прелюбодействай.

  8. Не кради.

  9. Не лъжесвидетелствай против ближния си.

  10. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си; нито нивата му; нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, нито някакъв негов добитък - нищо, което е на ближния ти.

 14. 14 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Господин министъра да не захваща работи, които са му извън компетенциите, Ами да каже защо:

  1. Децата ни са по 30-35 в група в ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО предучилищно образование при нормативен максимум от 23 съгласно европейските изисквания.

  2. Кога най-накрая децата ще минат на една смяна както ни се изисква от ЕС я не децата да се прибират от училище след 8 часа вечертанкогато са втора смяна.

  Благодаря

 15. 15 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Нали затова са часовете по литература - за идеологическо-възпитателна работа. Където ги учат, че да спазваш законите на държавата е духовна смърт, а да отидеш на сигурна смърт в името на идеала, оставайки в "народната памет" е единственият начин за постигане на свободата. (забележете, целта е примера, а не резултата) Аз не виждам разлика с ислямския радикализъм, добре че децата не се замислят въобще и повтарят като папагали, докато мине изпитването. За още от това ли става дума?

 16. 16 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Да видим каква ще е реализацията. Иидеята, че все пак училището има И възпитателни функции сама по себе си е правилна.
  И ние тук в болницата възпитаваме - учим някои пациенти да се мият редовно, да се преобличат, ако са се освинили (често срещаме недоумение у тях - "та нали се къпах оня ден..."). Понякога се чувствам като на мисия в Африка. И далечне са само циганските ни пациенти - често те са по-чистоплътни.

  E PLVRIBVS VNVM
 17. 17 Профил на Veselin Ivanov
  Veselin Ivanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  СИГУРНО ,..ЩЕ ГИ ВЪЗПИТАВАТ..В СТРАТЕГИЯ ..........САМО МЪРТВИЯТ ИНДИАНЕЦ Е ДОБЪР!

 18. 18 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Само дано под въпросната "толерантост", да не се крие замаскиран вариант на социалнополова деградация. Която да промива детските мозъци по този начин:School has SEVENTEEN children changing gender as teacher says vulnerable pupils are being 'tricked' into believing they are the wrong sexhttps://www.dailymail.co.uk/news/article-6401593/Whistleblower-teacher-makes-shocking-claim-autistic.html
  —цитат от коментар 2 на Маршалов


  Много повече ме притесняват "патриотичните" ценности, които ще им наливат

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 19. 19 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 900 Неутрално

  [quote#18:"Slartibartfast"][/quote]

  Що? Едва ли ще е по-различно от досега. По БЕЛ да се изучават повече български отколкото чужди автори, по История да се изучава автентична история, без политкоректни залитания от типа на османско "присъствие" и други изопачавания на реалността.

  мурзилка
 20. 20 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 809 Неутрално

  [quote#18:"Slartibartfast"]
  —цитат от коментар 19 на Маршалов
  Що? Едва ли ще е по-различно от досега. По БЕЛ да се изучават повече български отколкото чужди автори, по История да се изучава автентична история, без политкоректни залитания от типа на османско "присъствие" и други изопачавания на реалността. [/quote]

  "Турско робство" е автентична история?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7783 Любопитно

  До коментар [#12] от "Маршалов":

  '' Активистите не се грижат за малцинствата, не мислят за правата им. Колкото са по-зле малцинствата, толкова по-добре ще бъдат лидерите им – по-активно ще ги защитават. Но тяхната задача е да унищожат нашето общество и това е по-злобната версия на марксизма. ''
  Владимир Буковски

  [email protected]
 22. 22 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Добре, ама като като излезе некой по тв от типа на чоко-боко-деса-цеца-слави-динко и всичко отива у ряката...

 23. 23 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Как училището може да възпитава каквото и да е било, когато начело на нацията стои мутра - еднокнижник/риткотопковец?!!

  "Да, България"
 24. 24 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  В Япония, ако дъщеря ми и приятлеката и видят другарче да пресича неправилно улицата или да хвърли книжка на улицата - монентално се долкадва на учителката и на следващият ден - другарчето дава обяснения за постъпката си пред класа.

  Също, ако учителката пропусне да открие грешка в теста ти по математика, най-добрата ти приятелка моменталлно докладва това и от шестица получаваш петица. Може и да не си радостен от това, но не се оплакваш.

  Имам много подобни примери, но така беше в Япония...

  "Да, България"
 25. 25 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":Грешите. Учениците нямат повече права от учителите.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 26. 26 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2700 Гневно

  Министъра и раболепните му слагачи да се разкарат от министерство на образованието час по-скоро, защото се занимават с глупости. В училище децата се образоват и нищо друго. Единствената цел на МОН е от там да излизат повече истински грамотни деца, които могат да мислят критично и да взимат решение. Възпитанието е в семейството. Аз съм пратил децата ми да се учат, а не някакъв слугинска свиня да ми ги възпитава. Аз (и съпругата ми) съм ги възпитал.
  Тази идиотия с възпитанието в училище е от времете на правешката свиня. Тогава майка ми ме научи на труд, на уважение към труда на другите, а в училище с разни бригади и прочие идиотии ни научиха да кръшкаме, да не ни пука за труда на другите и на имитация на работа.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 27. 27 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2700 Гневно

  До коментар [#9] от "Иполит Матвеевич":Грешите в твърдението си, че заради заплатите учителите по призвание стават все по-малко, както и желаещите да станат учители. Човек, който иска да е истински учител по правило знае, че с тази си дейност няма да забогатее. Пример е баща ми, който беше учител по призвание и не можа да спести пари за автомобил, но все още хората в градчето знаят, че на него дължат грамотността си.

  До коментар [#16] от "PavelCZ":Вече го казах: Идеята за възпитание в училище не е правилна, а е абсурдна и вредна. Възпитанието е в къщи.

  До коментар [#19] от "Маршалов": Явно и вие нямате дете в училище. Никъде в учебниците и уроците по история няма "Османско присъствие".

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 28. 28 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  Да видим каква ще е реализацията. Иидеята, че все пак училището има И възпитателни функции сама по себе си е правилна.И ние тук в болницата възпитаваме - учим някои пациенти да се мият редовно, да се преобличат, ако са се освинили (често срещаме недоумение у тях - "та нали се къпах оня ден..."). Понякога се чувствам като на мисия в Африка. И далечне са само циганските ни пациенти - често те са по-чистоплътни.
  —цитат от коментар 16 на PavelCZ


  Ние говорим за толерантност и патриотизъм -- за култура или хигиена не е ставало дума.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 29. 29 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 900 Любопитно

  Аз (и съпругата ми) съм ги възпитал.
  —цитат от коментар 26 на Gopeто


  Супер, прав сте напълно. Обаче ми обяснете, за оня 20 годишен пустиняк който тръгна да прави дрифт с голфа през протестиращите в София https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/510671 .Дали и според неговите родители той не е бил възпитан...Пък вижте как си му пролича възпитанието съвсем публично.

  мурзилка
 30. 30 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 605 Неутрално

  В Япония, ако дъщеря ми и приятлеката и видят другарче да пресича неправилно улицата или да хвърли книжка на улицата - монентално се долкадва на учителката и на следващият ден - другарчето дава обяснения за постъпката си пред класа.Също, ако учителката пропусне да открие грешка в теста ти по математика, най-добрата ти приятелка моменталлно докладва това и от шестица получаваш петица. Може и да не си радостен от това, но не се оплакваш.Имам много подобни примери, но така беше в Япония...
  —цитат от коментар 24 на errata


  Също така, в редица страни по време на фюрера много хора са посочвали къде се крият евреи и други такива. На много места доносничеството се смята за добродетел. Добре ли е или не това, оставям на всеки да прецени.

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7798 Неутрално

  Досега на какво ги възпитаваха, като нямаше стратегия.

 32. 32 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "В проекта се залага да възпитаме децата в толерантност, уважение, нравствени и патриотични ценности. Стратегията е засегнала и трудовото възпитание, дисциплина и отговорност", коментира още министър Вълчев, цитиран от "Фокус".Що не 10-те Божи заповеди. Хората са ги измислили доста преди нас. Особено след 5 са точно за възпитание, ако другите не искат да се намесва името Господне.1. Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене.2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог.4. Помни съботния ден (*, за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките си работи; а седмия ден е събота на Господа, твоя Бог.5. Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.6. Не убивай.7. Не прелюбодействай.8. Не кради.9. Не лъжесвидетелствай против ближния си.10. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си; нито нивата му; нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, нито някакъв негов добитък - нищо, което е на ближния ти.
  —цитат от коментар 13 на realguru


  В Новия завет е по-яко. 2 заповеди обхващат и 10-те, те са обичай Бога и обичай ближния си.
  Какви други принципи и ценности откриваме в Новия Завет. Справедливост, милосърдие, равноправие, равенство между нации, полове и социални нива, нетолериране на наработещите и мързеливите, но подкепяне на неспособните да полагат труд, търпимост, а не толерантност към различното и различните (отнасяш се с уважение, а не да го приемаш за нещо твое и самия ти да се променяш заради чуждите), гостоприемство, свобода на избора и волята, стремеж към съвършенство, опълчване на неправдата, робството и тиранията, побеждаване на злото с добро, смирение на егото за отваряне на ума към познанието, изпитване на всяка работа, а не сляпото и приемане на доверие (когато има идеал - Бог, всичко друго не е идеално и се подлага на съмнение и проверка, когато няма подобен абсолютен идеал, всяко несъвършенно нещо може да се превърне в такъв, което е точно поклонение на идоли) и т.н.
  Не знам дали забелязахте, но основните мисловни, социални и дори научни правила са заложени в Новия завет. На какво мислите, че стъпва европейската цивилизация.
  Всъщност очудващото е, как имайки всичко това пред очите си са правени куп глупости. Не, не е очудващо, все пак преди пресата на Гутенберг Библията не е достъпна до масите, а само на контрольорите. Когато става достъпна и постепенно започва разчупването и просвещението.
  Но сега имаме други идеали.

 33. 33 Профил на amr47488125
  amr47488125
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Много ме притеснява момента с патриотичното възпитание...и ми звучи като част от учебника ми по методика на математиката, писан в 80-те години на миналия век, където се твърдеше, че една от целите на обучението по математика е да възпитава в патриотизъм?!?

 34. 34 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 920 Неутрално

  То май доста родители имат нужда от възпитание. Децата попиват и са огледало на средата, в която раснат.

 35. 35 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 550 Весело

  Децата се възпитават в къщи от родителите си, а не от училището или улицата.

  Каквото са те възпитали в къщи - това е, затова английската поговорка е:
  "Не възпитавайте децата си. Те така или иначе ще приличат на вас. Възпитавайте себе си! "

 36. 36 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 672 Неутрално

  На стратегии го докарваме.

 37. 37 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  До коментар [#29] от "Маршалов":Така са смятали за правилно, така са го възпитали. Те си носят отговорност. Тях ще ги гризе съвестта, ако не дай си боже направи беля. А дали са сесправили зависи и от това как те самите са възпитани. При всички случаи, ако този юнак беше възпитаван в училище, по-вероятно е да тръгне да убива без да се замисли. Възпитаването не е лесна и безотговорна работа, за да се занимава държавата с нея.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 38. 38 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  До коментар [#29] от "Маршалов": Ха, сега видях, че в пост #35 човекът ви е отговорил по-добре от мен:

  Децата се възпитават в къщи от родителите си, а не от училището или улицата.Каквото са те възпитали в къщи - това е, затова английската поговорка е:"Не възпитавайте децата си. Те така или иначе ще приличат на вас. Възпитавайте себе си! "
  —цитат от коментар 35 на ЙЕИ


  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 39. 39 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6745 Неутрално

  Ако си нямат домашно възпитание, има да си късат нервите с тях учителите.

 40. 40 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Ако си нямат домашно възпитание, има да си късат нервите с тях учителите.
  —цитат от коментар 39 на Peni Nikol


  Ако има домашно "възпитание", резултатът е същият. Щото някои така са "възпитани", че сякаш притежават всички права на света, нямат никакви задръжки, никакъв морал, никаква съвест, типични капиталисти и че примерно като влязат в училищната стая и нещо са там възбудени по някаква причина, е тяхно право да пречат на учебният процес и да провалят и учителите и съучениците си, а когато учителят поиска да ги отстрани, свиват юмруци и заснемат клип за Ютюб, как бият учителят си.

  мурзилка
 41. 41 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1331 Любопитно

  Многоуважаемият министър Вълчев и подопечните му чантаджии от министерството на ракобразуванието, /наречено за дълго на образованието и науката/ се опитват да се правят на божества.
  Не можете, повтарям НЕ МОЖЕТЕ да опшете и регламентирате ВСИЧКО. Дори на теория не можете, а да не говорим как на практика не можете. Бюрократи... Резултатът ще е едно голямо нищо...
  НО! Като сте ръгнали да се богопомазвате почнете от това:
  - Първо многоуважаеми министре Вълчев, издал си заповед за сътавяне на РАботна група. НАПРАВИ тази заповед ПУБЛИЧНа. ДА видим КОИ си вкарал вътре . По име фамилия и КОГО представляват - НПО, администрация, РУО, Директори, общини, министерства, "обществени" лица,, синдикати, рабоодатели, мастити педагозина академичната университетска мисъл ... ДА ГИ ВИДИМ тези "реформатори", тези групари на поредната Стратегия. Да можем да ги преценим
  - Второ - Представи ни Стратегемата, Твоята Политическа Визия. Да видим "специалистите" "експерти" какви ще ги надробят при решаването на стратегемата.
  -Трето - МНОГО ВАЖНО - Да станат известни и ПУБЛИЧНИ ОЦЕНКИТЕ от Дипломата за завършено Средно образование и оценките от Дипломата за завършено Висше образование на тези Членове на работната група. По оценките ще ги преценим. ДА не се окаже, че Техният успех е много по-нисък от Успеха на Учителите дето ТИЯ групари ще Задължават, както се оказва многократнодо сега. Едва избутали своето образование НАСАЖДАТ дивотии за изпълняване от много по-Успелите в образованието от тях!
  - Четвърто - АРХИВАЖНО - Направи си и НИ ГО ПОКАЖИ Публично едно обследване на Успеха от Дипломите на Твоите Началници на РУО-та и Дирктори на училища. Същото за Успеха от Дипломите на Учителите. Точно така, позна веднага - Кадрите с най-нисък успех и от училище и от Университета СА ТВОИТЕ УПРАВЛЕНЦИ като Началници и Директори. А учителите, които ТЕ управляват, самоуправяйки се с тях са с ПО$ВИСОК УСПЕХ! Капиш министърче?!
  И тогава стратегемата и стратегията ще ти станат много ясни. И без многословия, както у нас обикновено става - десетки страници пустословия.
  ПЕТО - ако не можеш да напишеш кратко и ЯСНО статегическите си виждания, тогава НЕ ПИШИ, ТИ не ставаш за това. Така и с твоите ГРУПАРИ от работната група, министре Вълчев!
  !!!
  !

 42. 42 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2496 Любопитно

  [quote#18:"Slartibartfast"]
  —цитат от коментар 19 на Маршалов
  Що? Едва ли ще е по-различно от досега. По БЕЛ да се изучават повече български отколкото чужди автори, по История да се изучава автентична история, без политкоректни залитания от типа на османско "присъствие" и други изопачавания на реалността. [/quote]

  И кога точно в България се е изучавала "автентична история без политкоректни залитания"?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 43. 43 Профил на Антоний Методиев
  Антоний Методиев
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Толерантността и уважението са нравствени ценности...

  Ако на това ниво се получават проблематичности, то тогава става проблематично и конституирането на държавата като субект-възпитател. Такава роля на държавата е присъща на един друг тип държава - тоталитарната. Изобщо каква е мисията и какви са целите на тази стратегия. Доколко така дефинирани общи положения изобщо се синхронизират с националната методология за стратегическо планиране?

 44. 44 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1331 Любопитно

  До коментар [#43] от "Антоний Методиев":

  Прав сте. Вълчев изобщо няма понятие какво приказва. За него нравственост и добродетели на нравствеността са много различни неща. Нагазил е в съвсем непознати води.
  Събрали са се един куп ЛЕЛКИ плюс Вашият съименник Антоний Гълъбов он НБУ и са преливали от пусто в празно за пореден докИмент НЕДОНОСЧЕ. Без изобщо да си правят сметка за мисии, цели, ресурси, оперативно изпълнение... И разбира се дивотиите дето са ги ръсили за Държавата като актьор са тежка реминисценция на социализъм.:)
  !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK