Да поговорим за пари с детето

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Да поговорим за пари с детето


Вие сте родител на дете - по колко пари му давате месечно? Как го стимулирате да спестява? Какво смятате, че е важно да знае за спечелването на лични средства? Ако отговорите на тези и други финансови въпроси ви вълнуват, може да се включите в новата инициативата на Банка ДСК "Национална финансиада" и да спечелите стипендия в размер на 3 000 лв. за вашето дете между 16 и 19 години.


"Национална финансиада" е образователна инициатива за повишаване на финансовата грамотност на младите хора в България.


Първото й издание се появява поради вярата на банката, че развитието на младежите е обвързано с техните познания и с уменията им за разумно планиране и управление на личните финанси. Затова и основната й цел е да стимулира и мотивира стремежа към осведоменост във финансовия сектор сред учениците и техните семейства по забавен и предизвикателен начин.
Според г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК финансовата грамотност започва в семейството и е много важно родителите и децата да говорят на тази тема. "Децата копнеят за знания, а родителите са тези, които могат да предадат тази информация по достъпен начин.", обяснява тя. "Младите хора държат в ръцете си не само бъдещото на България, но и своето собствено настояще. А ние в Банка ДСК следваме една мисия – да инвестираме постоянно в развитието и знанието на хората".


Да поговорим за пари с детето

"Национална финансиада" ще се проведе под формата на състезание, от което може да се спечели стипендия в размер на 3 000 лв. за следващата учебна година.


Необходимото условие е децата да са на възраст между 16 и 19 години и да са в отбор с техните родители. Всеки екип ще се състои от двама души от едно и също семейство.


За да кандидатстват, отборите трябва да се регистрират в уебсайта на състезанието на адрес www.finansiada.bg и да попълнят онлайн тест от 20 въпроса. Тестът ще е активен до 24 февруари. За полуфиналите се класират 12-те отбора с максимален брой верни отговори и с най-добро време. На финалите ще вземат участие първите три отбора от полуфиналите. Участниците ще се състезават един срещу друг в директни елиминации, като отговарят на въпроси, степенувани по трудност и точкуване.


Полуфиналите и финалите на първото издание на "Национална финансиада" ще се проведат на живо в "Сердика център" в София на 9 и 10 март.


"Дневник" е медиен партньор на инициативата.


Пълните правила за участие в инициативата са достъпни на www.finansiada.bg.
Имате време до 24 февруари.


Успех!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK