Родителите и децата, които разбират от финанси

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.

Родителите и децата, които разбират от финанси

© ShutterstockЦели 672 отбора, състоящи се от гимназисти на възраст между 16 и 19 години и техните родители се включиха в първия етап на "Национална финансиада" - образователната инициатива на Банка ДСК за повишаване на финансовата грамотност на младите хора в България. Те станаха част от надпреварата, като попълниха тест от 20 въпроса на официалната страница на инициативата www.finansiada.bg.


Включилите се отбори са от цялата страна. Най-много участници има от големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Шумен, Велико Търново, но са се регистрирали и такива от по-малки населени места – Дебелец, Куклен, Лозница, както и от селата Големанци, Горни Дъбник, Брестовица, Дуранкулак.


Според г-жа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК интересът към инициативата е голям и доказва, че темата за финансовата грамотност вълнува младите хора, като във все повече български семейства е на дневен ред стимулирането на стремежа към знания за финансите. "Наша мисия е да инвестираме постоянно в развитието и образованието на хората и с "Национална финансиада" целим да мотивираме и насърчаваме родителите да предават знания на децата си, казва тя.
И победителят ще бъде...


Решителната елиминационна фаза ще се проведе през следващата седмица. Тя ще излъчи и първия победител в "Национална финансиада" 2019. Дванадесетте отбора с максимален брой верни отговори и с най-добро време от онлайн теста, които са спазили всички правила за участие, ще се класират за полуфиналите. Те ще се състезават един срещу друг в директни елиминации на живо, а най-добрите три отбора, достигнали до финалните кръгове, ще играят на принципа всеки срещу всеки за събиране на точков актив, определящ победителя – носител на първата стипендия за образование за учебната 2019/2020 година в размер на 3 000 лв.


Полуфиналите и финалите на "Национална финансиада" ще се проведат на живо в "Сердика център" в София на 9-и и 10-и март.


Партньори на инициативата са Фондация "Инициатива за финансова грамотност" и "Дневник".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK