Пролетта идва с испанска духова музика и възглавници

Academia de los Afectos

© "Модо България"

Academia de los AfectosПролетно настроение, вдъхновено от испанската музика и съчетанието на флейта, фагот, кларинет и валдхорна - това обещават организаторите на програмата за популяризиране на класическата музика сред децата "Концерти на възглавници" за поредния концерт от сезона.


На 10 март на сцената ще излезе испанският духов квартет Academia de los Afectos в състав Пабло Соса дел Росарио (флейта), Алехандро Фариня Мартин (кларинет), Хуго Родригес Артеага (фагот) и Рикардо Родригес Гарсия (валдхорна).


Четиримата артисти живеят и работят в Холандия. Те са родом от Канарските острови и с гордост представят музика от популярния канарски композитор Теобалдо Пауър, уточняват организаторите на концерта от "Модо България". Програмата включва също произведения от Каспар Кумер и Южен Валкиeр.
Концертите са два - от 11 ч. и от 17 ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната улица "Кракра" №11. Ще бъдат връчени награди за най-добър диригент сред децата и за най-послушен родител. Традиционната безплатна "Работилница на възглавници" започва един час преди всеки концерт. В нея децата ще могат да изработят и декорират животни от хартия.


След всеки концерт малките зрители ще могат да разгледат духовите инструменти, както и да се снимат с изпълнителите.


Билети се предлагат на място преди всеки концерт при наличие на свободни места, както и онлайн на www.pillows.bg.


Безплатни билети от "Детски Дневник"


"Детски Дневник" отново ще предостави на читателите си възможността да спечелят ваучери, осигуряващи безплатни семейни билети (до двама родители и техните деца) за концертите в 11 ч. или в 17 ч.


Отговорете вярно на въпроса и може да сте сред късметлиите, на които жребият ще отреди три семейни билета (всеки за до двама родители и техните деца).


За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 11 гласа

  1. Прочута детска приспивна песен (9.09%)
  2. Химн на Канарските острови (81.82%)
  3. Първата испанска симфония (0%)
  4. Химн на Испания (9.09%)

За да участвате в надпреварата, трябва да сте регистриран потребител в id.capital.bg.


Обърнете внимание, че сайтът на "Дневник" позволява да гласуват и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, но жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил.


Анкетата ще бъде активна до 12.00 ч. на 8 март, а печелившите ще бъдат обявени същия ден.


В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK