Внимание! Тази книга не е за сухари

Снимка: Издателска къща "Хермес"

Снимка: Издателска къща "Хермес"Е, това е краят... Щом този дневник е в ръцете ти, значи ме е сполетяло нещо ужасно. Явно родителите ми са разбрали, че загубих чисто новия си суперскъп телефон, и са ме заточили на доживотна каторга.


Само че аз не съм виновен за нищо от случилото се! Честна дума! Просто животът е несправедлив и аз станах жертва на обстоятелствата.


Нека моята тъжна съдба на многострадален ученик ти послужи за пример, че човек не знае какво може да му се стовари на главата.
Как да се сдобиеш с нов телефон, когато старият вече не отговаря на високите ти стандарти? И как да оцелееш, ако изгубиш този суперскъп телефон още на първия учебен ден в новото училище? "Сбогом, дневнико!" от Ненко Генов дава няколко възможни отговора на тези въпроси, а накрая може би ще се окаже, че животът без телефон не е толкова скучен и безсмислен – особено ако си водиш дневник.


"Сбогом, дневнико!" е история, която говори на езика на децата и засяга темите за семейството, приятелството, опазването на околната среда, съобщи издателска къща "Хермес". Всичко това е поднесено с много хумор и придружено с илюстрации от автора, препратки към музика, филми, игри.