Ново училище в София STEAM програма - "Лесна наука за деца"

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Ново училище в София STEAM програма - "Лесна наука за деца"


"Лесна наука за деца" е Частно Начално Училище със засилен фокус към наука и с двуезична програма, в процес на регистрация към МОН и акредитиция от Cambridge International.


Училището следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary. Преподавателите по наука работят с отборите, успешно представящи България на международни олимпиади по физика, химия, математика и др. Децата имат ежедневни занимания в нашата лаборатория и в оборудваната ни зала по география и история.


Освен на над средното ниво умения за грамотност по отношение на български език, английски език и математика, в Izzi Science for Kids ще се наблегне и на творческо писане, срещи с писатели и развитието на езиковия потенциал. Библиотеката на училището е достъпна за децата както за тези срещи така и за споделяне на книжки.
Приложната математика и логическото мислене ще са в центъра на занимания по математика. С децата ще работи обучен Steam педагог, с над 15 год опит в САЩ в преподаването на математика и приложна математика за деца.


Всеки клас работи и с отделен начален педагог, (всички наши начални педагози са с почти 20 год опити в утвърдени частни училища в София), който с грижа и внимание работи с децата върху тяхното ниво на грамотност през целия ден и ги съпровожда и в часовете по наука и им помага в специално отделеното време за самостоятелна работа.


Успоредно с науката децата развиват умения и отношение и към изкуството.
Училището има собствена школа за балет и световни танци и работи с една от най-добрите школи по Хип-Хоп, 'uMove'.


Всички деца участват в групови и индивидуални занимания по музика, изучават стиловете и историята на музиката, учат се да свирят на пиано с прекрасната Elina Dashina и китара в нашето Рок училище.


Ежедневно спортът е част от програмата на Училището като денят на децата започва с гимнастика и завършва с танци, айкидо, или свободни динамични игри в нашата зала за спорт и игри.


Допълнителните часове по наука, както и тези по математика и английски език, ще допълват програмата на МОН.


Защо е нужно училището Izzi Science for Kids? С какво ще помогне на децата, на родителите? Защо наука?


Какво е наука и научен подход? Това в просто мислене, но малко по-структурирано: наблюдаваш света и задаваш въпрос за него; проучваш какво вече се знае на тази тема; формулираш предположение, измисляш начин да го тестваш и на базата на резултатите си правиш заключения. Ако предположението ти е било вярно, споделяш резултатите си със света; ако не, продължаваш да правиш и тестваш предположения. Важна част от процеса е и да внимаваш за предубеждения (bias), които може неусетно да те подведат.


Ново училище в София STEAM програма - "Лесна наука за деца"


Този подход е рационален и логичен. Позволява ни да опознаваме света и живота стъпка по стъпка. В свят с фалшиви новини, социални мрежи и автоматизация е особено важно бъдещите възрастни да развият научно и рационално мислене още от малки.


Рамка на програмата:

- Цялата програма е базирана на теми, което позволява интердисциплинарни връзки и учене в контекст, което със сигурност е по-малко абстрактно за децата;
- Всеки урок има своите цели – в академичен и в социален аспект. Академичните цели са отбелязани в учебниците на децата, а социалните в детайлните ръководства на учителите. В рамките на часовете учениците ще развиват ценности, които ще допринесат за техния интегритет като възрастни – от уважение към природата до честно, колегиално отношение към околните;
- Всеки урок има и ключови фактологични знания, които трябва да се разберат и научат в контекста на проект, дискусия или анализ. Наученот ще се проверява в разговор, или с презентация. Така децата ще се учат да бъдат общителни, да отстояват позиция, да се съмняват обосновано, да предлагат конструктивни промени и да бъдат етично критични.
- Освен традиционната текстова част на уроците в учебниците ще има и препоръчителни дейности – от кратки и бързи опити за доказване на дадена хипотеза до идеи за седмични и месечни проекти, които децата да правят. Темите за тези експерименти ще са отворени и децата имат възможност да правят предложения; Важно е да усвоят практичното приложение на Научния метод.
- В ръководствата на учителите проектите са зададени с научна сериозност и са построени, следвайки логиката на управлението на един проект. Идеята е децата да се учат да задават тема, да дефинират обхват, срок и бюджет, да изградят тези за доказване и да потърсят начин да ги оборят или подкрепят.
- Темите са добре развити в ръководствата на учителите и допълнени от достатъчно снимки и материали, така че да дадат ценни идеи как да се предизвика любопитството на децата.

В Izzi Science for kids, нито децата, нито техните родители ще получават домашна работа. Цялата дейност на децата ще бъде концентриран ав часовете от 9 до 16.30 в рамките на училищния процес.


От септември 2019 г. ще приемем първите ни ученици в предучилищна възраст и 1ви до 4ти клас. Към момента са запълнени на 90% местата в ПУК и 1ви клас; имаме по 5 места във 2ри до 4ти клас. Поради големия интерес, училището обявява нова дата за отворени врати на 24 април и на 7. май а приемния ни ден е на 11 май.


Приемната процедура стартира с подаване на форма за кандидатстване на сайта на училището и изисква изработването на детски научен проект.


За повече информация вижте страниците izzi.academy и www.mediabricks.bg


Лицата зад проекта "Лесна Наука за Деца"


Ново училище в София STEAM програма - "Лесна наука за деца"


Ново училище в София STEAM програма - "Лесна наука за деца"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK