В учил. лавки масово продават боклуци. А фондацийките са, за да се покаже привидна война с джънка. Нищо чудно такива фондации да се спонсорират от сами джънк-производители...
Много добра идея!!! Децата, особено в училище ядат ужасяващи боклуци и после следват затлъстяването и хроничните болести...вчера едно момче на 19 е прието в болница с ....инфаркт....!!!!
Ако живееш на село или в малък град и имаш земя и сам си отглеждаш да... Иначе независимо какво ядеш почти всичко е боклук. Ако си произведеш сам или си купиш от познат (защото на другите не можеш да вярваш) негова домашна продукция, ще знаеш какво точно ядеш.
Много добра идея!!!Децата, особено в училище ядат ужасяващи боклуци и после следват затлъстяването и хроничните болести...вчера едно момче на 19 е прието в болница с ....инфаркт....!!!!
Нека всеки един от нас да напрегне спомените си и да се сети на каква възраст е почнал да яде зеленчуци. Лично аз, като дете, имам спомен за големи, топли домашни домати, откъснати от градината на баба и дядо. За чушки, зеле и останалите вече сготвени на заводския стол на родителите ми, казармата и студентския стол. Смътно помня изтезанията по хранене в детската градина, където по ръба на чинията избутвахме ненужното от манджата. Човек израства и някои неща така и не се научава да яде, колкото и да му пееш, че са много полезни. Ако навремето на училищната лафка лелката продаваше пресни чушки пълни със сирене, вероятно всички щяхме да ги заобичаме. Но тя продаваше милинки, банички и боза. Сега наблюдавам внуците, които са в предучилищна, единствено похапват краставица.
... ... ... и яжте повечко плодове, за да се чувствате по-добре ...
Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
Производството на храни с животински произход черпи много повече ресурси и отделя много повече СО2 и отпадъци, в сравнение с производството на храни от растителен произход. При сегашния брой на населението на Земята, това, което ни пази от мигновенна еко катастрофа е, че може би половината от населението гладуват. С развитието на третия свят и постоянното увеличение на населението единствената алтернатива на човечеството е вегетарианството. Това ще стане може би не утре, но в рамките на едно поколение. Така че е по-добре децата да се учат да ядат зеленчуци.
А относно евро-субсидиите за животновъдството, те се престъпление към планетата и към следващите поколения.
Всичките кампании за ядене, отслабване и здравословен живот са пълен провал, защото фокусът им пада върху вредата от нещо си. Върху нещото си. Тази негативната кампания предизвиква инстинктивна отбранителна реакция у хората, за които е предназначена.
По-успешно би било да се набива в канчетата ни, как всъщност телата ни действително са ферарито на всички ферарита и не може да го тъпчат с какъвто и да е бензин и не може да го карат както и да е. Че как към вещите си се държим по-отговорно отколкото с върха на пирармидата на вселенската еволюция.
А иначе с каквото и да ги помпат зеленчуците, пак са в пъти по-добре от наличните фаст фууд алтернативи.
"Достатъчно е да заменят вредните съставки с полезни, казва Станка Стоянова и веднага дава пример за "зелен дюнер". В него хлябът е заменен от листо манголд "
Хлябът според медицината ли е вреден? Или само според НПО-тата.
Не, не е. Прекомерната му употреба обаче е, а в нашата култура присъства навсякъде и по всяко време. Сутрин, обед, вечер, с картофи, ориз и спагети: хляб има, яде се и ако имаш наблагоразумието да откажеш...леле мале, какви коментари почват от останалите на масата.
Страхотна инициатива, но колко можем да си позволимда се хранимс повече зеленчуци е въпросът? Първо, голяма част от училищните закуски са тестени и нямат никаква хранителна стойност. Второ, децата винаги ще намерят начин да си купят газирани напитки, бонбони и някаква друга форма на захар. Не че "откривам Америка" де, но последно се бях зачел в тази блог статия: https://point1.bg/blog/blog/prekomernoto-konsumirane-na-vredna-hrana/ и реалните последици от това с което се храним оказва влияние с годините. На имунната система, на настроението, килограмите, а в по-късни етапи идват и хронични проблеми. За огромно съжаление.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 53 ЛюбопитноЗеленчуците бъкани с нитрати ли да са?Внос от Турция?
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.Хи-хи
Рейтинг: 1881 НеутралноВ учил. лавки масово продават боклуци. А фондацийките са, за да се покаже привидна война с джънка. Нищо чудно такива фондации да се спонсорират от сами джънк-производители...
penetrating
Рейтинг: 8123 ВеселоСега "престиж" е да ядеш киноа, вместо Биг Мак :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertselqnin
Рейтинг: 1778 НеутралноМного добра идея!!!
Децата, особено в училище ядат ужасяващи боклуци и после следват затлъстяването и хроничните болести...вчера едно момче на 19 е прието в болница с ....инфаркт....!!!!
****
Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.
****
Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.
anonimnii
Рейтинг: 3262 НеутралноАко живееш на село или в малък град и имаш земя и сам си отглеждаш да... Иначе независимо какво ядеш почти всичко е боклук.
Ако си произведеш сам или си купиш от познат (защото на другите не можеш да вярваш) негова домашна продукция, ще знаеш какво точно ядеш.
anonimnii
Рейтинг: 3262 НеутралноДо коментар [#5] от "aleks ivan":
След определена възраст не виждам какви ползи носи яденето на месо. Разбира се всеки е свободен да избира какво да яде.
4ort
Рейтинг: 898 НеутралноПреди 40 години мой състудент почина на 20 години от масивен инфаркт.
Имам време да питам всеки идиот.
baba_zozolana
Рейтинг: 740 ВеселоДо коментар [#3] от "penetrating":
I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.Освен това е много престижно да говориш за "нутриенти", а не за хранителни съставки.
man_un
Рейтинг: 471 НеутралноНека всеки един от нас да напрегне спомените си и да се сети на каква възраст е почнал да яде зеленчуци. Лично аз, като дете, имам спомен за големи, топли домашни домати, откъснати от градината на баба и дядо. За чушки, зеле и останалите вече сготвени на заводския стол на родителите ми, казармата и студентския стол. Смътно помня изтезанията по хранене в детската градина, където по ръба на чинията избутвахме ненужното от манджата. Човек израства и някои неща така и не се научава да яде, колкото и да му пееш, че са много полезни. Ако навремето на училищната лафка лелката продаваше пресни чушки пълни със сирене, вероятно всички щяхме да ги заобичаме. Но тя продаваше милинки, банички и боза. Сега наблюдавам внуците, които са в предучилищна, единствено похапват краставица.
Незнайко в Слънчевия град
Рейтинг: 5267 ВеселоИ една ракийка в добавка...
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. БотевРоси
Рейтинг: 6963 НеутралноА в зеленчуците какво има.
valtoro
Рейтинг: 913 НеутралноЗа децата зеленчуците за гербаците суджуците !!!
Shteryu Atanaso
Рейтинг: 428 Неутрално... ... ... и яжте повечко плодове, за да се чувствате по-добре ... Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
Баличея
Рейтинг: 526 НеутралноПроизводството на храни с животински произход черпи много повече ресурси и отделя много повече СО2 и отпадъци, в сравнение с производството на храни от растителен произход. При сегашния брой на населението на Земята, това, което ни пази от мигновенна еко катастрофа е, че може би половината от населението гладуват. С развитието на третия свят и постоянното увеличение на населението единствената алтернатива на човечеството е вегетарианството. Това ще стане може би не утре, но в рамките на едно поколение. Така че е по-добре децата да се учат да ядат зеленчуци.
А относно евро-субсидиите за животновъдството, те се престъпление към планетата и към следващите поколения.
goofy
Рейтинг: 517 НеутралноВсичките кампании за ядене, отслабване и здравословен живот са пълен провал, защото фокусът им пада върху вредата от нещо си. Върху нещото си. Тази негативната кампания предизвиква инстинктивна отбранителна реакция у хората, за които е предназначена.
По-успешно би било да се набива в канчетата ни, как всъщност телата ни действително са ферарито на всички ферарита и не може да го тъпчат с какъвто и да е бензин и не може да го карат както и да е. Че как към вещите си се държим по-отговорно отколкото с върха на пирармидата на вселенската еволюция.
А иначе с каквото и да ги помпат зеленчуците, пак са в пъти по-добре от наличните фаст фууд алтернативи.
Салатка, пилешко филенце и ориз. Толкова ли боли?
penetrating
Рейтинг: 8123 ВеселоДо коментар [#10] от "baba_zozolana":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertТочно така :)
И колкото по-наукообразно и по-безсмислено, толкова по-добре. Утре безпроблемно може да "смениш плочата" с други "суперхрани"
velvoofell
Рейтинг: 362 Неутрално"Достатъчно е да заменят вредните съставки с полезни, казва Станка Стоянова и веднага дава пример за "зелен дюнер". В него хлябът е заменен от листо манголд "
Хлябът според медицината ли е вреден? Или само според НПО-тата.
goofy
Рейтинг: 517 НеутралноДо коментар [#20] от "velvoofell":
Не, не е. Прекомерната му употреба обаче е, а в нашата култура присъства навсякъде и по всяко време. Сутрин, обед, вечер, с картофи, ориз и спагети: хляб има, яде се и ако имаш наблагоразумието да откажеш...леле мале, какви коментари почват от останалите на масата.
Peni Nikol
Рейтинг: 3052 ЛюбопитноЗеленчуци и ядки с чаша червено вино, ха наздраве.
Peni NikolГеорги Кондев
Рейтинг: 8 НеутралноСтрахотна инициатива, но колко можем да си позволимда се хранимс повече зеленчуци е въпросът? Първо, голяма част от училищните закуски са тестени и нямат никаква хранителна стойност. Второ, децата винаги ще намерят начин да си купят газирани напитки, бонбони и някаква друга форма на захар. Не че "откривам Америка" де, но последно се бях зачел в тази блог статия: https://point1.bg/blog/blog/prekomernoto-konsumirane-na-vredna-hrana/ и реалните последици от това с което се храним оказва влияние с годините. На имунната система, на настроението, килограмите, а в по-късни етапи идват и хронични проблеми. За огромно съжаление.
Copywriter&SEO