Изпитите минаха – а сега накъде?

ЧСУ "Цар Симеон Велики" е сертифицирано за "иновативно училище" от МОН и е училище-посланик на Европейския парламент за България

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.

Изпитите минаха – а сега накъде?

© ЧСУ Цар Симеон ВеликиА сега накъде? В очакване на резултатите от националното външно оценяване след 7 клас този въпрос се прокрадва в мислите на не един или двама седмокласници, а да не говорим за техните родители.


Изборът на училище е един от най-важните моменти за успешното развитие на всяко дете. Освен дом на знания и творчество, училището е пространството, в което детето получава своите първи житейски уроци. А какви ще са те и как ще му бъдат поднесени зависи от училището и разбира се от неговите учители. И колкото по-креативни, интересни, формиращи култура и стремеж към познанието са те, толкова по-добре, защото задачата на всяко едно училище е да създава съвременни, образовани и прогресивни личности, от които светът има нужда.


Такава е философията на Частно средно училище (ЧСУ) "Цар Симеон Велики", което освен че е сертифицирано за "иновативно училище" от МОН, е "училище-посланик на Европейския парламент за България" и официален член на TED-Ed. Училището се стреми да развива у възпитаниците си креативност, аналитично мислене, предприемчивост, както и придобиване на ключови социални и граждански компетенции. Обучението се гради на иновативната учебна методология "Проблемно-базирано обучение" (Problem-based Learning), фокусирана върху изграждане на практически знания и развиване на индивидуалните качества на ученика. Ключова роля играе и екипът за личностно развитие, който насочва децата към реализиране на пълния им потенциал. Новаторският подход в учебния процес се осъществява и през дигитални инструменти като Google класна стая.
През изминалата учебна година ЧСУ "Цар Симеон Велики" създаде иновативно учебно пространство без еквивалент в България, което да вдъхновява ученици и учители. Чрез интерактивен творчески подход учебната база разкрива безбрежната красота на науките и загатва за възможностите за прогрес и академично развитие пред всички любопитковци.


Ето кои са 7-те предимства да бъдеш ученик в ЧСУ "Цар Симеон Велики":


Изпитите минаха – а сега накъде?

© ЧСУ Цар Симеон Велики


1. ИМАШ НЕВЕРОЯТНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ
Страхотни са! Ще можеш да разчиташ на доказани професионалисти с висше образование и международен опит, с които уроците са много интересни. Преподавателите в ЧСУ "Цар Симеон Велики" ще открият твоите силни страни и заедно ще може да култивирате талантите, които имаш.


2. УЧИШ В ИНОВАТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА
Иновативното учебно пространство на ЧСУ "Цар Симеон Велики" предоставя позитивна, творческа обстановка, в която цветните класни стаи и училищни коридори са изпълнени с полезни знания за България и света.


3. РАЗПОЛАГАШ С МУЛТИФУНКЦИОНАЛНА БАЗА И ЧИСТ ВЪЗДУХ
Имаш на разположение високотехнологични класни стаи и кабинети, закрит плувен басейн, вътрешно и външно футболно и баскетболно игрище, тенис корт и спортен център. Ще можеш ежедневно да се наслаждаваш на просторни зелени пространства, чист въздух и гледка към Витоша и Стара планина.


Изпитите минаха – а сега накъде?

© ЧСУ Цар Симеон Велики


4. ВДЪХНОВЯВАШ СЕ С РОДОЛЮБИЕТО


Българската история изобилства от положителни примери за кураж, стремеж и невероятни постижения в света на науката, културата и спорта. Ще научиш много за твоите бележити сънародници. Вярваме, че и ти един ден можеш да бъдеш двигател на прогреса. В двора на училището ще се вдъхновяваш и с първия монумент на Цар Симеон Велики в София.


5. ИЗБИРАШ КАКВО ДА УЧИШ
От новата учебна година ще можеш да избереш направление и какво точно искаш да учиш. Спрямо това, в което си добър, и сферата, в която искаш да се развиваш, може да избереш между: активно изучаване на природни науки, комуникации, програмиране. Предлагаме и специализирано обучение по екология и опазване на околната среда.


6. МОЖЕШ ДА КАНДИДАТСТВАШ, НЕЗАВИСИМО НА КОЛКО ГОДИНИ СИ
Част от проекта ЧСУ "Цар Симеон Велики" е и детска градина "Росица", която разполага с филиал в Бояна и Иваняне. Приемът за новата учебна е отворен за ученици от предучилищна възраст до 12 клас. От ЧСУ "Цар Симеон Велики" обявяваме стипендиантска програма за гимназисти с високи академични постижения.


7. ПОМИСЛИХМЕ ЗА СЕМЕЙНИЯ БЮЖЕТ
И ние, бидейки родители, осъзнаваме нуждата от финансова стабилност. Предлагаме разсрочено плащане на годишната такса и възможности за разпредeлението ѝ до 9 месечни вноски. Предоставяме и възможност за получаване на пълна или частична стипендия за деца с отлични постижения от България и чужбина.


- Разгледай училището
- Виж учебната програма
- Записване
- Видео

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK