Първото частно училище и детска градина в България – BRITANICA Park School, отваря врати през септември

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

BRITANICA Park School – първото частно парк училище с детска градина в България, съчетава традиции и иновации. Мащабният проект е вдъхновен от дългогодишния опит на две образователни институции с доказан във времето авторитет – DRITA и BRITANICA.


Основателите на BRITANICA Park School си поставят за цел да възпитат у децата не само любов към ученето, но и любов към природата. Модерният кампус с парков двор е разположен на площ от 15 423 кв. м, в един от най-красивите и зелени квартали на София – Драгалевци.


Първото частно училище и детска градина в България – BRITANICA Park School, отваря врати през септември

© Образователен център BRITANICA
Два основни аспекта отличават BRITANICA Park School – от една страна, изключително модерният кампус, съобразен с европейските изисквания. Той предлага на учениците не само просторни стаи, но и класни стаи на открито, които несъмнено ще отключат въображението и усещането за свобода у стотици деца! От друга страна, образователната система и методиките на преподаване са базирани на най-новите световни практики.


Фокус на учебния процес се поставя чрез следните иновативни методи:


- Интердисциплинарни връзки (Interdisciplinary Approach) – Обучение чрез интегриране на теми от един учебен предмет в друг, което помага на учениците да си изградят цялостна представа за изучаваната тема. Създаването на връзки и взаимодействия между отделните предмети ще помогне да децата да развият своя критичен поглед въру преподавания материал, като се избегне моментът със систематичното заучаване на уроците.


- Обучение, базирано на проекти (Project-based Learning) – Учениците разрешават различни проблеми, което развива аналитичното им мислене, социалните умения, както и уменията им за генериране на ефективни идеи и разрешаване на казуси. Именно подобни разнообразни и интересни проекти ще помогнат на децата да свързват учебния материал с реалния живот


- Дизайн мислене (Design Thinking) – Децата са провокирани да намират креативни решения на различни казуси и да оценяват сами постигнатите резултати. Учат се да разглеждат проблемите като възможности и да прилагат творчески подход при търсенето на най-доброто решение.


Образователната концепция дава възможност на учениците не само да усъвършенстват своите академични знания, но и да израстват като достойни хора и да развиват у себе си качествата и уменията на 21-ви век: критично мислене, креативност, любопитство, лидерство, социална ангажираност, разрешаване на проблеми, работа в екип.


Още полезна информация може да намерите тук:
- Кои сме ние?
- Процедура по кандидатстване
- Записвания/Среща с нас

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK