Търсят се тийнейджъри, които искат да станат музиканти

Търсят се тийнейджъри, които искат да станат музиканти

© Цветелина БелутоваЯсно е, че е време за почивка - от учене, класни и презентации. За младите почитатели на музиката обаче е рано за отпускане. Особено ако са тийнейджъри, не ги мързи да учат допълнително и биха опитали да превърнат музиката в своя професия. Сега те могат да кандидатстват за стипендия, която да им осигури 4-годишно безплатно обучение.


Частното музикално училище Voice Academy в София, което навлиза в десетата си година, набира талантливи ученици, за да ги превърне в професионални изпълнители. Те ще станат част от авторската програма Singer-Songwriter, в която наред с овладяването на певческото изкуство интензивно ще усвояват разнообразни знания и умения, необходими за съвременен професионален изпълнител – музикална теория, хармония, мелодия, текстопис, сценично поведение, танц, музикален инструмент (пиано или китара), музикално продуциране и музикален бизнес, обясняват организаторите на страницата на програмата.


Обучението в Singer – Songwriter е извънкласно занимание за учениците. То продължава 4 години - с по едно или две занимания седмично с различна продължителност, част от тях са индивидуални, а други - в група.
Програмата е за ученици, които са завършили 7-и или 8-и клас. Учебният план и съдържанието са адаптирани от бакалавърски програми на водещи висши музикални училища в САЩ и Европа. Предметите и подходът са разработени така, че учениците да имат възможност още в ранните си тийнейджърски години да започнат изучаването на основните музикални предмети, без които не биха могли да се превърнат в съвременни артисти и да създават авторска музика, се казва в представянето на програмата.


Целият курс струва около 31 хил. лв., разказва създателят на Voice Academy Петя Данкова пред "Капитал". Уточнява, че благодарение на осигурени спонсорства в програмата може да се влезе и безплатно. Тази година школата е обявила конкурс за 5 пълни стипендии.


Кандидатстването е до 30 юни, а формулярът е на сайта на програмата. Желаещите трябва да предоставят свой аудио- или видеозапис и да напишат кратко мотивационно писмо, в което да разкажат защо искат да се включат в програмата. Вторият етап е прослушване на живо в училището на ул. "Цар Самуил".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK