След второ класиране в София свободни места има дори в осемте най-желани гимназии

След второ класиране в София свободни места има дори в осемте най-желани гимназии

© Цветелина Белутова, КапиталТази вечер бяха обявени свободните места след второто класиране в профилираните и професионалните гимназии след 7 клас. В столицата свободни места има дори в осемте най-желани училища, съобщи БНТ.


В Софийската математическа гимназия има 4 свободни места без квоти с английски език. В 91 НЕГ има четири места за момчета. В ТУЕС едно свободно място без квоти.


В 73- то СОУ свободните места са три за момчета. 164- та испанска гимназия има четири свободни места - за едно момче и три момичета.
Следва Първа английска, където свободните места са за две момчета и седем момичета. Във Втора английска се търсят три момчета и едно момиче, а в 9- та френска - три момчета и едно момиче също.


Трябва да се знае, че за всички свободни места се кандидатства като ученикът се отписва оттам, където е записан в момента и отново подава електронно документи само за свободните за трето класиране места. Подаването става само в училище- гнездо.Този процес е рисков, защото, ако не се прецени добре балът, ученикът може да остане и без предишното си място.


За свободните места могат да се борят и некласирани досега ученици.Те могат да подадат документи самостоятелно.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK