Всеки може да докосне музиката от 1 октомври в "Музейко"

Всеки може да докосне музиката от 1 октомври в "Музейко"


На 1 октомври в детския научен център "Музейко" ще бъде открита нова гостуваща изложба "Докосни музиката!". Тя пристига от Германия и разкрива често магичната връзка между музиката и науката.


Общо 12 необикновени комбинации между музикален инструмент и предмет от всекидневието ще посрещнат посетителите в световния Ден на музиката, 1 октомври, който съвпада с рождения ден на "Музейко".


Какво е помпен орган и как звучи бутилкофонът? Каква музика може да създадем с музикален сешоар? Отговори на тези и други любопитни въпроси ще ни дадат уникалните инструменти в "Докосни музиката!", които ще предизвикат творческия и откривателски подход на децата към научните предизвикателства. Изложбата дава неограничени възможности в създаването на мелодия, напомняйки за връзката между изкуството и природните науки.


Изложбата ще бъде открита от нейния създател Майкъл Брадке, който пристига специално за това от Германия, и ще разкаже как околната среда има свое трептене и уникален звук. Докато експериментират и се забавляват, децата ще открият мелодията, която ги среща на всяка крачка – нужно е само да дадат воля на сетивата и въображението си.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK