На форум на УНИЦЕФ младежи с увреждания разказват вдъхновяващите си истории

На форум на УНИЦЕФ младежи с увреждания разказват вдъхновяващите си истории


Днес УНИЦЕФ организира форума "С очи за всички", посветен на включването на децата и младежите с увреждания. Форумът е кулминация на националната кампания, организирана от Детския фонд на ООН и най-големите родителски и граждански организации, работещи с деца и млади хора с увреждания. Той ще се проведе и в деня на 30-та годишнина на Конвенцията на ООН за правата на детето.


Събитието ще събере деца и младежи, родители, представители на парламента, правителството, местните власти, гражданското общество, научните среди, частния сектор и медиите. Форумът ще даде възможност на участниците да обсъдят постиженията и добрите практики и в същото време ще очертае оставащите бариери пред пълното социално включване на децата и младите хора с увреждания.


Събитието ще бъде предавано на живо в каналите на "УНИЦЕФ България" във Фейсбук, Туитър и Инстаграм. Вижте програмата на събитието и го гледайте от 9 до 13 часа на живо или в зала 8 на НДК.


Очаквайте интервю с мотивациония лектор Янис Макдейвис в "Детски Дневник", който е сред медийните партньори на кампанията.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK