УНИЦЕФ започна кампания за набиране на пари в подкрепа на деца

УНИЦЕФ започна кампания за набиране на пари в подкрепа на деца

© "УНИЦЕФ България"УНИЦЕФ дава началото на инициатива за набиране на пари за три ключови области, в които подкрепя децата в България: ранно детско развитие, приобщаващо образование и осигуряване на безопасна учебна среда, съобщи пресцентърът на Детския фонд на ООН. Основното послание на кампанията е "Всичко е възможно в мечтите на децата, но въображаема помощ не стига. Нужна е истинска".


"Вярвам, че всеки един може да допринесе за промяна на живота на най-уязвимите деца. УНИЦЕФ работи, за да може всички те да се радват на своите права и да развият пълния си потенциал. Най-ефективният начин за устойчива подкрепа на работата на Детския фонд на ООН е чрез редовни месечни дарения. Няма такова нещо като "малко" дарение, защото, когато се съберат усилията на всеки един от нас, заедно можем да постигнем много!", коментира представителят на УНИЦЕФ в България Джейн Муита. Инициативата е подкрепена от актьорите Юлиан Вергов и Радина Думанян.


Как се става благодетел


Всеки желаещ може да се присъедини към Благодетелите на УНИЦЕФ с автоматични месечни дарения от 5 лева през мобилния си телефон, като изпрати SMS с текст 5 към номер 1021. Дарителят запазва пълен контрол върху даренията си и има възможност да смени сумата или да прекрати да дарява по всяко време, като изпрати безплатен SMS с буква S или STOP на 1021. Дарения могат да се правят и онлайн – на dari.unicef.bg.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK