"Книговище.бг" организира национално състезание по четене

"Книговище.бг" организира национално състезание по четене

© ДневникОнлайн платформата за стимулиране на осмислящото четене сред децата "Книговище.бг" организира национално състезание по четене и създаване на дигитално съдържание по повод националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката.


Кой може да участва


Състезанието е групово и в него участват цели паралелки от 1. до 12. клас от всички населени места в страната, като премерват с другите паралелки от съответното образователно ниво (клас) уменията си за осмислящо четене.
Как моят клас може да се включи


Състезанието е отворено както за вече регистрирани, така и за нови потребители на "Книговище.бг". В периода на състезанието ползването на платформата е напълно безплатно. Създаването на профили в "Книговище.бг" е лесно - подробна информация за това как се прави и как се създава група "Клас" можете да намерите в менюто "Как се създава група "Клас".


Как протича състезанието


Състезанието е групово - платформата отчита читателските резултати по КЛАСОВЕ, а те се формират от индивидуалните постижения/точки на всеки ученик в класа плюс точките от създадени групово (от класа) или индивидуално въпросници.


Докога е състезанието


Класовете се състезават по уменията си за осмислящо четене до 4 февруари 2020 г. (края на първия учебен срок).


Как се отчитат резултатите


Резултатите на класовете - участници в състезанието, се отчитат в реално време на онлайн табло на страница на "Книговище.бг". Резултатите могат да се разглеждат и по области и випуски.


Какви са наградите


На победителите в състезанието "Книговище.бг" ще връчи грамота и ще подари по 1 групов абонамент за платформата, валиден до 15 септември 2020 г.


Победителите се определят по области и по випуски (28 области х 7 випуска), т.е. ще бъдат връчени 196 групови абонамента.


За гимназиалния курс класацията е обща и се излъчва 1 клас, победител за цялата страна - клас "Дигитален създател". Наградата е групов годишен абонамент за клас, който учениците от класа "Дигитален създател" могат да подарят на избран от тях клас в страната или българските училища в чужбина.


Ползване на "Книговище.бг" и след края на състезанието


В периода на състезанието участниците могат да закупят абонамент на преференциални цени (с 40% отстъпка). След 4 февруари 2020 г. системата ще бъде отново затворена за ползване само с абонамент.


Подробният регламент на състезанието можете да намерите тук. Ако имате въпроси, пишете на info@knigovishte.bg или във фейсбук страницата на "Книговище".


В платформата "Книговище.бг" се съдържат въпросници по детска литература (художествена и научнопопулярна), които целят да регистрират доколко децата са разбрали прочетеното. "Книговище" е и образователен инструмент за учителите, който те използват чрез формиране на читателска група на класа.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK