Песенен концерт на възглавници с виолончело, кларинет и пиано

Песенен концерт на възглавници с виолончело, кларинет и пиано

© "Модо България"Едни от най-мелодичните и красиви откъси от световната класика и песенния репертоар ще представят за първи път на публиката си детската образователната поредица "Концерти на възглавници". Пианистката Венета Нейнска, сопраното Доротея Доротеева, кларинетистът Павел Стойчев, както и младите виолончелисти Сион и Наума Найман ще пренесат децата и техните родители в света на класическата музика на 5 януари с два концерта от 11 и 17 ч. Те ще се проведат в залата на Съюза на архитектите на ул. "Кракра" 11 в столицата.


Образователната поредица е една от първите, която представя семейни камерни концерти в България, а организатори на проекта са екипът на "Модо България".


Сопраното Доротея Доротеева и пианистката Венета Нейнска

© "Модо България"

Сопраното Доротея Доротеева и пианистката Венета Нейнска
След дипломирането си в България Доротея Доротеева специализира в австрийския град Грац, както и в академията "Санта Чечилия" в Рим. Носител е на редица български и международни награди от конкурси, сред които "Франсиско Виняс" в Барселона и "Феручо Талявини" в австрийския град Дойчландсберг.


Доротеева е солист в Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново и участва в постановки на Софийската опера и балет.


Павел Стойчев е част от Гвардейския представителен духов оркестър и е солист в различни състави и оркестри в страната и Германия. Освен това той разполага с богат репертоар от камерна музика.


Виолончелистите Сион и Наума Найман учат в Националното музикално училище "Любомир Пипков и участват в концерти и фестивали в България и чужбина. Носители са на награди от международни конкурси, като последната е на Сион – първа награда от "Концертино Прага 2019".


Кларинетистът Павел Стойчев

© "Модо България"

Кларинетистът Павел Стойчев


След като завършва Националното музикално училище в София, Венета Нейнска продължава образованието си в Южнокалифорнийския университет в САЩ, където ѝ преподава световноизвестният пианист Джон Пери. Магистърската си степен с пълна стипендия получава в Лондон от училището за музика и театър "Гилдхол".
Междувременно участва в майсторските класове на музикантите Имоджен Купър, Алексей Наседкин, Джером Лоуентал и Доминик Мерле.


В музикалното ателие, което ще бъде един час преди всеки концерт, децата ще могат да се запознаят с музикалния инструмент блокфлейта, а в края на събитието ще бъде връчена наградата за най-послушен родител.


Билети за концертите могат да бъдат купени онлайн тук или на място преди събитието, ако все още има свободни места.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK