След три дни забрана програмата по сексуално образование в Перник продължава

След три дни забрана програмата по сексуално образование в Перник продължава

© Георги КожухаровСлед три дни забрана програмата по сексуално образование за четвъртокласници "Таралежи" в 7-о ОУ "Г. С. Раковски" в Перник продължава. Това обяви началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в Перник Ваня Коконова тази сутрин.


Програмата беше спряна в началото на седмицата след скандал, предизвикан от недоволството на една майка, чието дете дори не посещава свободноизбираемите часове по проект на фондация П.У.Л.С., която заяви пред "Нова телевизия", че децата били карани насила да рисуват полови органи в тетрадките си. Тогава от Министерството на образованието и науката (МОН) казаха пред "Дневник", че часовете по сексуално образование се изтеглят от учебната програма, а вчера министърът на образованието Красимир Въчев обяви, че началникът на местното управление по образованието, одобрил часовете, ще бъде наказана. По-късно днес по време на парламентарния контрол Вълчев каза, че проверка на министерството не открила "притеснителни неща" и че с декларация родителите, чиито деца посещават часовете, настояват обучението да продължи.


"Не възразявам останалите две семинарни занимания от програмата "Таралежи" да се проведат, при условие че ще бъдат провеждани освен в присъствието на класния ръководител, както е било досега, но и под контрола на експерта по началното образование от РУО - Перник", написа Коконова в официална позиция до фондацията. Позицията е съгласувана с министерството на образованието, се отбелязва в нея. Тя беше прочетена на пресконференция в Перник днес от председателя на фондация П.У.Л.С. Екатерина Велева.


Какво коментираха участниците в пресконференцията на фондация П.У.Л.С. днес - тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2007 Неутрално

  Таралеж звучи гордо! И бодливо!

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Както казваше един мой преподавател по социална антропология ситуацията при нас е - Всяко чудо за три дни и на всеки три дни чудо!!!!
  Всеки който се отдели от Разума ще страда!!!

 3. 3 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  Нали я бяха наказали тази госпожа, защото тази "програма" не е одобрена от МОН?

  "Дима Ненчева, майка на четвъртокласник от 7-мо училище в Перник твърди, че фондация П.У.Л.С. разпространява ранно сексуално обучение сред четвъртокласниците, което е подсъдно, защото те не са навършили 14 години. Нейният син учи в 4-ти "а" клас и не ходи на курса. Деца от съседния клас 4-ти "б", които го посещават му казали, че ги карат да рисуват полови органи и да се целуват по бузите."


  Любовта ще спаси света!!!
 4. 4 Профил на Кошмарът на гербавиадата
  Кошмарът на гербавиадата
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И какво се оказа сега: правителството е готово да се води по акъла на всеки изкукуригал анти-"джендър" фанатик и дори наказания да налага. Министърът поне да се извини публично на госпожата, която уж наказа. Ех, мечти мечти.

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Неутрално

  Едно "пробито" министерство...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Да обединим информационния поток:
  'След три дни забрана програмата по сексуално образование в Перник продължава без вода ...и без търкане … на билетчета'

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 7. 7 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Най-добре е и родителите да присъстват, че тия непеойци от "програма таралежи" да не се разпищолват и увличат в преподаването на неща, които не разбират. А че не ги разбират е доказано, защото когато някой разбира такива неща, той ги практикува, а не се прави на интересен пред малчуганите

 8. 8 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Любопитното е – скандал се вдига от майка, чието дете НЕ ПОСЕЩАВА свободно избираем предмет!!??!!
  А на това се "вързва" министърът 🤣!
  Всяка поизостанала женица вдига на главата си училище и министерство!
  Наистина МАТРЯЛЪТ е "кофти", но от какво е направен този министър?

 9. 9 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5269 Весело

  У Перник се оказват по-напредничави отколкото софиянци

 10. 10 Профил на Кошмарът на гербавиадата
  Кошмарът на гербавиадата
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най-добре е и родителите да присъстват, че тия непеойци от "програма таралежи" да не се разпищолват и увличат в преподаването на неща, които не разбират. А че не ги разбират е доказано, защото когато някой разбира такива неща, той ги практикува, а не се прави на интересен пред малчуганите
  —цитат от коментар 7 на Митев


  Какво гениално умозаключение само. Опитвам се да направя някакъв коментар, с който да го охарактеризирам, но честно казано съм направо поразен до степен на безмълвност от това, че някой възрастен човек може да прилага такава логика.

 11. 11 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  За съжаление виждам много голяма разлика в държавните училища.

  В едната група не ползват учебници, а таблети. Въпреки забраната на МОН, телефоните се използват в час, използват се всички чудеса на техниката, като интерактивни дъски.

  В другата група, смартфоните са забранени до 4 клас, включително. Децата се наказват да метат двора и да боядисват оградата. Там такива новости в обучението не се прилагат.

  Може да Ви се сторят преекспонирани обясненията ми, но натам отиват нещата. Хората се мислят за много "модерни".

  Любовта ще спаси света!!!
 12. 12 Профил на Офелия Груева
  Офелия Груева
  Рейтинг: 235 Неутрално

  И какво се оказа сега: правителството е готово да се води по акъла на всеки изкукуригал анти-"джендър" фанатик и дори наказания да налага. Министърът поне да се извини публично на госпожата, която уж наказа. Ех, мечти мечти.
  —цитат от коментар 4 на gwl29638535


  Не е само правителството.

  Нова телевизия защо не си провериха информацията?

  1.Този, който ходи на два крака, е враг. 2.Този, който ходи на четири крака или има крила, е приятел.3. ..... 7.Всички животни са равни.
 13. 13 Профил на Кошмарът на гербавиадата
  Кошмарът на гербавиадата
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Любопитното е – скандал се вдига от майка, чието дете НЕ ПОСЕЩАВА свободно избираем предмет!!??!!
  —цитат от коментар 8 на Alexander97


  Жената не е случайна, а е някаква активистка на новата анти-"джендър" мода. Сега куцо и сакато реши да се прави на активист срещу всякакви закони за закрила и еманципиране на жените и децата, щото тая тема е лесна и благодатна. Да не забравяме, че един от водачите им е бургаския рецидивист Перата. Интересното е също така, че въпросният преди това осъди журналист в Бургас. Дали е случайно се чудя, или има някаква подкрепа от по-високи нива за такъв "активист"

 14. 14 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Нали в крайна сметка трябва да оставим родителите да преценят кое е най-добро за децата им? Е, родителите на децата от въпросното училище ясно са заявили, че искат програмата да продължи.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 15. 15 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Тези НПОойски таралежи имат ли ценз за такова обучение, някога сексуалното
  обучение беше държавен ангажимент. !!!

 16. 16 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  такива мишки са министрите на ГЕРБ. Ама таке е, като самият министър председател се върти като к*рв*чка.

 17. 17 Профил на иванчолаков
  иванчолаков
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Аз ви казах,че всичко е купено!Сега следва ескалация на джендъробучението по цялата страна!СТЯГАЙТЕ СЕ ЗА БИТКА!Битка за душите на НАШИТЕ ДЕЦА!

 18. 18 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  Щом искат по трудния начин, да направим общонационален п*****т на 22.02.2020 ???

  В сутрешния блок на 11.02.2020 водещите ме обвиниха, че съм единствената недоволна, а всички други искали и само заради мен им се спира "хубавата" програма в град Перник. Нова ТВ допусна грешка, с което настроиха цяла България срещу мен, защото само аз имах смелостта да застана пред камера и да кажа истината, че от всички четвърти класове в 4 училища, средно около 90% от родителите категорично са отказали и само около 10% са се съгласили. В две от училищата, всички родители (100%) категорично отказват. В нашето училище са се съгласили само 15 родители. Цифрите са от РУО и математиката е елементарна. Кое е малцинството и чия е диктатурата?

  Много обидно и омаловажаващо е отношението на медиите към един изключително сериозен проблем. Трябва да бъдем морално и материално отговорни за бъдещето на децата. Половото съзряване на всяко отделно дете е строго индивидуално. Да се прави превенция на сексуалното насилие със сексуално обучение е същото, както да лекуваш алкохолик с алкохол или наркоман с наркотик и не може да се прави в класна стая.

  В България е криминално престъпление да занимаваш деца под 14 годишна възраст със секс, полови органи и джендър идеологии! Загрижени сме за всички директори на училища и класни ръководители, че могат да попаднат под ударите на закона и наказанията са до 10 години лишаване от свобода:

  Раздел Разврат на НК, член 155''б'' (1) Който склонява лице, не навършило 14-годишна възраст, да участва или да наблюдава действителни, виртуални или симулирани полови сношения между лица от еднакъв или различен пол или показване на човешки полови органи, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
  (2) Когато деянието по ал. 1 е извършено:
  1. чрез употреба на сила или заплашване;
  2. чрез използване на положение на зависимост или надзор;
  3. от две или повече лица, сговорили се предварително;
  4. повторно, наказанието е лишаване от свобода от две до десет години.

  Любовта ще спаси света!!!
 19. 19 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  РОД:
  И ако някой се е заблудил, че само в МТСП ни лъжат, ето ги от МОН... Онзи ден - спират програмата Таралеж, натискаха ги вчера от НМД и хоп Програмата Таралеж продължава! П.У.Л.С. щастливи и доволни!
  Аз наистина искам да знам под чие ръководство са българските държавни училища? На МОН или на НМД! И ако МОН и г-н Вълчев се плашат, че НМД имат парите да ги съдят и по точно "ОСЪЖДАТ" министъра (явно и тази власт имат вече), защото цитират някакъв закон, то нека не забравят, че и ние можем защото по НК тези обучения се наричат разврат!
  Това, по смисъла на Наказателния кодекс, се нарича разврат:
  “Чл. 149. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 107 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, се наказва за блудство с лишаване от свобода от една до шест години.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 107 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) За блудство наказанието е лишаване от свобода от две до осем години, когато е извършено:
  1. чрез употреба на сила или заплашване;
  2. чрез привеждане на пострадалия в безпомощно състояние;
  3. чрез използване на безпомощното състояние на пострадалия;
  4. чрез използване на положение на зависимост или надзор;
  5. по отношение на лице, което се занимава с проституция.
  (3) (Изм. - ДВ, бр. 107 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Когато деянието по предходните алинеи е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.
  (4) (Нова - ДВ, бр. 107 от 1996 г.) За блудство наказанието е лишаване от свобода от три до петнадесет години:
  1. ако е извършено от две или повече лица;
  2. (отм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., нова - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) ако е извършено по отношение на лице, което не разбира свойството или значението на извършеното.
  3. (отм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.)
  4. (отм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.)
  (5) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) За блудство наказанието е лишаване от свобода от пет до двадесет години:
  1. ако е блудствано с две или повече малолетни лица;
  2. ако е причинена тежка телесна повреда или е последвал опит за самоубийство;
  3. ако представлява опасен рецидив;
  4. (нова - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) ако представлява особено тежък случай.”
  "

  Любовта ще спаси света!!!
 20. 20 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#10] от "gwl29638535":

  Когато нещо е неопровержимо, е естествено никоий да няма какво смислено да каже, вкл. и ти!

 21. 21 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#10] от "gwl29638535":

  Когато нещо е неопровержимо, е естествено никоий да няма какво смислено да каже, вкл. и ти!

 22. 22 Профил на rve27597591
  rve27597591
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Поне веднъж управляващите да не се поддадат на истеричните вряскания на някой бранител на православните ценности.

 23. 23 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  хихих - типичен ГЕРБ-ерски хаос

  некво дете казало на друго дете нещо, неква женица (тя сигурно е прогресивна и не ваксинира детето си, но пък вярна че Земята е плоска) се оплакала по телевизията, министъра глобил учителката, след 3 дена върнал програмата ....

  междувременно единствените родители които имат право на глас (тези които са изпратили децата си на избираемата дисциплина) са поискали програмата да продължи, явно изумени от глупостите на анти-джендърката

  евала на поредното ГЕРБерско министерство пълно с неадекватни калинки

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 24. 24 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Хаир хабер. Спасихме 200 бона грант.

 25. 25 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  На други места пък прожектират филм с насилие и самоубийство на дете...
  Препоръчан и изпратен от инспектората на образователното министерство...

  Я една оставка и на този министър....

 26. 26 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#24] от "dosetliv":

  Така е. Таралежите нека направят извънучилищна школа по сексуални практики и там да приемат за обучение децата на съгласилите се. А които родители страстно одобряват някой друг да ВЪЗПИТАВА децата им, може би няма да е лошо и да си плащат. Защото сексуалното "обучение" не дава базисни знания като четене, смятане и пр., а е най-много за т.нар. кръжок. И като са започнали, нека проследят тези деветгодишни деца поне 7-8 години и тогава да се види кое дава по-добри резултати - домашното възпитание или непеойското грантово "обучение"

 27. 27 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  "„Със сълзи на очите разказа една покъртителна история, на която са станали свидетели в час. Самоубийството на едно дете, което е показано образно във филма. Каза ми: „Има и други начини, може с ножица и с вените“,

  възмути се бащата.

  От училището отказаха коментар, изпратиха писмената си позиция по случая: Съгласно писмо от РУО, филмът е одобрен от тях и Столичната община за излъчване в училищна среда.

  От Регионалното управление на образованието твърдят, че не са препоръчали филма на училищата, а само са уведомили за съществуването му. Според директора на управлението, детето във филма не слага край на живота си, а само спира да ходи на училище.

  В 125-то СУ също са получили писмото от Регионалното управление на образованието. Не са разбрали, че има адаптирана версия, но са решили да не го показват на учениците. Преценили, че филмът няма да намали насилието в училище. Напротив, може да даде идеи за това какво може още да се направи.

  Любовта ще спаси света!!!
 28. 28 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#3] от "hope":

  EЖК?
  Или в твоя случай - съученици на детето на Една Жена били Казали на сина ѝ че ...
  🤣 🤪 🥳

 29. 29 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  Джендърска работа както се казва :)

  Аз съм учуден че у Перник такива неща хващат дикиш. :)

 30. 30 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  Вие представяте ли си на детето на тая изкуфяла лелка какво му е? Майка ти и баща ти да са някакти активни анти-"джендър" бойци.

 31. 31 Профил на Кошмарът на гербавиадата
  Кошмарът на гербавиадата
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "gwl29638535":Когато нещо е неопровержимо, е естествено никоий да няма какво смислено да каже, вкл. и ти!
  —цитат от коментар 21 на Митев


  Taka e. Само че, твоят случай е коренно различен.

 32. 32 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2227 Весело

  Джендърска работа както се казва :)Аз съм учуден че у Перник такива неща хващат дикиш. :)
  —цитат от коментар 29 на realguru


  Нямам търпение за сеира, когато след две-три години от НПО-то променят програмата и изведнъж започнат да говорят за едни по-специфични видове секс и (едно)полови отношения... Много ще се смея...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 33. 33 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1219 Весело

  До коментар [#29] от "realguru":

  Всъщност това е идеята на провокацията, умнокрасивците бачкат и по двете линии жадувайки за мечтаната ИСКРА дето ще палне НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО и ще гътнат Боце тирана :)

  Стратези бележити ама гросмайстора срещу тях им шие чекмейт след чекмейт с пешки само след като му изгориха царица :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 34. 34 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#32] от "Тюфлекчия":

  Точно така се гласят да направят

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#30] от "Yard":

  По-добре такива от колкото да са "про-джендър" разлабени

 38. 38 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Дори само да научат децата да рисуват правдоподобно и красиво полови органи - ще е супер!
  Всеки ученик рисува в учебници, по стени, дъски и тоалетни полови органи, така, че не виждам нищо кой знае колко стъписващо!А тези, които учат децата си, че са донесени от щъркел или падат от небето - сигурно и за тях сексът е нещо мръсно, гадно и обидно!

 39. 39 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  нещата ше ескалират и ше почнат да водят травестити да четат приказки на децата и да им представят дечурлига дарг-кралици , да видят разнообразието и да се учат на ''толерантност''. примери колкото искаш:https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2018/august/drag-queen-story-hours-expose-pre-schoolers-to-what-some-parents-call-gender-insanity

 40. 40 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2578 Любопитно

  До коментар [#30] от "Yard":Друго си е 'бащата' да е прясно епилиран с ухаещ на омекотител розов клин умнокрасивец :)
  —цитат от коментар 35 на Saint of Me


  Това ли са двете алтернативи? Див задръстен селяндур или женствен гей?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 42. 42 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alexander97":

  Когато правителството е популистко, ситуацията е такава. Няма пилот в самолета, а той залита на където някой кряска най-силно без значение дали е прав или крив.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 44. 44 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1329 Весело

  До коментар [#40] от "Yard":

  В неговия блок са явно само такива: или женствени, или мускалите в пояса и "Булгар, булгар" в банята.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 45. 45 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Аз ви казах,че всичко е купено!Сега следва ескалация на джендъробучението по цялата страна!СТЯГАЙТЕ СЕ ЗА БИТКА!Битка за душите на НАШИТЕ ДЕЦА!
  —цитат от коментар 17 на иванчолаков


  Кое е антиджендър и изобщо - какво е това?!
  Страх те е, че ще направят сина ти гей или момичето ти да има влечение към жени?!Или се страхуваш, че ще дойде някой брадат и рогат норвежец, ще те върже, унизи и ще открадне чедата ти?!
  А може би смяташ, че детето ти се е пръкнало от небето или го е донесъл някой щъркел?Може, стига комшията ти да се казва Щъркел!
  От кое те е страх, бе - глупако?!От това, че детето ти ще научи и знае повече за секса от теб ли?И че когато е подготвено няма да прави глупости и да вярва, че сексът е нещо тайно, мръсно и подло?!
  Наистина е видно все по-ясно, че много българи са идиоти - като теб!!!!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  Интересно колко пари е взела тази Коконова?

  Любовта ще спаси света!!!
 48. 48 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  Дори само да научат децата да рисуват правдоподобно и красиво полови органи - ще е супер! Всеки ученик рисува в учебници, по стени, дъски и тоалетни полови органи, така, че не виждам нищо кой знае колко стъписващо!А тези, които учат децата си, че са донесени от щъркел или падат от небето - сигурно и за тях сексът е нещо мръсно, гадно и обидно!
  —цитат от коментар 38 на Капабланка


  Ааа, не е така. От как излезе Интернет и Фейсбук надписите в тоалетните ги няма вече. :)

 49. 49 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  Това ли са двете алтернативи? Див задръстен селяндур или женствен гей?
  —цитат от коментар 40 на Yard


  Не разбира се, това НЕ СА ДВЕТЕ алтернативи. :)

  Но е ПО-ДОБРЕ див задръстен селяндур пред женствен гей, ако трябва да избираш само между тях. :)

 50. 50 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До коментар [#47] от "hope":

  нищо не е взела . на мене ми е интересно , дали на тия семинариосвен класната и представител на РУО , присъства и някой от родителския съвет . щото повечето родители са много ''заети'' , от ранна възраст бутат по един таблет в ръцете на детето да се занимава или го пробутват на баби , лели и прочие и съм сигурен , че хабер си нямат за същината на тва ...обучение . ама да не се покажат изостанали , се обявили за съгласни , семинарите да продължават . а кои са тия от пулс дето водят семинарите , читави ли са, какъв им е подхода- майната му.

 51. 51 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2227 Весело

  Най-много ме кефи как българите "от западен тип", които много се срамуват от сънародниците си, се държат все едно нямат прекрасни примери от Западна Европа как ескалират подобен тип неща. Явно май не следят особено какво се случва там. Ето само един пример (нарочно поствам статия от любимия Гардиън, че иначе ще ревнат, че е фейк нюз и лъжа):

  A primary school that taught pupils about homosexuality as part of a programme to challenge homophobia has stopped the lessons after hundreds of children were withdrawn by parents in protest.
  Parkfield community school in Saltley, Birmingham, has been the scene of weekly protests over the lessons, which parents claim are promoting gay and transgender lifestyles.

  https://www.theguardian.com/education/2019/mar/04/birmingham-school-stops-lgbt-lessons-after-parent-protests

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 52. 52 Профил на kld49552134
  kld49552134
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Аз предлагам компромисен вариант. Нека програмата продължи, но преди нея да има задължително 20-минутно хоро, по време на обучението учениците да носят копия с конски опашки да им напомнят за славния хан Аспарух, а след часа да имат задължителен курс по вероучение, за да може да са наясно за позицията на Православната църква за това кое е от Лукавия. Така може прогресът и цивилизацията да станат приемливи за по-голяма част от обществото.

 53. 53 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  За съжаление виждам много голяма разлика в държавните училища.В едната група не ползват учебници, а таблети. Въпреки забраната на МОН, телефоните се използват в час, използват се всички чудеса на техниката, като интерактивни дъски. В другата група, смартфоните са забранени до 4 клас, включително. Децата се наказват да метат двора и да боядисват оградата. Там такива новости в обучението не се прилагат.Може да Ви се сторят преекспонирани обясненията ми, но натам отиват нещата. Хората се мислят за много "модерни".
  —цитат от коментар 11 на hope


  Спестявам си обидната дума, която заслужавате!
  Това, което ви възмущава "Хората се мислят за много "модерни"., го има по широкия свят от десетилетия!
  По-добре не се изказвайте крайно неподготвена, че ставата за смях!
  Таблети и смартфони – ВЪЗ МУ ТИ ТЕЛ НО!

 54. 54 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2578 Весело

  Аз предлагам компромисен вариант. Нека програмата продължи, но преди нея да има задължително 20-минутно хоро, по време на обучението учениците да носят копия с конски опашки да им напомнят за славния хан Аспарух, а след часа да имат задължителен курс по вероучение, за да може да са наясно за позицията на Православната църква за това кое е от Лукавия. Така може прогресът и цивилизацията да станат приемливи за по-голяма част от обществото.
  —цитат от коментар 52 на kld49552134


  Тука опираме до друг деликатен въпрос. Тия хора мъжки/женски ли ще бъдат или от смесен тип? Защото ще трябва да се докосват и хващат момичетата и момчетата, даже по две момчета на момиче и по две момичета на момче. А еднополовите хора пък са си направо хомо история. Изобщо тия танци ми звучат много модерни и европейски, либерална работа.

 55. 55 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Победа над неандерталците и консервативните сектанти, психо-патриоти и патриотичните дебили !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 56. 56 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Джендърска работа както се казва :)Аз съм учуден че у Перник такива неща хващат дикиш. :)
  —цитат от коментар 29 на realguru


  Туй е интересен въпрос. По отчетите на фондация Дъб, програмата срещу сексуална злоупотреба с деца е много полезна, понеже след провеждане на техните вълшебни семинари в Северна Уганда, изнасилванията на деца спаднали наполовина. Грантове се дават в САЩ, Белгия , Нидерландия, Уганда, България, Молдова, Англия, Швейцария, Латвия, Унгария, Южна Африка, Германия и Танзания.
  https://oakfnd.org/grants/
  От една страна разбираме, че само в тези страни си плющят децата, от друга прави впечатление, че в тоя раздел, съотнесено към населениято, България е абсолютен шампион по грантоедене. Тея в Перник (там явно плющенето на деца е широко разпространено) са дребни риби с техните 262 бона, хорото води националната мрежа на детските асоциации с 1,5 млн, а на софрата са още асоциации Родители и Деметра, фондации Лале и Анимус и НБУ.
  Сега задача на министерството е да запише в тефтера колко деца са изнасилени в Пернишко през 2017 г (тогава отпочват семинарите) и колко ще бъдат догодина (тая година гранта изтича) , за да се изчисли ефективността на труда на фондацията.
  Прочее не става въпрос за никакво сексуално образование. В задачата на гранта си пише: "To test the Lucy Faithfull’s “Eradicating Child Sexual Abuse” toolkit in the southwest of Bulgaria by developing a plan to prevent child sexual abuse through intervention." , тоест тестване на набора на инструменти на Люси върху пернишката младеж.

 57. 57 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  ГЕРБ и Боко: 1 напред, 3 назад.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 58. 58 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Къде я има тая нпо книжка от снимката - "Пораставане. За какво става въпрос?" за да видим за какво става въпрос?

 59. 59 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Те жадни и мръсни ходят, ма секса е проблем

 60. 60 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  До коментар [#51] от "Тюфлекчия":

  Те всичките чисти англичанчета бе :)

  Мани сега ги хвърляш в шок въпросните умно-красиви. Как така бедните мигранти се опълчат на същите неща като дивите и космясали балканци. :)

 61. 61 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1219 Весело

  До коментар [#40] от "Yard":

  Според умнокрасивците да :)

  Съответно 'простите' избираме по-малкото зло :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 62. 62 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#40] от "Yard":Според умнокрасивците да :)Съответно 'простите' избираме по-малкото зло :)
  —цитат от коментар 61 на Saint of Me


  Яяя, какво стана, епилираните умнокрасивци изпод опашката на коня наложиха

 63. 63 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#40] от "Yard":Според умнокрасивците да :)Съответно 'простите' избираме по-малкото зло :)
  —цитат от коментар 61 на Saint of Me


  Яяя, какво стана, епилираните умнокрасивци изпод опашката на коня наложиха джендърската програма на Шорош, срам и позор за сенсей Баце Великолепний.

 64. 64 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 892 Весело

  У Перник се оказват по-напредничави отколкото софиянци
  —цитат от коментар 9 на pet_fire


  Така е- мен навремето не ме образоваха сексуално в училище, и акълът ми не побира- как ли съм се понаучил, даге!

  А иначе- направо да въвеждат Кама-Сутра като дисциплина, щото- в реалния живот- на децата много по- често ще им се налага да практикуват това, вместо прескачане на коза, или чекнене по нЕкви въжета...

  Блазя на пернишките дЯца- на тях ще разчитаме за... секса. 😂😂😂😂😂

  И накрая- бе що всички въртят, сучат- все за секс намилат- такава хубава дума си имаме- с "Е"... 😂😂😂😂😂😂😂

  Аре- деца- мятайте се- аз няма да ви преча. 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 65. 65 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#7] от "Митев":Моля?!?!?Как ли пък не съм отишъл в часовете на детето ми. Искам да видя кой ще е този безразсъден директор или учител, който ще се опита неуспешна да ме накара на това малоумие.
  Хората от фондацията много добре знаят какво преподават, а аз след като съм се подписал съгласие съм се уверил в това.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 66. 66 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#7] от "Митев":Моля?!?!?Как ли пък не съм отишъл в часовете на детето ми. Искам да видя кой ще е този безразсъден директор или учител, който ще се опита неуспешна да ме накара на това малоумие.
  Хората от фондацията много добре знаят какво преподават, а аз след като съм се подписал съгласие съм се уверил в това.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 67. 67 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 434 Весело

  важното е пишки да се рисуват в час:)

 68. 68 Профил на gramadanski
  gramadanski
  Рейтинг: 8 Неутрално
 69. 69 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 371 Весело

  Шок !
  Бонба !
  Карбонски е путресен , Урумката изпадна в амок , Джамбаска си счупи дилдото от яд !
  Светлината на Исус в тунела се оказа от идващия либерален влак

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 70. 70 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1219 Весело

  До коментар [#62] от "bobyb":

  Нищо не са наложили, напротив, правят лесна невероятно трудната задача бай Българ да НЕ се превърне във вреслив лигав консуматорски декадент по педезападен тип което ако просто НИЩО не правеха би било практически гарантирано, бележити стратези и изкусни тактици :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 71. 71 Профил на gramadanski
  gramadanski
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дет' са вика, цялата Мара втасала, та опряхме до "сексуалното образование"! Тооооолкова проблеми имат съвременните общества, ма явно т'ва е най-големият!!!

 72. 72 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 434 Весело

  след време най-красивите пишки ще се рисуват във перник:)

 73. 73 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2227 Весело

  До коментар [#51] от "Тюфлекчия":Те всичките чисти англичанчета бе :)Мани сега ги хвърляш в шок въпросните умно-красиви. Как така бедните мигранти се опълчат на същите неща като дивите и космясали балканци. :)
  —цитат от коментар 60 на realguru


  Ама то това е идеята. Ти що мислиш, че никой не громи белия супремасизъм и Брекзит-реднеците, а само партизански плющят минуси? Нали иначе трябва да кажат, че "клетите", дето много били работили, са "пещерни" каквото се сетиш (което ще им бъде напомнено при други дискусии).
  Майтапа настрана - то и типичните англо-сакси биха скочили, ама ги е шубе. Щото там ако не си с чалма директно те канселират ако се изкажеш срещу каквото и да им е дошло на ума на "The alphabet people". То и затова Гардиън и другите комунисти в медиите са в ступор и не знаят какво да напишат, а само докладват факти. Представи си тия да бяха високи, червендалести фенове на "Астън Вила" какво щеше да се излее... Но мисълта ми е, че тоя тип "обучения", хеле пък водени от НПО винаги досега са се израждали в такъв тип пропаганда. Не знам защо умните и красивите у нас, се правят, че не знаят.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 74. 74 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#58] от "девети дан":

  Порастване. За какво става въпрос?
  https://www.pulsfoundation.org/images/biblio/PORASTVANE-brochure-fin.pdf

  Брошурата обаче едва ли е четена от читав редактор:

  1. "Когато говорим за различните полове, винаги става въпрос и за сексуалните взаимоотношения между тях." - стилово правилното е "когато говорим за двата пола..."
  2. Българската буква "ш" не е английската "w".
  3. Интимно окосмение - за пръв път чувам, че "окосмяването" е "окосмение".
  4. "Скротумът е мястото, където се съдържат тестисите" - недомислица.
  5. "Ежедневно" е русизъм; българската дума е "всекидневно".
  6. "Пубертетът е и времето, в което в тялото се случват промени." - така модерното напоследък "случват се".
  7. "Дамска превръзка или тампон? Това е твой избор." - и нито дума за синдрома на токсичен шок, който - макар и рядко - се причинява от тампоните.

  И така нататък. Не ми се занимава да чета цялата ограмотителна брошура. На биология не знам дали ще научат четвъртокласниците, но на правилен български категорично няма да успеят.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 75. 75 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 434 Весело

  кат нямате вода,рисувайте пишки:))

 76. 76 Профил на Q q
  Q q
  Рейтинг: 151 Неутрално

  И така трябва! По добре ли ще е ако разберат тия неща на улицата?

 77. 77 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1694 Любопитно

  В България ВЛАСТТА НЕ произлиза от НАРОДА, а от ЕДНО НПО и неговата мрежа от стотици НПО!
  Е това става!
  Робувайте на няколко самоизбрали се НПО-таджии!
  !

 78. 78 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2273 Весело

  Може да се поканят и лектори от някоя циганска махала.....

 79. 79 Профил на rve27597591
  rve27597591
  Рейтинг: 36 Неутрално

  До коментар [#51] от "Тюфлекчия":

  В Западна Европа и САЩ срещу тези неща предимно протестират мюсюлманите и консервативните евангелисти. Активистите хем искат да има такива уроци в училищата, хем когато мюсюлманите тръгнат да протестират те доста често им угаждат да не би някой да ги обвини, че са ислямофоби.

 80. 80 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#10] от "gwl29638535":

  "Какво гениално умозаключение само. Опитвам се да направя някакъв коментар, с който да го охарактеризирам, но честно казано съм направо поразен до степен на безмълвност от това, че някой възрастен човек може да прилага такава логика."

  И аз бях застанал в ступор, чудейки се как да подхвана отговора си на подобна дивотия. Ботев определено е велик с някои свои прозрения.

 81. 81 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#20] от "Митев":

  "Когато нещо е неопровержимо, е естествено никоий да няма какво смислено да каже, вкл. и ти!"

  Другарю, мисля че в ПИК коментарите може и да са на място, що не пробваш?

 82. 82 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#47] от "hope":

  "Интересно колко пари е взела тази Коконова?"

  И на мен ми е интересно, ти колко взимаш на пост, ама не казваш....

 83. 83 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#49] от "realguru":

  "ако трябва да избираш само между тях. :)"

  Там е работата, че не трябва.

 84. 84 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#17] от "иванчолаков":

  Хайде спри ракията поне рано сутрин. Ако имаш деца така ще си им по-полезен.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 85. 85 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 434 Весело

  сега са жабки,модата на таралежите отдавна е в небитието:))

 86. 86 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#51] от "Тюфлекчия":В Западна Европа и САЩ срещу тези неща предимно протестират мюсюлманите и консервативните евангелисти. Активистите хем искат да има такива уроци в училищата, хем когато мюсюлманите тръгнат да протестират те доста често им угаждат да не би някой да ги обвини, че са ислямофоби.
  —цитат от коментар 79 на rve27597591


  Има едно странно говорене по медиите (което е ясно защо е - така се вкарват всички в един кюп), че всички религиозни хора в САЩ, са "евангелистки фундаменталисти". Обикновено се дават като пример Westboro Baptist Church, които реално са едно семейство и приятели, или Пат Робъртсън, който също далеч не е говорител на масата вярващи християни в САЩ. Просто е удобно, когато хора изповядващи християнството се противопоставят на нещо, да ги идентифицираш с някакви крайни течения, които плещят откровени глупости и така да маргинализираш позицията им, по линия на "guilty by association". Това че за някои неща определени мюсюлмани и християни са на едно мнение нито означава, че и едните и другите са фундаменталисти, нито че двете религии са еквивалентни.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 87. 87 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Любопитно

  До коментар [#76] от "Q q":

  По добре ли ще е ако разберат тия неща на улицата?
  =======
  Защо?
  Улицата не е лош учител.....

  Bukalemun
 88. 88 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#74] от "baba_zozolana":

  Баби, Баби...
  Да не са ти хакнало акаунта, че от сериозни коментари мина на заяждания на дребно? Какво общо има примерно синдрома на токсичен шок с правилния български език? Ежедневно било русизъм. Сигурно е така. Но е популярен в съвременна български. Какво да кажем за ежегодно или ежеседмично? Всекигодно? Всекиседмично? Дори да си права по всички точки, какво общо има това с проблема за или против сексуалното образование? Жалко, че смислен човек като теб изпада в такива водевили.

 89. 89 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#88] от "George Svinarov":

  "съвременна български"

  Съвременния български. Извинявайте. Смених си телефона и още не мога да свикна с навиците на новия.

 90. 90 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  До коментар [#74] от "baba_zozolana":

  категорично няма да успеят.
  =====
  Разбира се че няма да успеят.....
  Въпроса е.....защо се обръща толкова голямо внимание на цялата тая работа....
  Те заради това почнаха да се мислят за нещо.....
  Оставете ги да гребат.....😁

  Bukalemun
 91. 91 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#88] от "George Svinarov":

  Хе-хе! Да разбирам ли, че да се говори правилен български език е запазена територия само на часовете по БЕЛ и никъде другаде в училището или извън него, да се смята правилно - единствено в часовете по математика, но не и в магазина? Доколкото разбирам, мнозинството иска училището едновременно да образова и да възпитава. Няма как да стане това, ако нещата се гледат на парче. Ако ще раздаваш ограмотителни брошури, те трябва да са “пипнати” отвсякъде - и като научно вярна информация, и като език, и като оформление. Иначе получавате хора, които не знаят дори как един официален имейл да напишат, как да се обърнат към човека, какъв стил да използват. Обучението и учебните материали са “тънка” работа, която не е за аматьори.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 92. 92 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#91] от "baba_zozolana":

  Отново същото. Не съм казал това. Изобщо. Слагаш ми думи в устата и започваш да се упражняваш по темата колко не съм прав. 7ма точка от доводите ти например няма нищо общо нито с българския език, нито със средното образование. Да не изпадаме в подробности. Казах, че изказването ти е откровено заядливо с изместване на темата което, за мое учудване, е далеч от обичайните за теб високи стандарти за посочване на сърцевината на проблема. Отново да повторя :жалко.

 93. 93 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 997 Неутрално

  За незнаещите

  ЩО Е ДЖЕНДЪР И ИМА ЛИ ПОЧВА У НАС

  Терминът "джендър" едно време означаваше само граматичен род.
  Сегашното му значение, преведено на български е "социален пол", което вече рядко се използва.
  Така например, българският документ на т.нар. Истанбулска конвенция фактически е манипулиран, защото се различава от оригинала на английски (виж в сайта на Съвета на Европа). В Английския оригинал навсякъде се използва термина gender и само един път термина sex, докато в българския документ навсякъде пише ПОЛ!

  Джендър теорията е рожба на радикалния феминизъм и идеите на културния марксизъм. Раждането на джендъра преминава през две фази:
  - Създаването на NOW, Националната организация за жените (National Organization for Women) от КЕЙТ МИЛЕТ (Kate Millett 1934-2017), „водещ архитект на феминизма от втората вълна“,„“Мао Цзедун за женското освобождение“, една от основателките на Women’s studies в американските университети, първа икона на феминизма и автор на бестселъра за 1970 г. "Сексуална политика", (потресаващи факти за живота и борбите на Кейт Милет, разказани от сестра й, може де се открият, ако в Мрежата се напише на български: „сестра ми кейт“).
  - Създаване основата на Джендър теорията от ДЖУДИТ БЪТЛЪР (р. 1956), съвременната икона на феминизма. Нейно е основополагащото произведение на джендър идеологията: Безпокойствата около джендъра. Феминизмът и подриването на идентичността (Gender Trouble – Feminism and the Subversion of Identity), което излиза в превод на немски през 1991. През погледа на Джудит Бътлър половата идентичност е свободно рееща се и гъвкава, не съществуват мъжко и женско същество, а само определено „изпълнение” (пърформанс), следователно поведение, което може да се промени по всяко време. В табуто върху кръвосмешението (инцеста), Бътлър вижда причина за „фантазмата“ на половата идентичност, като „мъж“ или „жена“ и също причина за табуто върху хомосексуалността. Следователно табу-то върху инцеста трябва да се премахне.
  И двете изброени лидерки на феминизма са лесбийки, както и почти всички водещи активистки на движението.
  - Физиологичният баща на джендър теорията (или поне един от тях) пък е скандално известния американски психолог доктор МЪНИ (John William Money 1921–2006, виж случая „Брус-Бренда-Дейвид“ ).

  Съгласно тази теория, постулирана от Джудит Бътлър, няма разлика между мъжкото и женското начало. Всичко зависи от средата, от възпитанието. Дали си мъж или жена зависи как си възпитан след раждането. И няма място за никаква наследственост.
  Смята се, че наследствеността се свежда до унаследяване на придобитите белези* (т. е. възкресява се отдавна забравената и отречена от науката теория на Ламарк и идентичната й лъженаучна теория на Тр. Д. Лисенко, господствала в СССР по времето на Сталин). От това следват няколко важни изводи:
  1. Генетиката, като наука е несъществена, околната среда/възпитанието е всичко. Придобитите белези в процеса на въздействие на околната среда/възпитанието се наследяват!
  2. Свободно може да се задава пола на детето, по желание на външни фактори (институции, идеологии)
  3. Мъжкият пол е виновен за всички нещастия на човешкия род, защото е носител на агресия, войни и разрушения, а на първо място най-виновни са БЕЛИТЕ МЪЖЕ.
  4. Трябва да се води борба за овластяване на жените и за ФЕМИНИЗАЦИЯТА на мъжете.
  5. Междувременно е необходимо да се действа за разрушаване на буржоазното семейство, основа на всички обществени злини и спирачка на прогреса, чрез промотиране на полиамория, наркомания, хомосекдуалност, проституция, еднополови бракове, инцест, промискуитет, смяна на пола на новородени, снижаване прага на отговорност за педофилия и т.н.., а сред жените да се пропагандира отказ от гнета на майчинството…..

  Комбинацията от посочените процедури се очаква да доведе до пълното овластяване на жените и господството им в обществото (фантазията на Енгелс за Матриархата).
  Това пък ще е една важна и решаваща стъпка към достигане на главната цел на франкфуртските мислители - създаване на Новото общество и Новите хора: безполови, абсолютно еднакви (и равни), както и лесно манипулируеми - вековната заветна мечта на всички левичари...

  Теорията на Ламарк е изместена от Теориятя на Дарвин (1809-1882) за естествения подбор като основен принцип на еволюцията (той същевременно дава примери и за изкуствения подбор в земеделието и животновъдството), публикувана във фундаменталната му книга „Произход на видовете…“ през 1859 г.. Окончателно идеята за унаследяване на придобитите признаци е погребана от Август Вайсман (1834-1914). Вайсман постулира, че естественият отбор е всемогъщ и универсален процес в живата природа, а придобитите признаци не могат по никакъв начин да се наследяват. Тези основни идеи на Вайсман, (хуленият в СССР "вайсманизъм") които понякога се означават като вайсманизъм, задълбочават дарвинизма и са в основата на неодарвинизма

  Идеите на ламаркизма, лисенковизма и биологичния бихейвиоризъм категорично са разбити в най-ново време от генетиката и от съвременните резултати при генетично изследване на еднояйчните (монозиготни) близнаци, отглеждани, както при еднакви условия (когато се отглеждат заедно), така и при различни (когато се отглеждат разделени). Такива изследвания обаче, всячески се спъват от феминистки и други неомарксистки организации.
  А на 26 Юни 2000 г. беше официално обявено, че в общи линии е разчетен Човешкия геном. Тази гиганска книга разказва за историята и странстванията на човешкия род, започнали отпреди 3 500 000 000 години от най-низшия организъм (ПУОП – Последен Универсален Общ Предшественик, LUCA). Тя съдържа генетични инструкции, както за анатомията, така и за поведението на Човека. Вече с увереност може да се каже, че в гените са закодирани от 50 до 80% от нашата поведенческа същност, което с най-голяма сила важи за ПОЛОВАТА ИДЕНТИЧНОСТ, където само малък процент се определя от условията – околна среда, образование, възпитание… Така, че не остава камък върху камък от ненаучната джендър теория.
  _____________________________________
  *така например, ако бащата е добър обущар и синът му ще бъде добър обущар

 94. 94 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 997 Неутрално

  НА ВНИМАНИЕТО НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ЛЕВИТЕ ИДЕИ
  по инфо от ( baba_zozolana)

  НПО-то ПУЛС ( https://www.pulsfoundation.org/actual/news/200-pod-patronazha-na-oblastinya-upravitel-startira-prevantivna-programa-taralezhi-v-pernik.html )

  се финансира от задграничното НПО - OAK fondation ( https://oakfnd.org/ )

  OAK fondation финансира също и Българския център за джендър изследвания ( http://bgrf.org/ )

  За по-любопитните и интелигентните:
  стандартите за сексуално обучение/възпитание в Европа на чиновниците от СЗО, за да видите какво означава ранна възраст (матрицата започва от с. 40):
  ( http://bit.ly/3bIEtWO )

  Виж също:

  Становище на Фондация „БЦДИ” – София ( Български център за джендър изследвания http://bgrf.org/ )
  относно убийството на генерал Солеймани

  Ние, като организация с ясни и последователни позиции срещу насилието, терористичните атаки и срещу войната, изразяваме силно безпокойство от извършеното от командването на САЩ убийство на иранския генерал Солеймани в Ирак.
  08/01/2020
  По начина на извършване и в сегашния международен контекст този акт представлява според нас незаконно посегателство върху живота на генерала и на поне още 9 души, което е в нарушение на международното право и на международното право за правата на човека. При отсъствието на активни военни действия, при липса на ясни доказателства за непосредствена смъртна опасност, както и за ситуация на неизбежна отбрана, ............
  http://bgrf.org/articles/становище-на-фондация-бцди-софия-относно-убийството-на-генерал-солеймани-576.html

 95. 95 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#94] от "ogp03622986":

  Пич, в оригиналния документ на СЗО (на английски) не пише НИТО ЕДНО от нещата, които се тиражираха по българския Фейсбук, напр. как щели да учат 4-годишни деца да се пипат.

  Научи се да разпознаваш фалшивите нови и спри да ги четеш!

 96. 96 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 305 Неутрално

  НПО-то ПУЛС се финансира от задграничното НПО - OAK fondation
  —цитат от коментар 94 на ogp03622986


  Е и?

  Това не е незаконно.

 97. 97 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#95] от "Vorknkx":

  УВАЖАЕМИ ГОПОДИН Vorknkx,

  не си спомням да съм тиражирал нещо по въпроса вав Фейсбука.
  Ако греша, моля да ме попраниш.

  С уважение (п)

 98. 98 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#96] от "Vorknkx":

  КОЙ ТВЪРДИ, ЧЕ Е НЕЗАКОННО,

  съобщението е информативно.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK