С уроци за 7 клас започва образователният канал на БНТ

С уроци за 7 клас започва образователният канал на БНТ


Във втория ден от опита за електронно обучение програмата на БНТ 2 ще бъде изцяло насочена към учениците и в помощ на техните семейства и българските учители. Всеки делничен ден от 9.15 до 12 часа и от 13 до 16 часа ще бъдат излъчвани видеоуроци и образователни клипове за различните класове и възрасти, съобщиха от обществената телевизия.


Първите уроци са по български език и литература (БЕЛ) и математика за учениците в 7 клас. Началото е днес от 9.15 часа.


"С БНТ на училище" е съвместна инициатива с министерството на образованието и е подкрепена от издателство "Просвета", което предоставя електронни образователни ресурси за безвъзмездно ползване в ситуация, когато учениците не са в класните стаи поне до 29 март заради извънредните мерки, претриети в опит са бъде спряно разпространението на коронавируса COVID-19. В реализирането на инициативата ще се включват и учители от различни класове, които ще представят необходимата информация за уроци, упражнения и самостоятелна работа по български език и литература и математика.
Всеки ден програмата ще бъде допълвана, а повторенията и излъчванията по БНТ 4 ще помогнат и за децата в чужбина, учещи в неделните училища и прекратили заниманията си заради обявените извънредни мерки. Уроците и актуална информация за излъчванията ще бъдат качени и на интернет страницата на БНТ.


Издателство "Просвета" също излъчва уроците по български език, по литература и по математика за 7 клас всеки делничен ден от 14 часа на страницата си във "Фейсбук" и на сайта си. Още в петък "Просвета" и "Клет" освободиха безплатно достъпа до пълните електронни варианти на своите учебници по всички предмети от 1 до 10 клас, а вчера образователната платформа "Уча.се" стана безплатна за всички до 29 март. На разположение на децата са над 16 хил. видеоуроци и тестове по всички предмети от 1 до 12 клас, както и тези за децата в предучилищна възраст.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK