Агенцията за детето предлага онлайн консултации с психолози

Агенцията за детето предлага онлайн консултации с психолози


Във връзка с разпространението и опасността от COVID-19 Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) създаде нова възможност за всички - деца и възрастни, които имат нужда да попитат или споделят своите емоции и тревоги, съобщи пресцентърът на агенцията.


Онлайн услугата се поддържа от психолози, които имат за цел да помогнат на хората да се чувстват по-спокойни, докато спазват наложените ограничения да се остане вкъщи и да се предпазват от коронавируса.


Формата за обратна връзка по въпросите с коронавируса е разработена на сайта на агенцията и всеки може да я използва, като подаде имейла си и опише в текстовото поле проблема, който го вълнува или притеснява. На имейла си потребителят получава отговор от консултант, професионалист в кризисни ситуации. Част от задаваните въпроси ще бъдат публикувани на сайта, за да са полезни и на други хора, като се запази анонимността на всички.
От ДАЗД съобщават, че продължава и практиката при сигнал за дете с опасност за здравето или живота му да се сезират местните отдели за закрила на детето, полицейските органи и други.


ДАЗД може да окаже психологическа подкрепа и чрез конферентна връзка, както и в случай на крайна необходимост да изпрати екип на място при съблюдаване на съответните предпазни мерки в извънредната ситуация.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK