Повечето родители участват по-активно в учебния процес откакто обучението е дистанционно

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Не знам как е при другите, но моя малкият хубостник е в 9ти клас и изобщо не учи. Твърди, че им дават по 2-3 домашни и 2-3 урока за четене седмично. Нито онлайн уроци, нито някакво изпитване. Някои преподаватели изобщо били неоткриваеми. Не знам, не ми харесва работата.

 2. 2 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Дистанционното обучение може да бъде подпомагащо или до 50% от задължителната програма. Повече от това - на този етап, може да бъде даже вредно.

 3. 3 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3866 Неутрално

  До коментар [#1] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Опасното на обучението онлайн (дистанционно) е, че при липса на мотивация от страна на учениците/студентите то може да се превърне във фарс и да не бъде полезно. Дори няма да споменавам за възможността за търсене и копиране на отговори на въпроси по тестове и "домашни".
  Същото важи и за учителите. Просто традиционното обучение "лице в лице" си има предимствата и като мотиватор, и като форма на социализация и за ученика, и за учителя.

 4. 4 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Кофти, майките стават конкуренти на частните уроци и далаверата малко намалява. Но нема страшно, тоя вирус ще мине и всичко ще си е постарому.
  Ти е..ем и образованието дето мама и тати ще учат с хлапето.

 5. 5 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Все обвинявах детето, че не слуша и не записва по литература, докато не чух мрънкането на учителя на дистанционния урок... Разбрали сме били усилията на учителите...

 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  Положението е трагично. Часовете да по 30 минути, от които 10 се губят.
  Много интернет върви, особено ако нямаш кабел на село!
  Няма да затворя децата в апартамент, заради училището. Не ми изглежда здравословно.

  Платформата Тиймс не ми харесва. Бяха дали телефони за консултации при инсталирането, никой не вдига.

  Любовта ще спаси света!!!
 7. 7 Профил на gwe49620445
  gwe49620445
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много тъп извод, изведен в заглавие ! Но ще продължа да чета и надолу.

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4347 Любопитно

  В момента и родители, и деца са си в къщи и възможността за пряк поглед върху целия учебен процес и начина на преподаване на уроците от страна на учителите е по - голяма от всякога, което си има и своите негативи - бързо става ясно и дали учителя има подход към децата, и дали децата наистина учат или просто отбиват номера ! Ако искате децата да са добре по български и математика, трябва лична ангажираност или помощни частни уроци, защото материалът наистина е много и бързо се усложнява ! Пети клас е ключов за математиката - дроби, част от число, лица на фигури - на триъгълник, правоъгълник.... всичко е важно !

 9. 9 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#1] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Това не изглежда добре. Говорете с класния, с директора.

 10. 10 Профил на Raegan
  Raegan
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Образованието трябва да остане дистанционно, по Интернет, за напред! Това е най-ефективната форма на образование.

 11. 11 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  за родителите с по-малки деца, това си е фултаим работа.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7948 Неутрално

  Днешните родители бяха забравили, че грижата и образованието на децата им е тяхно задължение, а не само на училището. И майка ми е решавала задачи с мене, а после и аз с моите деца. Сега телефона и по улиците.

 13. 13 Профил на Equilibrium
  Equilibrium
  Рейтинг: 229 Разстроено

  Дистанционната форма на обучение е приложима само за преподаване, но не и за оценяване. Как се изпитва ученика? Всички тези тестове, домашни задачи кой ги решава - ученик, родител, приятел? Учителя няма представа кой му изпълнява (решава) задачите. Когато се стигне до оценка на ученика, тогава ще назрее отново конфликта учител - родител.

 14. 14 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Все едно имат друг избор! Особено при по-малките ученици. А при учениците 5-7 клас е друга драма - всяка даскалица има/може да се справи с различна платформа/комуникатор/софтуер/соц. мрежа в резултат на което ученикът трябва да проверява непрекъснато всичките за да не изтърве на коя, какво е хрумнало да поиска днес. В нашия случай - повечето уроци са живо отбиване на номера - напишете това, пратете онова. Горе-долу около една трета от учителите се опитват да са полезни с нещо и да преподават, а не просто да пращат някакви задачи за изпълнение. Учителките по пеене и физическо са ми най-неприятни, защото са с най-големи претенции да не се закъснява с изпълнениети на задачите им, а задачите им са свързани с познай - писане на есета по пеене и физическоооо - много умно при условие, че масово се оплакваме от липса на движение да добавим още 2 до 4 есета за глупости седмично към дременето пред компютъра...(това е конкретен случай - другаде вероятно процента съвестни и изискванията са други)

 15. 15 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Така е, нормално е и така би трбвало да бъде и в останалото време, а не да чакаме някой друг не само да обучава, но и да възитава и едва ли не да носи отговорност за това, какви хора стават нашите деца.

 16. 16 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 450 Неутрално

  А дали мога да изисквам от учителката да върши моята работа, ако аз ще обучавам вместо нея детето, за да "участвам по-активно и ангажирано в обучителния процес"?Дали мога да искам компенсация от училището за това, че не е обучило хлапето и се налага аз да доплащам за частни уроци, за да покрие то изискванията за кандидатстване тук-там? Защото образованието е обществена услуга, а аз получавам кофти услуга, за която се бъркам допълнително?! М? Айде така да го погледнем! Дали мога да искам компенсация от учителите за това, че обяснявам учебно съдържание вкъщи /прословутото учене с мама и тати/, което не е било професионално предадено и разбрано от хлапетата?

  Претенциите към родителите да са ангажирани с обучението на децата си са безумни.

 17. 17 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ако всеки по веригата - от министерство, съставители на учебници и учебни програми, до учителя и възпитатели си вършат максимално добре работата, за която са наети, така както се очаква от всеки друг в неговата сфера, не би трябвало да има проблем с образованието, функционално неграмотни деца и хлапета, както и родители, които изнемогват да се правят на учители вкъщи, за да компенсират. Това е масова практика, някой да не си мисли обратното.

  Това да с мешим шапките с учителите е по-скоро извращение, отколкото добра практика. Ако те са си на мястото, няма да се налага никой друг да им върши работата. Иначе всеки има право да поиска същото от тях - хирургът ще учи детето си на логаритмични уравнения, докато госпожата е така добра да го замести него в операционната.

 18. 18 Профил на Raegan
  Raegan
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Пълна илюзия е друг човек да образова и възпита детето освен собствения родител

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK