Как се избира детска паста за зъби

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Как се избира детска паста за зъби


Периодът след шестата година на детето е динамична фаза на смяна на млечни зъби с постоянни. "Новопоявилите" се зъби се нуждаят от специфична грижа предвид това, че тяхната минерализация продължава и след пробива им. Постоянните зъби придобиват окончателния си минерален състав приблизително на третата година след появата. Често срещана ситуация е пропускането на появата на първия постоянен кътник на детето поради простата причина, че тя не е свързана с разклащане и падане на млечен предшественик. Шестгодишно дете, което мие зъбите си само, невинаги има правилна техника на миене на зъби, което води до появата на кариес именно на тези първи постоянни зъби. В допълнение първите кътници имат доста изразен релеф, който е предпоставка за задържане на хранителни остатъци и зъбна плака. Според данни на Американската дентална асоциация 80% от хората до 17-годишна възраст са се сблъсквали със зъбен кариес.


Оптималната устна хигиена е фактор номер 1, когато говорим за защита от зъбен кариес


Правилата за поддържане на добра ежедневна хигиена са кратки и ясни - сутрин и вечер измиване на зъбите с четка и паста, употреба на средство за почистване на междузъбните контакти (стандартна четка за зъби не може да почисти тези контактни зони) и завършване на процедурата с вода за уста. Необходимо е да почистваме зъбите си сутрин и вечер, защото само 12 часа са необходими за сформирането на зряла бактериална зъбна плака - композиция от бактериални видове, отговорни за появата на зъбен кариес и проблеми с венците.
По какъв начин да мотивираме децата да мият зъбите си?


Като им предложим неща, които харесват: вкусна паста със страхотен цвят. Като им дадем възможност да избират между различни вкусове или продукти за устна хигиена с любими анимационни герои. Като играем заедно с тях и се състезаваме кой е почистил по-добре зъбите си, използвайки паста за зъби, оцветяваща зъбната плака.


Какво търсят родителите в детските продукти?


Да са с безопасна формула. Да са ефективни в насока защита от кариес. Да са лесни за употреба и да предлагат разнообразие. Да се харесват от децата.


Паста за зъби с подходящо съдържание на флуор за деца над 7 години


Флуорът е неорганичен елемент, който има способността да се свързва здраво към повърхността на емайла, като я реминерализира, подсилва и по този начин защитава зъбите от киселинните атаки, водещи до възникване на кариес. Съдържанието на флуор в продуктите за детска устна хигиена е съобразено с възрастта на детето и регламентирано от Световната здравна организация. Пастите за зъби ELGYDIUM Junior съдържат максимално допустимото количество флуорни частици. Активната съставка Fluorinol® допринася за свързването на 6 пъти повече флуорни йони към повърхността на емайла още от първата минута на миенето на зъби, сравнено с минерален източник на флуор. Това води до ефективна защита от кариес. Пасти за зъби ELGYDIUM Junior са гелообразни - деликатно почистват емайла на детските зъби, не дразнят венцитe и са напълно безопасни за всички деца над 7 години. Повече информация може да намерите тук


ELGYDIUM PLAQUE DISCLOSING - паста за зъби с обучителна цел, разкриваща зъбната плака


В лаборатории Pierre Fabre е разработена първата паста за зъби с обучителна цел - "ELGYDIUM Разкриваща зъбната плака". Появата на този продукт е вдъхновена от желанието на дентални лекари във Франция и е създадена в помощ на всички членове на семейството с цел подобряване на техниката на миене на зъби. Паста за зъби "ELGYDIUM Разкриваща зъбната плака" съчетава във формулата си естествени оцветяващи агенти, които визуализират зъбната плака и я правят лесна за почистване, както и активни съставки, които защитават зъбния емайл и го предпазват от развитие на кариес. Като истинска иновация тя превръща миенето на зъби в забавление за деца и възрастни. Тази паста за зъби позволява на всички над 7-годишна възраст да се научат да мият по-добре зъбите си. Редовната употреба, редуваща се с класическа паста за зъби, гарантира ефективност на техниката на четкане, като това води до укрепване на навика на миене на зъби. По какъв начин "работи" паста за зъби "ELGYDIUM Разкриваща зъбната плака" може да видите тук


Защитата на постоянните детски зъби от поява на кариес е от съществено значение за здравето на зъбите занапред. Периодът от 7 до 12 години в развитието на детето е от изключителна важност за изграждането на стабилни хигиенни навици и насърчаване към здравословен начин на живот.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK