Академия "Никола Тесла" предизвиква отличните ученици

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Академия "Никола Тесла" предизвиква отличните ученициД-р Валентина Иванова, съосновател, разказва за новите предложения на академия "Никола Тесла"


Защо създадохте Академия "Никола Тесла"?
- Академия "Никола Тесла" е сбъдната мечта! Тук събираме под един покрив и в една онлайн група най-добрите учители с най-добрите ученици. Образователната системи винаги е имала трудности да отговори на нуждите на отличниците. Ние сме тук, за да им предложим предизвикателства, достойни за техния интелект и възможности.

Академия "Никола Тесла" предизвиква отличните ученици

Как се справихте с извънредната ситуация през изминалата учебна година?
- Забраната на Министерството на здравеопазването за провеждане на извънкласни дейности беше огромен шок. Но тя не отменяше ангажимента ни към децата. Изпуснахме само един учебен ден, в рамките на седмица успяхме да прехвърлим обучението изцяло в Discord и на седмия ден дори компенсирахме пропуснатото. Дължим огромни благодарности на родителите за всеотдайната подкрепа към децата им в този критичен момент. Благодарност, че ни допуснаха до домовете си и че насърчаваха децата да учат пълноценно въпреки извънредната ситуация.
В края на срока с изненада установихме, че учениците ни са се пръснали из цяла България и че без да знаем, работим с деца в Търговище, Царево, Елена, Плевен, Русе и Варна. Те сами бяха изнесли дейността на академията извън жълтите павета на София. Това ни насърчи да предложим летните си курсове на децата от цяла България и дори на всички деца, които говорят български, където и да се намират по света. И днес работим присъствено в два града - в София и във Варна, и онлайн - на четири континента.
Академия "Никола Тесла" предизвиква отличните ученици

Какво ново ще предложите тази есен?
- Продължаваме с школите по програмиране на С++ за деца от III до X клас. При нас езикът за програмиране се учи аналогично на чужд език и следваме познатата конвенция от А1, А2, B1, B2 до С1++. В школите по програмиране свободен стил учим децата да създават програми, родени в тяхното въображение. За най-напористите предлагаме и допълнителна подготовка по състезателно програмиране с проф. Красимир Манев, Елена Димитрова и Юлия Димитрова.
Тази година за пръв път каним най-малките - дечицата от III и IV група в детските градини, предучилищен и първи клас, да направят първите си стъпки към умението да командват технологиите. Езикът на технологиите произлиза от английския и без него не може. Затова ще учим английски и ще работим с роботчета. И неусетно децата ще свикнат да виждат технологиите като свой верен помощник.
За гимназистите предлагаме и физика и програмиране с Клавдий Тютюлков. Тук работим на С++ с графични и физични библиотеки, за да пресъздадем достоверно заобикалящия ни свят във виртуална среда - от света на видеоигрите до симулациите в лабораториите на ЦЕРН.
За децата с артистични таланти - стартираме ежеседмични онлайн работилници по приложно изкуство с прекрасната актриса с необятна творческа сила Ина Попова. Продължаваме и курсовете по 3D моделиране за бъдещите архитекти, скулптори и аниматори.
Специално за седмокласниците, които са решени да работят усърдно, за да се представят блестящо на матурите, сме подготвили курсове по български език и математика.
Пълен комплект STEAM дейности.


Какво си пожелавате за новата учебна година?
- Пожелаваме си здраве, сили и още много вдъхновяващи срещи с това прекрасно поколение - будни, умни и находчиви деца. С децата от София и Варна - очи в очи, а с всички останали, където и да се намират в България или по широкия свят - в нашите Discord групи.


https://www.ANT.bg
Aдрес - гр. София, бул. "Цариградско шосе" 17


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK