Децата с постоянен адрес в София над 3 години с предимство за ясла и градина

Децата с постоянен адрес в София над 3 години с предимство за ясла и градина

© Цветелина Белутова, Капитал



Предимство при кандидатстване в детските заведения ще ползват деца, чиито родители дългогодишно живеят в София - новият критерий се въвежда с проект наредба за прием на деца в общинските ясли, градини и в подготвителните групи в София. Не се счита за промяна на постоянния или настоящия адрес, ако промяната на адреса е на територията на Столичната община.


Предимство получават децата, ако (един от) родителите или настойниците им имат постоянен адрес в София над 3 години - това носи 4 точки за класирането. Ако адресът е от последните от 1 до 3 г., точките ще са 3, а ако е само от година - 2.


Настоящ адрес над 3 години в столицата ще дава 3 т., през последните от 1 до 3 години - 2 т., а в последната 1 година - 1 т. Същите са и точките, които ще носят съответно постоянен и настоящ адрес на детето, когато то кандидатства за втора, трета и подготвителна група.


Предложението е новите критерии да влязат в сила от март 2021 година. Докладът, внесен от зам.-кметовете Тодор Чобанов и Дончо Барбалов и председателя на комисията по култура и образование в Столичния общински съвет Малина Едрева, е публикуван за обществено обсъждане до 17 октомври.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK