Виртуална научна лаборатория предлага интересни експерименти за деца

Виртуална научна лаборатория предлага интересни експерименти за деца


Научната лаборатория за деца - "Байлаб", която представя научни експерименти от сферите на химия, биология и физика по атрактивен начин, преминава в изцяло дигитален формат, съобщиха от "Байер България". На сайта на лабораторията могат да се намерят различни материали, видеа и интересни експерименти, които нагледно обясняват важни за човека и природата процеси и явления. Има и обяснения как опитите да бъдат направени в домашни условия.


"Кои научни процеси ни помагат за приготвяне на закуска?", "Как да си направим лава-лампа или преспапие у дома?", "Как цветята утоляват жаждата си?", "Каква е връзката между науката и карането на колело?", "Правилно ли мием ръцете си?" са малка част от въпросите, чиито отговори дават ресурсите на "Байлаб". Видеата с интересни експерименти са разработени от екипа учени на TechnoMagicLand.

Достъпът до всички материали в "Байлаб" е безплатен и без нужда от регистрация, като съдържанието ще се обновява постоянно. Всичко е на български език, а материалите са подходящи за деца на възраст между 5 и 12 години. Част от съдържанието може да се свали и използва извън платформата.


Лабораторията се провежда в България от 2015 година и през изминалите години над 5600 ученици на възраст от 6 до 12 години са взели участие в нейните издания.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK