С децата в почивните дни (12 и 13 декември)

С децата в почивните дни (12 и 13 декември)

© Юлия Лазарова"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за интересно предстоящо събитие, пишете ни на [email protected].


За заетите родители седмичният бюлетин на "Детски Дневник" събира в петък на едно място безплатно най-важните новини и най-интересните истории. Необходими са само регистрация в id.capital.bg и абонамент.


Събота


- Онлайн - От 10 часа ще се рисува харпия в детския център "Деца слънца". Харпията е една от най-застрашените птици на нашето време. В предстоящия урок малките ни художници ще се гмурнат в джунглите на Северна и Южна Америка, за да се вдъхновят от тази величествена птица. Ще научат интересни факти за този толкова изкусен ловец, на какви дървета живее и защо така бързо изчезва от джунглите. Вижте повече тук.
- Онлайн - Healthy Kids предлага развлечения с всекидневни предизвикателства за децата през декември. Има и календар на задачите, а при всяка изпълнена задача съответната дата в календара се задрасква. А за най-усърдните ще има награда в края на месеца. Днес е ден да си помощник в кухнята - помогни за приготвянето на вкусно и полезно ядене.


- Онлайн - "МузейкоВкъщи" се завръща със забавна наука от 10 часа тук. Всяко дете ще се пренесе сред етажите на детския научен център, за да научи за Космоса, растенията, птиците и какво ли още не. А учените на "Музейко" ще бъдат на един въпрос разстояние, за да дадат отговор на любопитството му към науката в коментарите или на лично съобщение.


- Онлайн - TechnoMagicLand ще е домът на всяко дете от 10.30 часа, когато ще разберем повече за студеното светене от химика Мартин Недялков, после ще трябва да имате слушалки, за да можем да научим малко повече за звука от Калоян Генков. Насищането на звуковите вълни ще ни вкара в резонанс, за който ще разберем от Никола Каравасилев. От тук пък ни очаква да раздвижим малко кръвоносната система с Вероника Колева и така ще изкараме заедно почти един час заедно. Предаването можете да следите тук.


Неделя


- София - Flo Art & Wine канят от 15 часа деца над 4 години да рисуват с акрилни бои и да пият по чаша горещ шоколад или чай. Всички мерки за предпазване от COVID-19 са спазени и поради това местата са ограничени. Вижте подробности тук.


- София - Софийската опера и балет отваря врати за децата от 16 часа, за да им представи коледния спектакъл "Коледни малчугани" - приказни сюжети, разиграни с музиката на Моцарт, Хумпердинк, Шуберт, Менделсон, Вебер, Росини, Чайковски, Добри Христов, Мария Момирова.


С децата в почивните дни (12 и 13 декември)


- Онлайн - Healthy Kids предлага развлечения с всекидневни предизвикателства за децата през декември. Има и календар на задачите, а при всяка изпълнена задача съответната дата в календара се задрасква. А за най-усърдните ще има награда в края на месеца. Днес е ден за игра с карти. Отделете картите от 4 до 8 и ги разхвърляйте върху масата. При старт всеки си изтегля една карта - каквото число има на нея, толкова повторения изпълнява от: пика - клекове, купа - коремни преси, каро - бърпита, спатия напади (на крак). Когато завършиш, теглиш нова карта. Победител е този, който събере най-много карти.


- Онлайн - TechnoMagicLand ще е в дома на всяко дете от 17.30 с две премиери на видеа. Първата премиера е посветена на физиката, като Пламен Иванов е обещал да разкаже каква е разликата между миналото и бъдещето и какво е мястото на ентропията в света около нас. Следващото е за химичните елементи с Вероника Колева, която ще отстъпи място на Калоян Генков, който обещава да наниже балон на шиш, без дори да го спука. Ако се справи добре, Калина Стоименова ще ни поведе на междугалактическа разходка, която ще завърши с пътешествие на все по-достъпните и използваеми в ежедневието ни 3D технологии. Следете предаването тук.


- Онлайн - "Био игри" представят ателието "Що е то клетка?" от 11 ч., в което децата ще намерят отговори на следните въпроси: Клетката като кафез ли е? Къде се намира? Защо е важна? Ще чуят какво е клетка в интерактивна презентация. Ще учат неусетно през емоциите, асоциации и сравнения. Всяко дете ще си изработи модел на клетка с помощта на бонбони. Вижте повече тук.


Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK