Американският колеж в София: Традиции и иновации

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Американският колеж в София: Традиции и иновации


Основан през 1860 година, Американският колеж в София е една от най-старите американски образователни институции извън пределите на САЩ. Колежът съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите образователни традиции на България и Европа. Като развива критическото мислене и интелектуалното любопитство през целия живот, колежът изгражда лидерски качества и умения за сътрудничество между ученици с различна социална, културна, икономическа и географска принадлежност.


Американският колеж в София е профилирана гимназия с прием след завършени 7., 8. или 9. клас, акредитирана от МОН, Асоциацията на колежите и училищата от средните щати (MSA) и Международната бакалауреатска организация (IBO). След успешно завършване, българските ученици получават българска и американска дипломи за средно образование, а чуждестранните ученици - IB диплома и американска диплома за средно образование. Много от тях продължават своето образование със стипендии в престижни чуждестранни и български университети.


Колежът предлага профилирано обучение в шест профила по избор на учениците: математически, хуманитарен, чуждоезиков, предприемачески, софтуерни и хардуерни технологии или природни науки.
Американският колеж е иновативно училище с комплексна интеграция на технологиите в учебния процес, интерактивно и проектно базирано обучение. Ученическият институт за компютърни иновации и производства в колежа разполага с учебни програми за 3D моделиране и принтиране, роботика, видео обработка и продуциране на ученически телевизионен канал.
Американският колеж в София: Традиции и иновации


Учениците и преподавателите се възползват от внедрените през 2018 г. и непрестанно усъвършенствани образователни методологии за провеждане на ефективно дистанционно обучение онлайн, когато обстоятелствата го налагат. Всички ученици разполагат с личен преносим компютър, осигурен от колежа.


Училището се отличава с комплексна програма за извънкласни дейности по интереси в областта на научните изследвания, развиване на академичните и социални умения, спортни клубове, сценични и визуални изкуства, доброволчество.


Американският колеж в София: Традиции и иновации


Колежът разполага с безопасна паркова среда в учебен комплекс с осем учебни сгради, компютърни и научни лаборатории, библиотека, спортни съоръжения и общежитие за учениците от страната. Всички класни стаи и общи пространства са оборудвани с висококачествени UV-C устройства за дезинфекция на въздуха.


Американският колеж в София предлага пълни стипендии и разполага с развита програма за намаляване на учебната такса.


За повече информация посетете www.acs.bg или се обърнете към директора "Прием" Сара Скагс-Димитрова на адрес [email protected] или на телефон (359-2) 434-1008! Последвайте Американския колеж в София и във Facebook, Instagram, LinkedIn и Twitter!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK