Растеж по време на пандемия

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Растеж по време на пандемия


Американо-английската академия (АЕА) е единствено по рода си училище, което няма еквивалент в България. При нас се обучават деца от над 37 националности и съответно с това училището предлага две програми - интернационална и билингвална, всяка със своите специфики.
Това, което в най-голяма степен ни отличава от другите интернационални училища в София, е именно


билингвалната система на обучение,


която е съобразена с образователните потребности на българските ученици. Програмата е разработена в партньорство с ЧСУЧП "Абрахам Линкълн" и е в пълно съответствие с изискванията на Министерството на образованието и науката.
Обучението протича на български и на английски език и е подчинено на два образователни стандарта - американските Common Core и българските държавни образователни изисквания. За всеки завършен клас и етап на обучение учениците получават легитимни американски и български документи, които се признават както в България, така и по цял свят.


Пандемията от последната година доказа, че познатите модели и образователни практики са изчерпани, а бързата адаптация е от ключово значение. Онлайн обучението е предизвикателство пред качественото образование, пред възпитанието и социализацията. Нашата училищна общност споделя виждането, че нищо не може да замени живата комуникация и връзка между децата и възрастните. Радваме се, че структурата на Американо-английската академия ни позволи обучение на място в кампуса по време, когато други ученици останаха вкъщи. В резултат - дори и в условията на обучение от разстояние в електронна среда през последната година нашите зрелостници се класираха в топ 20 на столицата с резултатите си на държавните зрелостни изпити за 2019/2020 учебна година.
Въпреки условията на криза Американо-английската академия се превръща в


растяща организация.


В началното училище сме изправени пред предизвикателството да удвоим броя на учениците си, като целим да запазим личния подход към всяко от децата дори и с нарастващия брой паралелки. В прогимназия и гимназия регистрираме тенденция на завръщане на редица успели сънародници обратно в страната, търсещи най-доброто за децата си. Нараства и броят на учениците с международен опит, които поглеждат към нашата стипендиантска програма и успешно минават през процедурата по подбор. Напоследък наблюдаваме и един много интересен факт - някои от чуждестранните ни ученици също проявяват интерес към билингвалната система обучение.

Растеж по време на пандемия

В момента екипът ни е изправен пред предизвикателства, свързани с привличането на най-способните и талантливи ученици. Като интернационално училище приемаме кандидати целогодишно и съдействаме на семействата по време на процедурата по прием. В условията на частична инфодемия активното въвличане на родителите се превърна в ключ към успешното ни партньорство.


Разполагаме с една от най-зелените и просторни училищни бази и работим за нейното развитие. Фокусирахме се върху околната среда и възможностите за обучение на открито. Залагаме на зоните за игра и стимулиране на двигателната активност, както и на достъпа до чист въздух. Скоро ще покажем резултатите от тези усилия.


Дори и при нарастващия брой кандидатури през идните месеци ще работим не само да отбележим растеж, но и да запазим високото ниво на обучение и индивидуалния подход към всеки ученик. Убедени сме, че докато следваме и споделяме еднакви ценности с деца и родители, така познатото чувство за общност в АЕА не просто ще се запази, но и ще предостави поле за изява на бъдещите граждани на света.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK