Студентите са в центъра на системата liberal arts в АУБ

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Студентите са в центъра на системата liberal arts в АУБ


Какви ли мисли витаят в ума на първокурсничката Ния, която с трeпет престъпва прага на своята Alma mater? Комбинация от мечти, амбиции и представи за това що е университетско образование и какво ще ѝ даде. Но и дузина въпроси за това какъв ще бъде светът след четири години и как ще се впише в него. Със сигурност Ния или колегата ѝ Алекс имат право да се ориентират, да открият себе си и своите интереси в една по-широка сфера на познание от конкретно избраната специалност. Именно това е целта на утвърдената в САЩ система liberal arts. Тя вече 30 години е в основата на забележителните успехи на Американския университет в България: защото поставя Алекс или Ния в центъра на всички дейности, за да могат те да получат максимума от следването си.


Футуристичното утре
Колкото повече, толкова по-добре - в последните години светът се развива стремително и затова повече специализирани познания и гледни точки са решаващи за пълноценна реализация. АУБ изглежда много добре подготвен за този поновому конкурентен свят, защото вече 30 години дава летящ старт на бизнес и обществени лидери с кариера по целия свят.


Студентите са в центъра на системата liberal arts в АУБ
Уча, ergo sum
На модерния кампус на АУБ в Благоевград живеят и учат млади хора от над 40 страни. Те разполагат с комфортни общежития, най-голямата англоезична университетска библиотека на Балканите, театрална зала, спортни съоръжения, а клубовете по интереси са близо 30.Студентите в АУБ могат да изучават две специалности едновременно или една специалност и една подспециалност. Възможностите на студентите да израснат много бързо са големи благодарение на силния преподавателски състав - хора от различни националности, завършили водещи университети в САЩ и Европа. Студентите тук има много какво да научат от тях тъй като менторството, персоналният подход към всеки студент са много силно застъпени. Класовете са малки - средно 23 души, а аудиториите са оборудвани с най-съвременни технологии. Особено силна страна на обучението в АУБ е възможността за обмен на студенти с висши училища в Европа и отвъд океана, а фондът за стипендии "Анна Чапрашикова" подпомага възпитаници на АУБ да следват в магистърски или докторски програми в някои от двайсетте най-добри университета в САЩ, сред които "Харвард", "Йейл", "Принстън" и др. АУБ, в голяма степен благодарение на изключителния успех на завършилите висшето училище, поддържа активни контакти с водещи компании и организации от различни сектори и така предоставя широк набор от възможности за стажове на своите студенти. По този начин те още отрано влизат в досег с най-високите стандарти в бизнеса и обществената сфера.


Remote, но качествено
Пандемичният процес по света, който катализира промените в образованието, завари АУБ добре подготвен. Той е сред първите в България, преминали на дистанционно обучение чрез собствена високоефективна дигитална платформа. В университета се работи и по модел на хибридно обучение, когато обстоятелствата позволяват. Кампусът е изряден по отношение на противоепидемичните мерки, а студентите могат да се възползват от различни услуги, вкл. и здравна служба. Целта е ясна: запазване на здравето на студентите, както и качеството и престижа на образователния процес на всяка цена.


2 в 1
АУБ поставя високи изисквания пред своите студенти, но завършилите получават двойна диплома - за ЕС и САЩ, която отваря много врати към блестяща кариера в различни сфери. Кандидатите са привлечени и от престижната акредитация на АУБ, а всяка година университетът предоставя около 4 млн. долара за стипендии и финансово подпомагане на най-добрите студенти. Приемът на студенти се осъществява два пъти годишно, а кандидатстването е изцяло онлайн и с персонален консултант.

Студентите са в центъра на системата liberal arts в АУБ


Рейтингът е безпристрастен
Според рейтинга на университетите в България от края на 2020 г. АУБ заема първо място в специалностите "Администрация и управление" и "Обществени комуникации и информационни науки" и второто място в "Политически науки", "Икономика" и "Информатика и компютърни науки". 99.8% от завършилите биват наети на работа веднага след дипломирането или продължават образованието си в по-висока академична степен.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK