Резултатите от матурите на зрелостниците ще бъдат обявени до 7 юни

Резултатите от матурите на зрелостниците ще бъдат обявени до 7 юни

© Анелия НиколоваРезултатите от матурите на зрелостниците ще бъдат обявени до 7 юни, съобщи пресцентърът на министерството на образованието. Общо 33 966 зрелостници се явиха на втория държавен зрелостен изпит днес. 36 048 ученици бяха подали заявление за участие.


Рано тази сутрин в МОН беше изтеглен и генериран Вариант 1 на матурата, при която зрелостниците могат да избират между 13 предмета. Аанулирани са три изпитни работи - в Крумовград и в Етрополен, причините са използване на мобилен телефон и смарт часовник.


Осем ученици под карантина също имаха възможност да проверят знанията си. От тях на изпит се явиха само трима.
Традиционно най-много бяха желаещите за матура по английски език, по биология и здравно образование и по предметите от философски цикъл. От 26 до 31 май са изпитите по желание.


На 4 юни ще се проведат държавните изпити по теория за придобиване степен на професионална квалификация, избрани вместо втора задължителна матура. Тези резултати ще са ясни на 11 юни. Практическите изпити по професии се организират по училища.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK