Банка ДСК: Интересът към дебитните карти за деца и младежи се увеличава

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .


Статията е част от специалното издание на "Капитал" K:ids, което излиза традиционно преди началото на учебната година. Всички текстове от броя можете да намерите тук, а списанието на "Капитал" в PDF файл можете да свалите от тук.


Банка ДСК: Интересът към дебитните карти за деца и младежи се увеличава
Като нация ние вярваме, че наред със здравето децата са най-голямото ни богатство. Инвестираме в тяхното образование и възпитаваме у тях ценности и качества, с които да развият потенциала си. Един от най-важните аспекти на това е да научим децата на отговорно поведение към материалния ресурс и финансите, и то от най-ранна възраст.


За все повече родители Банка ДСК е предпочитан партньор в това начинание, тъй като предлага дебитни карти за децата от всички възрасти. За най-малките, на възраст между 7 и 14 години, е предназначена карта ДСК Старт; тийнейджърите между 14 и 18 години могат да се възползват от предимствата на карта ДСК Тийн, а ДСК Макс е подходяща за младежите между 18 и 24 години. И други банки в страната предлагат детски карти, но единствено картите от Банка ДСК могат да бъдат с вашето дете от първия учебен ден до завършването.


През последните няколко години търсенето на детски карти нараства със стабилно темпо и това не е случайно. От една страна, пандемичната обстановка оказа влияние. Независимо че за голямата част от децата учебната година не беше присъствена, много родители избраха да ограничат достъпа до физически пари на децата си и предпочетоха да използват по-безопасните и бързи безконтактни плащания. Благодарение на препоръките на здравните власти и призива да се ограничат плащанията в брой все повече училищни лавки и малки магазинчета осигуриха ПОС терминали.
От друга страна, банковите такси са съобразени с ползвателите. Също така банковата карта показва на детето, че родителите му гласуват доверие. Психолозите смятат, че така у малчуганите се възпитава умението да се грижат за своите вещи и финанси и се повишава тяхната самооценка. Не на последно място, дори и най-малките потребители с дебитна карта в ръка помагат на бизнеса да излезе "на светло". По този начин ползите са не само за всяко домакинство, а и за обществото като цяло. Наред с другите предимства Банка ДСК предлага още възможности за детските и младежките карти - експресно издаване и подновяване при загубване и/или забравяне на ПИН код, доставка на картата с куриер, избор на дизайн от галерията и др.


С нарастването на възрастта на детето нарастват ползите за него и за семейството. Ето пет причини защо е добре детето да бъде подсигурено с подходящата карта от Банка ДСК:


ДСК Старт - карта, подходяща за деца между 7 и 14 години:

 • Тегленето от банкомат на Банка ДСК е безплатно
 • Няма такса за откриване на сметка и за издаване на картата, няма месечна такса за поддържане на сметката; плащанията с карта са без такси във всички търговски обекти в страната и чужбина, както и за трансакции онлайн
 • Независимо дали детето е на зелено училище, спортно състезание, екскурзия или в съвсем ежедневен момент, то винаги разполага с джобни
 • Бързо и лесно блокиране на картата в случай на изгубване
 • Чрез ДСК Директ и DSK Smart родителят зарежда картата напълно безплатно дори в неработен ден. Също там в реално време могат да се променят лимитите за теглене на банкомат и при плащане на ПОС.
ДСК Тийн - карта, подходяща за деца между 14 и 18 години:
 • Няма такса за откриване на сметка и за издаване на картата, няма месечна такса за поддържане на сметката, без такси при плащане във всички търговски обекти в страната и чужбина, както и за трансакции онлайн
 • Тегленето от банкомат на Банка ДСК е само 10 стотинки
 • Родителите могат да променят лимитите за трансакции на ПОС и АТМ през ДСК Директ и DSK Smart
 • Тийнейджърът винаги разполага с джобни, дори когато е далеч
 • Учи се да планира своите плащания и тегления, както и да спестява част от джобните си.
ДСК Макс - карта, подходяща за младежи между 18 и 24 години:
 • Няма такса за откриване на сметка и за издаване на картата. Тегленето от банкомат на Банка ДСК е само 10 стотинки, а месечната такса за поддържане на сметката е 50 стотинки
 • Младият човек винаги разполага с финансите си - в ежедневието си и когато пътува, и се учи да планира своите плащания и тегления, както и да спестява част от дневните си пари
 • По сметката може да се ползва кредит за обучение или овърдрафт, както и за получаване на стипендия и други преводи
 • Чрез ДСК Директ в реално време може да се проследява наличността по сметката и движението по картата, както и да се променят лимитите за трансакции на ПОС и АТМ
 • Лесно и бързо издаване на международна студентска и младежка карта DSK ISIC и DSK EYC, които осигуряват специални привилегии и ценови отстъпки в страната и чужбина за всички, започващи висше образование или навършили пълнолетие.

Наред с другите предимства ползването на дебитни карти възпитава подходящо потребление у децата - родителите виждат кои магазини и банкомати се ползват и могат да обърнат внимание при неподходящи покупки и търговци, например на вредни храни и напитки.


През последните 3 години се наблюдава значително увеличаване на дела на карти ДСК Тийн в портфейла на Банка ДСК. Към края на юли над 52% от активните карти за деца и младежи са за възрастова група 14 - 18 години, докато преди 3 години този процент беше 34. Делът на карти ДСК Макс е 45% от портфейла. След това младежите започват да използват международните студентски и младежки карти DSK ISIC и DSK EYC. Те осигуряват специални отстъпки и привилегии за студентите и младежите до 29 години в страната и чужбина, а Банка ДСК притежава лиценза за предлагането им в страната.


Интересът към дебитна карта ДСК Старт за най-малките се задържа малко над 3%.
Картовите специалисти на банката считат, че детските карти имат сериозен потенциал за растеж, тъй като животът все по-настойчиво показва, че с развитието на технологиите децата все по-рано се сблъскват с многобройните способи да изхарчат джобните си.


Над 60 000 родители избраха за своите деца дебитна карта от Банка ДСК. В случай че темата ви вълнува и искате и дебитна карта за детето си, можете да намерите пълните условия тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK