Съвременно образование за съвременни ученици

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Съвременно образование за съвременни ученициСтатията е част от специалното издание на "Капитал" K:ids, което излиза традиционно преди началото на учебната година. Всички текстове от броя можете да намерите тук, а списанието на "Капитал" в PDF файл можете да свалите от тук.


Остава по-малко от месец до началото на новата учебна година и в този момент е редно да поставим отново на преден план мислите и намеренията си за образованието на нашите деца. Подготовката за учебния старт винаги е приключение, което се запомня. Набавянето на новите пособия, тетрадки и учебници изстисква времето и невъзвръщаемите нерви на всеки родител. Но все пак всичко това се прави само и единствено за доброто образование на нашите деца, а те го заслужават. Динамичното време, в което те израстват и се запознават с приключението "съвременен живот", изисква те да бъдат образовани и подготвени подобаващо.


Образование и технологии
И когато говорим за днешния живот, не може да не поставим и думичката "съвремие" точно пред образованието. Днес технологиите вече заемат солидно място в нашето всекидневие, като тяхната употреба навлиза настъпателно във всичко, което правим. Образованието е една от тези сфери, която спешно изпита нуждата от технологии, и това най-силно се усети в началото на пандемичната обстановка.


Пандемичната ситуация създаде непредвидима и динамично променяща се среда, която постави на изпитание образователната система и належащо прибави дигитални технологии в обучението на всички ученици. Дистанционното преподаване и дигиталните платформи за образование се трансформираха в основна връзка между учител и ученик, като тяхната виртуална комуникация промени до голяма степен традиционната форма на обучение.


Отчитайки времето, в което се налага да живеем, от издателство "Клет България" смело предприеха на българския пазар нова посока в бизнеса си с въвеждането на иновативната интерактивна платформа iZZI далеч преди пандемията да наложи своя нов образователен модел.


По време на пандемията - свободен достъп до ресурсите на iZZI


По време на пандемията издателството предостави на всички ученици и техните учители в страната свободен достъп до ресурсите на платформата. Така с визионерския си подход в образованието "Клет България" възложи на iZZI една изключително важна мисия - да подкрепи българската образователна система в трудния за нея момент.


И тази мисия беше изпълнена успешно! Хиляди ученици успяха да се възползват от увлекателните интерактивни уроци, които преминаваха лесно и забавно, но в същото време и образователно през тежките учебни дни, прекарани у дома. Този труден период показа, че образованието и технологиите могат да бъдат успешен модел, който може да бъде осъществим независимо от непредвидимите ситуации.


Абонаментни планове


Днес обаче всички родители, които искат да предоставят на своите деца възможността да продължат да се обучават чрез дигиталната образователна платформа iZZI, могат да направят това от сайта на издателство "Клет България", където могат да разгледат предвидените абонаментни планове за всички ученици от 1-7 клас. Платформата осигурява на едно място над 50 000 ресурса, над 200 електронни учебника и повече от 30 000 интерактивни задачи, игри и симулации, които могат да бъдат използвани както чрез дистанционно обучение от вкъщи, така и присъствено в час.


И тук спокойно можем да кажем, че това е точното олицетворение на съвременното образование. Възможността да се избира къде и как да се обучават нашите деца е незаменим плюс, който помага във времената, когато местата, от които работим или учим, буквално се променят от ден за ден.


Когато още през 2018 г. от "Клет" си поставят задачата да създадат иновативна среда за електронно обучение, вярват, че точно iZZI може да бъде тази среда, която да устои на всички предизвикателства и да се утвърди като предпочитаното място за учители и ученици. И се оказват прави. Ръст от над 20% в интереса към абонаментните пакети, както и увеличение с 300% на потреблението на електроните ресурси на издателството само за година позиционира "Клет България" като основен фактор на дигитализираното образование в страната.


За да успеят обаче да отговорят на всички нужди за съвременно образование, от издателството също разработват и специализиран проект за подкрепа: "Е-академия" - серия от уебинари за личностно и професионално развитие в помощ на образователните специалисти. "Дигиталният учител" е първата по рода си партньорска програма на "Клет България" със "СофтУни" за преподаватели в начален курс, която има за цел да развива и подобрява дигиталните умения на всички преподаващи.


Така заедно с iZZI и "E-академия" от "Клет България" успяват да изпълнят задачата си за дигитализацията на образованието и превръщането му в практично, адекватно и съвременно. От което имаме ползва всички ние - родителите, които искаме образование за нашите деца, независещо от това какви премеждия или препятствия ни поставя динамичният съвременен живот.


Издателство "Клет България" е част от германската образователна група Klett, чиито корени датират от 1897 г. Днес групата Klett оперира на 18 пазара по целия свят чрез своите 80 локални компании, съблюдавайки самостоятелността и отговорността на всяко местно управление. В началото на 2019 г. в "Клет България" се вливат компаниите "Анубис" ООД, "Булвест 2000" ООД и "Анубис-Булвест" ООД.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK