Академия "Никола Тесла": Най-малките ни ученици са на пет години

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Академия "Никола Тесла": Най-малките ни ученици са на пет годиниСтатията е част от специалното издание на "Капитал" K:ids, което излиза традиционно преди началото на учебната година. Всички текстове от броя можете да намерите тук, а списанието на "Капитал" в PDF файл можете да свалите от тук.


Академия "Никола Тесла" е сбъдната мечта! Школите ни в София, Пловдив и Варна събират под един покрив най-добрите учители с най-добрите ученици. Работим допълнително и онлайн в Discord с деца от цяла България и българчета от цял свят.
За нас е привилегия и удоволствие да преоткриваме света заедно с нашите възпитаници, да отговаряме и на най-трудните им въпроси, да им помагаме да превръщат идеите си в реалност. Расте прекрасно поколение - будни, умни, разсъдливи деца. Ние сме тук, за да им предложим предизвикателства, достойни за техния интелект и възможности.


Всеки, който иска да се научи да програмира, е добре дошъл, казва д-р Валентина Иванова, съосновател на Академия "Никола Тесла".


Най-малките ви ученици са на 5 години. Не е ли малко рано?
- Децата са раждат с инстинкт да учат. В първите им месеци всеки дъх, всеки нов звук и образ носи ново знание. И те го посрещат с жажда и възторг! Децата са откриватели и изобретатели по рождение.
На пет те са готови да задават хиляди и хиляди въпроси, а ние сме готови да им отговорим и да им покажем как да приложат новите си знания. Така неусетно съботният RoboEnglish превръща играчките в машинки, които децата управляват, математиката и алгоритмите - в естествен отговор на следващия им въпрос, а английския - в езика, на който се разбираме с роботчетата.
При нас никой не е прекалено малък или прекалено голям, щом иска да знае - ние ще го научим.
Академия "Никола Тесла": Най-малките ни ученици са на пет години


Как успявате да работите с деца от детската градина до кандидат-студенти?
- Групите ни са малки - до шестима участници. При записване в академията всеки кандидат преминава през пробен урок, на който се определят подходящо ниво и група според знанията и зрелостта. Език за програмиране се учи като чужд език, затова следваме познатата конвенция за определяне на нивото на владеене: А1, А2, B1, B2, до С1++. Държим на индивидуалното отношение - обучението е процес на обмяна на мисли и идеи и средата е от изключително значение.
Допълнително - материалът е разделен и адаптиран. Децата от I и II клас минават през подготвителен курс, от III до X клас - преподаваме програмиране на С++ с интензивността, сложността и примерите, подходящи за възрастта и възможностите на участниците в групата. За най-напористите предлагаме и допълнителна подготовка по състезателно програмиране с проф. Красимир Манев.


Младежите от NiTe Games Studio - абсолютни победители в две национални състезания през 2021

Младежите от NiTe Games Studio - абсолютни победители в две национални състезания през 2021


Къде може да ви открием?
- Може да ни намерите денонощно на ANT.bg, работим в София (на Орлов мост), в Пловдив (на пл. "Съединение"), във Варна (на "Севастопол") или изцяло онлайн (в Discord). Заниманията са по два часа и половина, един път в седмицата. Делничната програма е съобразена със смените на учениците. Съботните занимания започват в 8:30 часа и завършват в 20:30 часа. Всеки, който иска да се научи да програмира, е добре дошъл. Вероятно може да научите за нас и ако поразпитате - над 90% от новите ни ученици идват по препоръка.


Академия "Никола Тесла": Най-малките ни ученици са на пет години

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK