Jolly Kids отговаря на 4 ключови въпроса за ранното чуждоезиково обучение

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Jolly Kids отговаря на 4 ключови въпроса за ранното чуждоезиково обучениеСтатията е част от специалното издание на "Капитал" K:ids, което излиза традиционно преди началото на учебната година. Всички текстове от броя можете да намерите тук, а списанието на "Капитал" в PDF файл можете да свалите от тук.


1. Кога е подходящо детето ми да започне да учи чужд език?


Човешкият мозък се развива най-интензивно през първите 7 години. Именно през тези първи години мозъкът има уникалната способност да възприеме и възпроизведе звуковете на даден език изключително точно. Така всяко дете по света може да научи всеки език в зависимост от средата, в която расте.
Нашият опит в Jolly Kids показва, че колкото по-рано едно дете бъде "потопено" в англоезична среда, толкова по-бързо и трайно научава езика. Най-малките ни ученици усвояват изключително бързо не само думите и фразите, но и произношението и интонацията и проговарят английски с естествена увереност и лекота.


Jolly Kids отговаря на 4 ключови въпроса за ранното чуждоезиково обучение


Много родители са ни споделяли притеснението си, че чуждият език може да попречи на българския или да забави говорното развитие при най-малките. Това не само, че не е така, а дори е точно обратното. Имаме много случаи, в които, след като едно дете се научи да чете на английски при нас по фонетичния метод Jolly Phonics, то само прилага същата логика и на родния език и започва да чете на български. Родителите винаги са много впечатлени и радостни от този феномен.


Ползите от въвеждането на нов език се простират и още по-далеч. Усвояването на чужд език подобрява логическото мислене, развива въображението и подобрява паметта и концентрацията. А това са изключително важни умения през целия живот.


2. Какво ниво на английски език може да постигне детето ми до 1-ви клас?


Това зависи от програмата, в която участва детето. В Jolly Kids имаме само полудневни и целодневни програми, които целят пълното "потапяне" на детето в английска езикова среда. Големият брой часове и мултидисциплинарният подход водят до страхотни резултати.


В Jolly Kids деца на 3-4 години могат да водят свободни разговори и да четат кратки думи. На 5-6 години вече четат доста по-сложни думи и се изразяват на много по-високо ниво. Едно от нашите деца, което посещава седмичната ни полудневна програма в продължение на 3 години, беше приравнено на разговорното ниво на децата от 4-ти клас в друга, стандартна езикова школа, когато беше едва на 6 години.


Така, докато стане 1-ви клас и при положение че е посещавало полудневна или целодневна програма в Jolly Kids в продължение на няколко години, нивото на английски на едно дете от България може да е близко до нивото на дете на същата възраст от англоезична държава.


3. Какво съдържа една много добра образователна програма?


Една добра образователна програма, независимо дали е езикова или не, трябва да бъде холистична. Тя дава на децата цялостен поглед върху света и изгражда мироглед, ценности и практически знания и умения.


Ние в Jolly Kids не просто преподаваме английски - ние имаме занимания по изкуство, музика, танци, йога или правим научни експерименти, които са на английски. Така, придобивайки умения и знания за света, децата научават езика по много естествен начин.


4. Как може детето ми да се адаптира по-бързо и успешно в новата среда?


Много важно условие за адаптацията е семейството да е сигурно, че е избрало най-доброто учебно заведение според своите разбирания. Тази сигурност носи спокойствие на родителите, а оттам и на детето.


Препоръчваме ви и заедно с детето да посетите учебното заведение предварително, за да опознаете преподавателите и средата. Така, когато първият учебен ден настъпи, детето знае какво да очаква и е много по-подготвено за всичко, което предстои.


В идеалния вариант адаптацията е плавна и родителят присъства заедно с детето на първите занимания. Така то успява бързо да изгради доверие към новата среда, докато се чувства в безопасност заради присъствието на своя родител. Ние в Jolly Kids много държим на плавната адаптация, защото знаем колко е важна за спокойствието на цялото семейство.


Какво е Jolly Kids?


Мисията на Jolly Kids е да създава пространства за щастливо учене на английски език за деца на 2 - 7 години. Обучението се случва под формата на полудневни или целодневни бутикови програми, където децата прекарват по 4 или 8 часа всеки ден или през уикенда, потопени в англоезична среда. Така те чрез игра проговарят английски с лекота.
Обучението е базирано на авторска програма, която балансирано съчетава езиковото обучение с изкуства и игри. Преподавателите са внимателно обучени професионалисти в сферата на ранното чуждоезиково обучение и ранното детско развитие.


Чудодейната формула на Jolly Kids


Всеки елемент от авторските програми Jolly Kids е внимателно обмислен, така че комбинацията от тях да се превърне в най-добрата образователна услуга за малки деца.


Кои са основните елементи в програмата?

 • Пълно "потапяне" в езика в продължение на поне 4 часа
 • Авторска програма за цялостно развитие на детето, която включва:
сутрешно кръгче и йога
приказка и изследване на седмична тема
музика и танци
забавна фонетика по системата Jolly Phonics
артистични занимания и експерименти
 • Английски чрез 3 изкуства и 3 сетива с акцент върху множествената интелигентност
 • Щастлива и позитивна среда
 • Най-добрите учители
 • Плавна адаптация и много любов


ПРОГРАМИ ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 Г.


- Jolly English Mornings за деца на 2 - 3.5 години и 3.5 - 6 години - всеки делничен ден от 9:00 - 13:00 ч.
- Jolly English Days за деца на 2 - 3.5 години и 3.5 - 6 години - всеки делничен ден от 9:00 - 18:00 ч.
- Jolly English Afternoons за деца на 4 - 7 години - всеки вторник и четвъртък от 14:30 - 18:30 ч.
- Jolly English Weekends за деца на 3 - 4.5 и 4.5 - 7 години - всяка събота или неделя от 9:00 - 13:00 ч.
- Jolly Online Classes - за деца на 3 - 7 години


Програмите на Jolly Kids можете да откриете на 4 локации в София:
- Пространство за деца и родители Jolly Kids - кв. "Павлово", ул. "Проф. Иван Дуйчев" 12
- Иновативен център Smarty Kids - кв. "Стрелбище", ул. "Дедагач" 40
- Детска къща "Момо" - център, ул. "Поп Богомил" 47
- Център за деца "Изследователи" - жк "Гоце Делчев", бл. 259, вх. Г, ет. 1


0889 05 06 04 | ☎ 0877 82 28 04
[email protected]
jollykids.bg
facebook.com/JollyKidsSofia


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bogomogo
  bogomogo
  Рейтинг: 11 Весело

  Прекрасно място за деца, трета поредна година детенцето ни посещава Jolly Kids и смея да твърдя, че владее езика на много добро ниво за нейната крехка възраст.

 2. 2 Профил на cqy291073850
  cqy291073850
  Рейтинг: 5 Весело

  Страхотни личности и професионалисти! Системата за обучение е забавна и ефективна. Децата са щастливи в Jolly Kids.
  Препоръчвам на всеки родител желаещ да подари на детето си този безценен подарък - езикът!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK