Образователната платформа "Кан академия" подготвя безплатни курсове за изпитите след 7-и и 12-и клас

Образователната платформа "Кан академия" подготвя безплатни курсове за изпитите след 7-и и 12-и клас

© Цветелина Белутова, КапиталБългарската версия на най-мащабния онлайн портал за безплатно образование в света - "Кан академия", планира през следващата година да разработи безплатни курсове за изпитите по математика след 7-и и 12-и клас, съобщиха от платформата. Изпитите са ключови за седмокласниците и зрелостниците, тъй като служат за вход в елитните гимназии и в част от университетите.


За да бъдат разработени видеоуроците, "Кан академия" обявява дарителска кампания - в следващите седмици всеки желаещ и всяка компания в страната могат да помогнат, така че учениците да получат безплатни обучителни материали на най-високо ниво, посочват от организацията.


Платформата отчита, че вече помага на над 107 хил. потребители - ученици, учители, родители. В българската версия са достъпни над 6 хил. видеоурока и десетки хиляди статии и упражнения по математика, физика, химия, биология, здраве и медицина, световна история, музика, философия и др., като постоянно се превеждат и добавят нови и нови обучителни ресурси от оригиналната английска версия на платформата.


Всеки желаещ може да помогне с дарение за новата инициатива по избран от него начин:

  • през платформите Platformata.bg, GlobalGiving, Patreon, Benevity, през PayPal, ePay,
  • на касите на EasyPay (КИН: 1376288282)
  • по банков път (IBAN: BG80RZBB91551006639897, BIC: RZBBBGSF, Образование без раници).
Компании от различни бизнес сфери също могат да се включат със свое дарение или с приканване на свои служители да даряват по ведомост.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK