"Светът е пълен с възможности": програма ще насърчава момичета от малки населени места

"Светът е пълен с възможности": програма ще насърчава момичета от малки населени места

© Фондация “Солидарност в действие”Да живееш в малък град или село не означава непременно да мечтаеш на дребно", смятат от неправителствената организация Фондация "Солидарност в действие". И за да помогнат за порастването на мечтите, организират първата в България програма за личностно развитие за момичета от малките населени места "Гергина".


"Търсим момичета на възраст между 15 и 25 години, които знаят, че светът е голям и пълен с възможности, и искат да изградят живот извън представите си за възможното", посочват от фондацията. Условието за участие е момичетата да живеят в село или град с население до 40 хил. души и да са завършили основно образование.


Програмата включва онлайн трейнинг и летен лагер за трансформация в базата на организацията в село Друган, община Радомир. Целта е по време на модулите участниците да развият умения и увереност да преобразят себе си и живота си. Ще имат възможност да бъдат напътствани и от ментори след завършването.


Кандидатства се чрез попълване на кратък онлайн формуляр, като основният критерий за допускане в програмата е изразената мотивация и желание за работа върху себе си, посочват от Фондация "Солидарност в действие". Необходимо е желаещите да участват да имат възможността да се включат активно във всички фази на програмата. Набирането на участнички ще продължи до запълване на 20-те налични места в първото издание на програмата, или най-късно до 15 декември 2021 г. Информация за програмата и линк за кандидатстване са налични в страницата на програмата.

Програмата за личностно развитие за момичета от малките населени места "Гергина" е създадена от Елица Панкова (коуч за личностно развитие) и Маги Назер (социолог и социален предприемач). С името си тя отдава почит на многократно отличаваната за приноса си за българското образование и култура дългогодишна директорка на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) Гергина Тончева, чийто земен път започва в малкото плевенско селце Садовец, уточняват създателите на програмата.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK