Превенцията на насилието между деца в България продължава да е добра идея на хартия

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на рИформата идва
  рИформата идва
  Рейтинг: 821 Неутрално

  “ Превенцията на насилието между деца в България продължава да е добра идея на хартия”

  Може би да пробват с “Джендър идеология” и други гейски похвати като Истамбулската конвенция. Така ще ги ошашавят че може да забравят насилието

  И в морето ми е до колене .....................
 2. 2 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  Поредната политкоректна дивотия. От край време е имало по-груби игри, подигравки, сбивания между децата, така растат децата и това е нормално. При възрастните не е ли по-различно? Още по-странно е че тези, политкоректните, които осъждат всякакво насилие, напълниха и продължават да пълнят Европа с примати, за които ваденето на нож примерно и решаването на спорове с него е напълно нормално. Та сблъсъка на тези примати с нашите деца се оказва доста фатален, за децата ни...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 3. 3 Профил на Русский военный корабль
  Русский военный корабль
  Рейтинг: 230 Неутрално

  “ Превенцията на насилието между деца в България продължава да е добра идея на хартия”Може би да пробват с “Джендър идеология” и други гейски похвати като Истамбулската конвенция. Така ще ги ошашавят че може да забравят насилието
  —цитат от коментар 1 на БГА Балкан


  А трябва по мъжки, ето така!!!!

  https://lenta.ru/news/2022/02/22/shkola/

  https://ren.tv/news/v-rossii/942636-podrostok-izbil-okhrannika-shkoly-v-podmoskove-a-zatem-svoego-ottsa

  Да напомням ли, че самият ваш мини-император доста е бил побийван и насилван в училище?

  РВК IНХ
 4. 4 Профил на Milla G.
  Milla G.
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Тези "дни" на розовите фланелки са много безсмислени. Когато аз бях в училище са ни говорили за насилие, оцветявали сме кветийки и т.н. и какво от това? Това са инициативи "про форма".
  Самата аз съм провеждала такова занятие в училище в София, децата рисуваха картинки против насилието, работиха в групи и обясняваха колко е лошо насилието и т.н.; Просто такава беше кампанията.
  Но за мен лично това са глупости. Беседки, рисунки, картинки, дни на фланелките и т.н.; Безкрайно пожелателно е цялото нещо.
  Самата аз като дете не съм се спасявала от тормоз в училище като съм оцветявала картинки, нито насилието е спирало, защото е имало "ден срещу него".
  Работата е изцяло морална. Трябва постоянно да се говори на децата колко е лошо да се подиграваш. И тези, които участват в bullying веднага и бързо да бъдат скастряни и наказвани.
  Поввресйте, учителите виждат кое дете тормози другите и кое не,но обикновено нямат интерес да говорят на децата морални лекции и да взимат отношение.
  Насилието винаги побеждава там, където има мълчание.
  Но със сигурност това е морален въпрос, не само психологически и социален. А вече не е модерно да се говори за морал, дори се приема лошо "да ми четеш морал" - а това е необходимо, това е идеята на цивилизацията такава, каквато я познаваме.

 5. 5 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 498 Любопитно

  Абе, тази М. Брестничка, не беше ли от някакво НПО дето уж се прави че защитава децата от агресия, а гледа да се докопа до училищата и детските градини за ги учи на джендъризъм?
  Явно искат да докопат нещо и от бюджета на България.

 6. 6 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 640 Гневно

  Абе, *утки майни, това ли ви е водещата новина. Всеки момент се озаква Русия да нахлуе в Украйна, като опасността от пълномащабна агресия нараства, вие ни занимавате с глупости!!!

 7. 7 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  Много от нещата в съвременния Свят са добра идея, но само на хартия :)

 8. 8 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  Тези "дни" на розовите фланелки са много безсмислени. Когато аз бях в училище са ни говорили за насилие, оцветявали сме кветийки и т.н. и какво от това? Това са инициативи "про форма".Самата аз съм провеждала такова занятие в училище в София, децата рисуваха картинки против насилието, работиха в групи и обясняваха колко е лошо насилието и т.н.; Просто такава беше кампанията.Но за мен лично това са глупости. Беседки, рисунки, картинки, дни на фланелките и т.н.; Безкрайно пожелателно е цялото нещо.Самата аз като дете не съм се спасявала от тормоз в училище като съм оцветявала картинки, нито насилието е спирало, защото е имало "ден срещу него".Работата е изцяло морална. Трябва постоянно да се говори на децата колко е лошо да се подиграваш. И тези, които участват в bullying веднага и бързо да бъдат скастряни и наказвани.Поввресйте, учителите виждат кое дете тормози другите и кое не,но обикновено нямат интерес да говорят на децата морални лекции и да взимат отношение. Насилието винаги побеждава там, където има мълчание.Но със сигурност това е морален въпрос, не само психологически и социален. А вече не е модерно да се говори за морал, дори се приема лошо "да ми четеш морал" - а това е необходимо, това е идеята на цивилизацията такава, каквато я познаваме.
  —цитат от коментар 4 на Milla G.


  Поздравления за поста. Точно в десятката.

  Само да допълня защо учителите нямат интерес "веднага и бързо да скастрят и наказват провинилите се", както и не им се занимава да четат морал.

  Просто защото обществото не застава зад тях. Ако някой учител се опита да накаже провинил се веднага - то ще последват вълна от възмущения и коментари из социалните мрежи как е възможно това. И накрая учителя ще бъде превърнат в насилник, а насилника в жертва. Учителя рискува да си загуби работата, да дойдат родителите на детето насилник да се разправят с него и да си създаде куп неприятности.

 9. 9 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  Насилие винаги е имало. Само, че тогава имаше ТВУ, Бпйчиновци и други вълшебни думички, които всяваха респект у лошите деца. Да - имало е и има лоши деца, които трябва да бъдат превъзпитани. И не е уместно, точно тези, които ПРЕЧАТ на превъзпитанието, да дават акъл !

 10. 10 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1535 Любопитно

  До коментар [#2] от "rumen_s":

  Кое е нормално, бе? Деца да бият 11-годишно дете с камшик? Това ли е нормално?! Или пък 20-ина гаменчета да нападнат и пребият свой връстник? Това ли е нормално?! Ако набият твоето дете, пак ли ще кажеш, че е нормално, или ще оревеш света?

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 11. 11 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Когато аз бях ученик (1966-1974) масово се глобяваха родителите за отсъствия, сбиване като глобата не беше голяма (10-20 лв). На таткото обаче да му вземеш няколко бутилки ракия му идваше в повече. Наказаните викаха - "Другарко, не глобявайте тати защото голям бой ме чака".

 12. 12 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 828 Неутрално

  боят между момчета в училище - селекция за успех в живота. тез, превентирените, нема да имат успех с жените и парите. успех у побоят - успех в живота. така го е направила природата. да се подтиска това значи срещу природата да се върви.

 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  До коментар [#2] от "rumen_s":Кое е нормално, бе? Деца да бият 11-годишно дете с камшик? Това ли е нормално?! Или пък 20-ина гаменчета да нападнат и пребият свой връстник? Това ли е нормално?! Ако набият твоето дете, пак ли ще кажеш, че е нормално, или ще оревеш света?
  —цитат от коментар 10 на Хриси


  Не, не е нормално.

  Но допреди 30 години проблема се решаваше с реципрочност. Най-често бащите, а понякога и учители, милиционери или други оторозирани лица, щяха да наредят насилниците в една редичка и да им изплющят по 2 шамара или камшика в гърба да видят хубаво ли е. И проблема се решаваше. Така децата разбираха, че това не е хубаво, щото и тях ги боли. Още повече че моменталически се изграждаше връзка в мозъка между провинението и наказанието.

  Сега това не е възможно, ще трябва с децата да говори психолог и да им обясни че така не трябва да се прави. Съответно в мозъка им по никакъв начин няма да се изгради връзка между провинението и разговора с психолога. :)

 14. 14 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 170 Неутрално

  Насилието между деца в училище е пряк резултат от моделите на възрастните, най-често родители. Познавам човек, отрасъл в семейство с ежедневно тежко насилие и от двамата родители, което с възрастта се прехвърля и върху него. В момента двамата отричат тези свои прояви и го обявяват за психично болен, за да прикрият миналото си.
  Поради политическата и институционална принадлежност на двамата реакция от съответните институции никога не е имало. България никога не е излизала от късния соц.

  V for Vera
 15. 15 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Пълни глупости. Трябват строги наказания. Ама те били "деца".
  Хайде стига!
  "Милите дечица" са БЕЗНАКАЗАНИ.
  И те го знаят.
  Разни и всякакви НПО-та ИЗНУДВАТ държавата да не прилага санкции и след това ОБВИНЯВАТ държавата, че не прави нищо!
  Хайде ДА ПОТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ от тези НПО.
  Вместо да се правят на политически диктатори и да печелят милиони в собствените си джобове от грантове, НПО-тата да ОТГОВАРЯТ за агресията на "милите дечица". Да отговарят с ПАРИТЕ си и със свободата си. Всичките им Председатели, членове,,,, представители....
  Отговорност от НПО-тата!
  !

 16. 16 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#2] от "rumen_s":Кое е нормално, бе? Деца да бият 11-годишно дете с камшик? Това ли е нормално?! Или пък 20-ина гаменчета да нападнат и пребият свой връстник? Това ли е нормално?! Ако набият твоето дете, пак ли ще кажеш, че е нормално, или ще оревеш света?
  —цитат от коментар 10 на Хриси


  Не говорим за крайности и извращения, които доколкото ги има са ограничен брой. И трябва да бъдат наказвани сериозно, а не както се случва в момента - на практика са ненаказуеми и допълнително поощряват насилниците. Но както ясно се вижда от графиките по-горе, физическото насилие е ограничено, а чак толкова голяма драма с 'вербалната агресия и тормоз' сред децата няма.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 17. 17 Профил на lkf021103759
  lkf021103759
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Такова е положенеито с насилието в прехваленото 107 ОУ Хан Крум - София и то още при деца от начален етап. Естествено то се прикрива умело от учителите, защото истинските виновници са милионерски деца-спонсори на училището и поднасящи "комплименти" на подкупни на дребно учители. В същото време директорът Данко Калапиш нехае и ходи да се показва по телевизионни студия, вместо да решава задълбочаващите се проблеми в училището. Докога?

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7281 Неутрално

  Каквито родителите, такива и децата.

 19. 19 Профил на Николай
  Николай
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Погледнете линка с пресконференцията, която пускам за мафия в системата на образованието и много неща ще започнат да се изясняват.Новостите са, че във ВЪРХОВНИЯ СЪД на трета инстанция ВрИД-директор Б.Бойчева и мафията окончателно загубиха и грубите и съмнителни грешки и решения на окръжния съд бяха коригирани. Надявам се, че ако повечко хора се включат ще предстоят наказания и дела срещу ОПГ в образованието а въпросното подобие на журналистка, която вместо да осветлява документи набеждава, че са и пращани снимки за изнасилвания, убийства и др.глупости в училище и предстои да описва дали са истина и кой ги е правил и пращал за да си понесат отговорност. Същото важи и за включилото се без покана лице(учител), което не знае как и защо е била назначена и уволнена, но умело измества темата с лесно доказуеми нападки, които няма кой да провери за да бъде наказана. Към днешна дата за да се прикрият измами са решили да закрият училището,като директорката е отново уволнена а подобна съдба очаква и будните преподаватели, които не са в игрите. https://www.youtube.com/watch?v=jrh-PE2BVUM

  нико
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK