Министър Денков: От образователната система трябва да се премахнат частните уроци

Министър Денков: От образователната система трябва да се премахнат частните уроци

© Цветелина Белутова, КапиталАко има нещо обединяващо, това е какво трябва да махнем от образователната система - това са частните уроци. Докато тях ги има, няма как децата да имат равен старт и равни възможности да развиват своя потенциал, каза днес пред БНТ министърът на образованието Николай Денков. Той допълни, че преследване на тази цел е една от причините да иска учебната година да се удължи, като започва по-рано.


"Най-големият проблем това е идеята, че можем да подобрим образованието без да положим усилия да го променим", коментира министърът намеренията си за образователна реформа. В отговор на въпрос, министърът обяви, че в момента тече процес на дискусии за бъдещата реформа. "Отстъпление от целите няма как да има - те са общи, отстъпление по отношение на определени детайли, аз съм отворен за дискусии и промени. Убеден съм, че подходът е правилен и ще го защитавам докато чуя аргументи, които да ме накарат да си променя мнението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK