Министерството на образованието пусна за обсъждане график за допълнителните матури

Сашо Пенов - служебен министър на образованието и науката

© Юлия Лазарова

Сашо Пенов - служебен министър на образованието и наукатаМинистерството на образованието предложи график на допълнителните матури по желание. Държавните зрелостни изпити ще се проведат в периода от 26 до 31 май, като днес за обществено обсъждане е публикуван проект на заповед с точните дати и начални часове.


Предложението на МОН е допълнителните матури по предметите от общообразователната подготовка да започват от 8:30 часа, а тези от профилираната - от 14:00 часа. Първите държавни зрелостни изпит по желание, които ще се проведат на 26 май, са по философия и география и икономика - общообразователна подготовка.


Над 50 хил. зрелостници ще се явят на задължителните матури тази година
Над 50 хил. зрелостници ще се явят на задължителните матури тази годинаСледобед са английски език, биология и здравно образование, френски език, философия и изобразително изкуство - профилирана подготовка.


Тази година са положат допълнителна матура са поискали над 2400 зрелостници. Най-много са избрали предметите математика, английски език, биология и здравно образование.


Пълният график можете да видите в прикачения към публикацията документ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK