Културно-историческото наследство на България е темата на Детския панаир тази година

Културно-историческото наследство на България е темата на Детския панаир тази година

© Юлия Лазарова



Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детския панаир в София, което ще се състои на 3 юни и по традиция ще е в Градската градина, съобщиха инициаторите от фондация "Изиарт". Основната тема ще бъде културно-историческото наследство, с което децата ще могат да се запознаят в ателиета, посветени на духовните и материални съкровища на България.


Работилниците ще са отворени през целия ден - от 11 до 19 ч., в Градската градина. По същото време в близките музеи и галерии ще има специални игри.

Участието във всички занимания и забавления е безплатно.


Организаторите обещават тематични ателиета за рисуване на ритони, за изработване на римски мозайки, писане на глаголица, народни костюми и кукерски маски и т.н. За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки ателиета: по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунената работилница, грънчарство, детски играчки, грим и др.




На сцената пред Народния театър "Иван Вазов" ще има програма, включваща музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.


Както всяка година, една от атракциите ще бъде истинска пожарна кола, на която децата ще могат да
се качат и да усетят вълнението, влизайки в ролята на истински пожарникари.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK