Открита е ДНК на 2 млн. години - най-старата досега

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Ама какво ще рече това - че преди "безпрецедентното глобално затопляне предизвикано от човека" в Северна Гренландия някакси е имало гори и едри тревопасни бозайници? Или иначе казано - било е по-топло от сега?

 2. 2 Профил на further
  further
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Ама какво ще рече това - че преди "безпрецедентното глобално затопляне предизвикано от човека" в Северна Гренландия някакси е имало гори и едри тревопасни бозайници? Или иначе казано - било е по-топло от сега?
  —цитат от коментар 1 на jazzdevil


  Учудвам се, че им четеш простотиите -- всичките им "научни" новини и постижения стигнаха дотам да ни кажат да "си мием ръцете", когато ковид-а удари. Наука, цивилизация, лаборатории, екипировка ... и накрая, ми мийте си ръцете, тва е нашият "научен" съвет.

 3. 3 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Ледникови периоди и затопляне са се редували стотици пъти, някои по
  100 000г. затоплистите да четат повече !!!

 4. 4 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Дневник, да ви имам редакторите.

  Сигурно имате предвид "Открита най-старата досега запазена ДНК, на 2 милиона години".

 5. 5 Профил на torris
  torris
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Туй ще да е бил Путин в едно от преражданията си 🤣🇷🇺👮‍♂️💥

 6. 6 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4130 Весело

  До коментар [#2] от "further":

  Все пак продължителноста на човешкия живот значително се е повишила за което голям дял има и науката, не бъди толкова черноглед!

  klimentm
 7. 7 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2924 Неутрално

  Ама какво ще рече това - че преди "безпрецедентното глобално затопляне предизвикано от човека" в Северна Гренландия някакси е имало гори и едри тревопасни бозайници? Или иначе казано - било е по-топло от сега?
  —цитат от коментар 1 на jazzdevil


  Тогавашните соросци не са успели да опазят Планетата от затоплянето...

 8. 8 Профил на Airbus
  Airbus
  Рейтинг: 697 Неутрално

  За последните 50-60 години науката има изключителен напредък. Радвам се, че сме свидетели и потребители на последните изобретения.
  Невероятен напредък за самолетостроенето, само 110 години след първият полет на братя Райт.
  Автомобилите сега са били в научната фантастика преди 40 години.
  Интернет и компютрите направиха революция в комуникациите и изследванията.
  И да добавя за домашните уреди, които ни спестяват невероятно време.
  Медицината с ранна диагноза на болести е спасила милиони от смърт.
  Положителните неща не могат да се отречат независимо, че има хора, които живеят в миналото.

  има такива хора
 9. 9 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Значи преди 2 милиона години, когато климатът е бил по-топъл, на Земята е имало доста повече живот, отколкото сега, когато сме в своеобразна ледникова епоха. Кое е по-добре - тогава или сега?

 10. 10 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  Зелената земя е кръстена така, защото като е била откривана е била зелена. После се покрива със сняг. Не е толкова далечно минало. Именно затова мат. модел на затоплистите се връща назад във времето докато е им е изгодно, а не докато е достатъчно за качествен анализ. Един вид целят манипулация на незнаещите достатъчно - вижте модела работи, ала не казват че параметрите в него не са достатъчни. Нещо от рода - вижте уравнението - 1+2=3 нали, като скатават едно -3 в уравнението, което е 1+2-3=0, просто 0-та не им носи пари, а 3-ката носи. Типична измамна схема.

 11. 11 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#1] от "jazzdevil":
  Ние живеем в един от най-топлите периоди на Ледената епоха.

  Eddie lives... somewhere in time!
 12. 12 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#9] от "volarok":

  На земята нищо и няма - преди 2 милиона години гренландия е била хубава гора а по нашите земи сигурно е било джунгла. Още по-рано, преди милиони години е имало периоди когато кослорода е бил 2 пъти повече а температурите с 15 градуса т.,е навсякъде е било или парник или пустиня и навсякъде е било пълно с живот. Така че земята проблем няма, проблема е на нас, хората. Щото нашата цивилизация е зависима от сегашното равновесие и съвсем малки промени ще доведат до неимерими страдания. Само за сведени, в делтите на реките и крайбрежията живеят примерно 3 милиарда човека. И при само 1 метър повишаване на световния океан, примерно 1 милиард директно се давят. Разбира се, те няма да чакат и масово ще се юрнат към по-високото. И няма да се съобразяват с граници и няма да търсят визи - просто ще се понесат накъдето им видят очите и ако са достатъчно отчачни ще употребят и сила. Представете си сега едни 100-200 милиона да се съберат по африканския бряг с надежда да дойдат в европа или 1 милиард да се юрнат към по-високите земи на Китай. Или половината Русия да стане море а другата половина да се разтопи и да стане блато. И всичко това се случва в рамките на 30-50-70 години.

 13. 13 Профил на mitakadm
  mitakadm
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Последният ледников период свършва преди 10000 години. Сега сме в процес на естествен затопляне, който науката иска да спре. Е как да стане това. Да сложат спирачки на времето или на слънцето? Борете се срещу изсичането на горите, огромните отпадъци от човешката дейност, избиването на хиляди видове от растителното и животинското царство, замърсяването с химикали и отрови. Другото оставете на природата.

  Колкото повече - толкова повече
 14. 14 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1557 Весело

  Един ден и нас ще ни сочат с тази на повечето депутатстващи.......

 15. 15 Профил на Perkele
  Perkele
  Рейтинг: 810 Неутрално

  естествено, че има цикличност. Само дето:

  the current warm up, and the speed at which it is happening, is unprecedented. In a few decades scientists have noted a sharp rise in atmospheric carbon dioxide in correlation with a global temperature increase—changes that would normally occur over tens of thousands to millions of years.

  https://www.nps.gov/articles/climatequestion01.htm

  пък вие си повтаряйте колко ще е кеф

  Той е толкова учен, че дори не знае рецептата за киселото зеле.
 16. 16 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#15] от "Perkele":

  А, бравус, много убав цитат за корелацията. Проблемът е само в причината и следствието, СО2 се увеличава пропорционално на загряването или загряването се увеличава пропорционално на по-голямото количество СО2 произведено от едни маймуноподобни бозайници?

  Иначе няма лошо, и аз няма да се откажа от една мамутската пържола на скара…

  73! Go Go
 17. 17 Профил на Perkele
  Perkele
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#15] от "Perkele":А, бравус, много убав цитат за корелацията. Проблемът е само в причината и следствието, СО2 се увеличава пропорционално на загряването или загряването се увеличава пропорционално на по-голямото количество СО2 произведено от едни маймуноподобни бозайници?Иначе няма лошо, и аз няма да се откажа от една мамутската пържола на скара…
  —цитат от коментар 16 на Go Go


  загряването се увеличава пропорционално на по-голямото количество СО2

  но формнио експерт знае най-добре и него затоплистите не моат го излъга

  Той е толкова учен, че дори не знае рецептата за киселото зеле.
 18. 18 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#12] от "m17": " Само за сведени, в делтите на реките и крайбрежията живеят примерно 3 милиарда човека. И при само 1 метър повишаване на световния океан, примерно 1 милиард директно се давят."


  И ти пишеш затоплиски глупости. Повишаванети на морското ниво с 1 метър( а то не е много, можеш да отидеш до морето с ролетка и да измериш) би се случило за 100, 200 или 300 години, а не за дни! Периодът от време е много по-голям. Живеещите близо до водата просто ще строят новите си къщи по-далече от водата и на по-високо. Никой няма да се удави, никакви преселения и нашествия няма да има!!!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 19. 19 Профил на Perkele
  Perkele
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Живеещите близо до водата просто ще строят новите си къщи по-далече от водата и на по-високо.
  —цитат от коментар 18 на quatro_4x3


  то било много простичко

  Той е толкова учен, че дори не знае рецептата за киселото зеле.
 20. 20 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#19] от "Perkele":

  В Средиземно море, а и почти навсякъде има много останки от стари населени места под водата, на различни места, датирани от различни периоди от историята. Естествено, не са строени под водата, а са залети от покачването на морското ниво. Покачва се от хиляди години, защото излизаме от последния ледников период и част от ледовете се топят. Покачването се случва бавно и незабележимо в рамките на един човешки живот. Става въпрос за няколко милиметра за един човешки живот и не зная как може да има малоумници, които да вярват, че това може да удави някого или да го принуди да напусне мястото, където живее. По памет, за последните 30 години морското ниво се е повишило с по-малко от 2 милиметра - истински апокалипсис!!!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 21. 21 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#18] от "quatro_4x3":

  Де да беше толкова лесно. При вдигане на нивото на морето с 1 метър над 200 милиона човека директно остава без домове и средства за препитание и с текушите темпове се очаква нивото да се вдигне с метър до 2100'на, което са 80години. Като до тогава разбира се тия хора няма да са само 200 милиона, очаква се да са около 500 милиона. Голяма частъ от Индия, реките в Пакистан, Шри-Ланка, Малайзия, Бангладеш, реките в Китай. Цели държави на практика ще изчезнат и не визирам някакви отдалечени острови с екзотични курорти. Примерно Бангладеш е 160 милиона и всичките живет в държава в която най-високото ямсто е 80 метра надморска височина. Тия хора няма къде да се мръднат и просто ще нахлуят при съседите си. И от там към "обетованата земя" в Европа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK