В САЩ имаше и спънки

Здравейте,

Казвам се Иван и уча за магистър по бизнес в Питсбърг, щата Пенсилвания. Бях секретар на избирателната секция в Питсбърг на изборите на 17 юни.

Във връзка със статията от 29 юни "Изборите помогнаха да се съберем и опознаем" и с изборите в чужбина като цяло искам да споделя няколко неща. А те са:


1. Българи в чужбина, където и да сте: бъдете активни! Които и да е двадесет българи в което и да е населено място можеха да създадат изборна секция. Това като че ли беше основната спънка на изборите в Щатите, където поради недостиг на секциите хората е трябвало да се редят на опашки с часове и впоследствие много от тях са се отказали да гласуват (например в Ню Йорк). Също хора от съседни щати или други градове са пътували с часове, за да гласуват в отдалечена от тях изборна секция (например от Охайо до Питсбърг).

2. Българи в чужбина, обединявайте се! Нека официални държавни събития като изборите да не са една от малкото причини да се виждаме и комуникираме помежду си. Има много повече неща, които ни свързват, отколкото ни разделят.

Пишете ми на адрес: [email protected]

Благодаря.

Иван

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK